Obiecţiunile DNA, respinse Adrian Gheorghiță, avocatul lui Decebal Făgădău – „în opinia mea, acuzația DNA a fost demontată!“

 
 
  • Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Cercetarea judecătorească în dosarul terenurilor din Portul Tomis se apropie de final! Vineri, 7 aprilie 2023, judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, investit cu soluționarea cauzei, a respins obiecţiunile formulate de procurorii DNA Constanța la răspunsul expertului judiciar din data de 03.03.2023.
 
Decizia magistratului nu este una definitivă, ea putând fi contestată cu drept de apel odată cu fondul, potrivit art. 408 alin. (2) din Codul de procedură penală.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 28 aprilie 2023.
 
În cauză, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Fostul primar al Constanței este reprezentat de avocații Radu Doicescu și Adrian Gheorghiță, iar Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, este reprezentată de avocatul Ionuț Cazan, toți avocații menționați fiind din Baroul Constanța.
 
Asta în timp ce interesele Consiliului Local Constanţa sunt reprezentate în acest proces de avocat Constantin Cojocaru.

 
Avocatul Adrian Gheorghiță a declarat că în opinia sa „acuzația DNA a fost demontată“.
 

Amintim că expertul desemnat (Dănuț Manoilă) a concluzionat că suprafațele de teren ce au fost avute în vedere de evaluatorul numit în cursul urmării penale în vederea efectuării evaluării prin metoda comparației nu ar reprezinta terenuri comparabile din punct de vedere juridic, economic și tehnic cu cele ce fac obiectul expertizei.
 
Mai mult, expertul a mai precizat că terenurile puteau fi negociate numai cu Astera Consulting SRL și că orice alt cumpărător potențial ar fi constatat că prețul cerut era prea mare comparativ cu ipoteticul profit, în condițiile în care existau riscurile privind aprobarea realizării locurilor de parcare, diminuarea supratețelor de teren cu servituțile, posibilele litigii cu proprietarii hotelului s.a.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorul șef al DNA Constanța, Andrei Bodean.
 
În rechizitoriu, procurorul șef al DNA Constanța, Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Printre asociaţi, Sorin Strutinsky
Astera Consulting SRL şi-a majorat capitalul cu aproape 100.000 de lei

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Exclusiv - raport expertiză
Decebal Făgădău și Marcela Enache se îndreaptă spre achitare în dosarul terenurilor din Portul Tomis?!

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Final de proces în dosarul privind presupusa delapidare a Universității „Ovidius” din Constanța! Când va fi luată decizia finală

24 Nov 2023 1098

Justiție Constanța Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, amânat pentru la anul!

24 Nov 2023 771

Justiție la Constanța! CSM a aprobat! Judecătorul Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța! Marius Cătălin Croitoru, la Tribunal

21 Nov 2023 1346

Peste 400 de judecători solicită trasferul la alte instanțe! Cine sunt magistrații din Constanța (LISTĂ)

31 Oct 2023 2116

Știri justiție Constanța Ziua Porților deschise la Tribunalul Constanța

24 Oct 2023 836

Judecător nou pentru dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia! (RECHIZITORIU)

16 Oct 2023 5021

Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, a cerut alt judecător! L-a recuzat, pentru a doua oară, pe judecătorul Gabriel Mustaţă! Cererea, respinsă

27 Jun 2023 1453

Gabriel Mustaţă rămâne judecătorul dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Cererea de recuzare a lui Nicușor Constantinescu, respinsă

31 May 2023 1223

Judecătorul Gabriel Mustaţă, recuzat de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

29 May 2023 1959

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Judecata s-a terminat! Când va avea loc pronunțarea în dosarul terenurilor din Portul Tomis

10 May 2023 9336

Gabriel Mustață se retrage! Se schimbă judecătorul unui dosar al DNA Constanța cu un presupus prejudiciu de zeci de milioane de euro

09 Jan 2023 2257

A fost desemnat noul judecător al dosarului lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța

25 Jun 2022 1676

Alegeri pentru CSM Procurorul general adjunct al României, pe locul al treilea în opțiunile colegilor. Unde s-a clasat candidatul din Constanța

23 Jun 2022 1233

Schimbare de judecători Magistratul Gabriel Mustață se retrage din dosarul lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța (MINUTĂ)

22 Jun 2022 1980

Oficial Judecător din Constanța, candidat la CSM. „Se impune a fi dezbătută modificarea legislației privind răspunderea disciplinară“ (DOCUMENTE)

04 Jun 2022 1695