Oficial! Angajatul Poliției Militare, din Tulcea, arestat preventiv la cererea DIICOT, pus în libertate

  • Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă, motiv pentru care angajatul Poliției Militare a fost pus în libertate.
  • În cauză s-a reținut faptul că, în perioada luna august 2020 - luna februarie 2021, inculpații au comercializat droguri de risc și de mare risc către consumatori de pe raza municipiului Tulcea.

Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis zilele trecute arestarea preventivă a trei tineri, (Iulian G. Andrei I. și Daniel C.) din Tulcea, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și introducere în țară de droguri de risc și de mare risc, fără drept. Printre cei arestați se află și un angajat al Poliției Militare (Daniel C.).


Decizia Tribunalului Tulcea nu a fost definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a admis în parte acțiunea.


Mai precis, judecătorii din Constanța au admis doar contestaţia formulată de angajatul Poliției Militare împotriva încheierii pronunţată de Tribunalul Tulcea.


Pe cale de consecință, magistrații au desfiinţat în parte încheierea penală contestată, cu privire la militar, respingând propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta.


Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă, motiv pentru care angajatul Poliției Militare a fost pus în libertate.


„Revocă măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat și dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă al Tribunalului Tulcea, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză“, se mai arată în decizia Curții de Apel Constanța.
 

Date din anchetă

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada luna august 2020 - luna februarie 2021, inculpații au comercializat droguri de risc și de mare risc către consumatori de pe raza municipiului Tulcea.

La data de 03.02.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a 2 inculpați, după preluarea de către aceștia, de pe raza municipiului Constanța, a unui colet de la o societate de transport internațional de persoane și mărfuri.

Cu ocazia percheziționării coletului, s-a constatat că acesta conținea cantitățile de 940 grame de Cannabis, 200 grame de Rezină de cannabis și 500 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA).

În continuare, au fost efectuate o percheziție auto și 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Tulcea, la locuințele celor trei inculpați, ocazie cu care au fost identificate cantitățile de 28,3 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA), 3 grame de cannabis și 122 de pastile Ecstasy.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S. Tulcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție., a transmis DIICOT.


Citește și

Oficial de la DIICOT
Pedepse cu executare pentru mai mulți indivizi care vindeau etnobotanice tinerilor din Constanța


Grup infracțional organizat la Medgidia. Primele condamnări
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci ani cu executare! Militar din Tulcea, condamnat definitiv la Constanța!

01 Mar 2022 4992

Militar condamnat pentru trafic de droguri! Procesul a debutat la Constanța cu o amânare

12 Sep 2021 2299

Angajat al Poliției Militare, din Tulcea, trimis în judecată de DIICOT

28 Apr 2021 3111

Angajatul Poliției Militare, din Tulcea, arestat preventiv pentru trafic de droguri, cere să fie eliberat

08 Feb 2021 2012

Un angajat al Poliției Militare, din Tulcea, arestat preventiv pentru trafic de droguri

05 Feb 2021 5398

30 de ani de la înființare Polițiștii militari din Forțele Navale marchează Ziua Poliției Militare prin zeci de misiuni executate în sprijinul MAI

15 May 2020 1787