Obiecţiunile DNA, respinse Adrian Gheorghiță, avocatul lui Decebal Făgădău – „în opinia mea, acuzația DNA a fost demontată!“

 
 
  • Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Cercetarea judecătorească în dosarul terenurilor din Portul Tomis se apropie de final! Vineri, 7 aprilie 2023, judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, investit cu soluționarea cauzei, a respins obiecţiunile formulate de procurorii DNA Constanța la răspunsul expertului judiciar din data de 03.03.2023.
 
Decizia magistratului nu este una definitivă, ea putând fi contestată cu drept de apel odată cu fondul, potrivit art. 408 alin. (2) din Codul de procedură penală.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 28 aprilie 2023.
 
În cauză, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Fostul primar al Constanței este reprezentat de avocații Radu Doicescu și Adrian Gheorghiță, iar Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, este reprezentată de avocatul Ionuț Cazan, toți avocații menționați fiind din Baroul Constanța.
 
Asta în timp ce interesele Consiliului Local Constanţa sunt reprezentate în acest proces de avocat Constantin Cojocaru.

 
Avocatul Adrian Gheorghiță a declarat că în opinia sa „acuzația DNA a fost demontată“.
 

Amintim că expertul desemnat (Dănuț Manoilă) a concluzionat că suprafațele de teren ce au fost avute în vedere de evaluatorul numit în cursul urmării penale în vederea efectuării evaluării prin metoda comparației nu ar reprezinta terenuri comparabile din punct de vedere juridic, economic și tehnic cu cele ce fac obiectul expertizei.
 
Mai mult, expertul a mai precizat că terenurile puteau fi negociate numai cu Astera Consulting SRL și că orice alt cumpărător potențial ar fi constatat că prețul cerut era prea mare comparativ cu ipoteticul profit, în condițiile în care existau riscurile privind aprobarea realizării locurilor de parcare, diminuarea supratețelor de teren cu servituțile, posibilele litigii cu proprietarii hotelului s.a.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef al DNA Constanța, Andrei Bodean.
 
În rechizitoriu, procurorul șef al DNA Constanța, Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Printre asociaţi, Sorin Strutinsky
Astera Consulting SRL şi-a majorat capitalul cu aproape 100.000 de lei

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Exclusiv - raport expertiză
Decebal Făgădău și Marcela Enache se îndreaptă spre achitare în dosarul terenurilor din Portul Tomis?!

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, a cerut alt judecător! L-a recuzat, pentru a doua oară, pe judecătorul Gabriel Mustaţă! Cererea, respinsă

27 Jun 2023 928

Gabriel Mustaţă rămâne judecătorul dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Cererea de recuzare a lui Nicușor Constantinescu, respinsă

31 May 2023 966

Judecătorul Gabriel Mustaţă, recuzat de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

29 May 2023 1560

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Judecata s-a terminat! Când va avea loc pronunțarea în dosarul terenurilor din Portul Tomis

10 May 2023 8938

Gabriel Mustață se retrage! Se schimbă judecătorul unui dosar al DNA Constanța cu un presupus prejudiciu de zeci de milioane de euro

09 Jan 2023 1774

A fost desemnat noul judecător al dosarului lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța

25 Jun 2022 1409

Alegeri pentru CSM Procurorul general adjunct al României, pe locul al treilea în opțiunile colegilor. Unde s-a clasat candidatul din Constanța

23 Jun 2022 1080

Schimbare de judecători Magistratul Gabriel Mustață se retrage din dosarul lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța (MINUTĂ)

22 Jun 2022 1699

Oficial Judecător din Constanța, candidat la CSM. „Se impune a fi dezbătută modificarea legislației privind răspunderea disciplinară“ (DOCUMENTE)

04 Jun 2022 1456

Procesul terenurilor din Portul Tomis, amânat din cauza lipsei raportului de expertiză

24 May 2022 1729

Proceduri anulate la instanțe și parchete din Constanța, la alegerile pentru CSM! Ce a decis Plenul (DOCUMENT)

22 Apr 2022 1379

DNA O nouă decizie în dosarul lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța

18 Apr 2022 1648

Alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii! Ce judecători propune Constanța

06 Apr 2022 1208

Aproape 7 milioane de euro Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, sechestru pe avere, în dosarul DNA

01 Apr 2022 3775

Dosarul terenurilor din Portul Tomis Decebal Făgădău, sechestru pe avere! Până la ce sumă. Decizia nu este definitivă (DOCUMENT)

05 Feb 2022 3114