Oficial! Bărbatul care a incendiat mănăstirea din Agigea a ajuns la psihiatrie! (video)


 
  • Judecătoria a dispus internarea medicală provizorie a suspectului la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare Constnaţa până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au solicitat și obținut internarea medicală provizorie a bărbatului, de 67 de ani, suspectat că ar fi incendiat în mod intenționat acoperișul clădirii cu destinația spații de cazare din cadrul mănăstirii Izvorul Tămăduirii din Agigea.
 
Oficial!:
 

Judecătoria Constanța - admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Dispune internarea medicală provizorie a suspectului S.I . într-o unitate specializată de asistenţă medicală, respectiv Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare Constnaţa până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, avocat Alexe Adriana Iulia(313 lei) se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, în favoarea Baroului Constanţa. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu.

 
Decizia judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
Amintim că la data de, 20 octombrie 2021, în jurul orei 16.10, polițiștii Secției 1 Rurală au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la mănăstirea Izvorul Tămăduirii din localitatea Agigea a izbucnit un incendiu.
 
La fața locului s-au deplasat pompieri din cadrul ISU Dobrogea care au procedat la stingerea incendiului și limitarea extinderii acestuia.
 
Conform primelor cercetări, s-a stabilit că un bărbat, de 67 de ani, ar fi pus foc intenționat la ultimul etaj al clădirii, într-un uscător, ca urmare a unor neînțelegeri cu starețul mănăstirii privind cazarea într-una dintre chilii.
 
În urma incendiului au rezultat doar pagube materiale.
 

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
 
Ulterior incendiului, suspectul a declarat: „Și-a bătut joc de mine. Mi-a zis: pleacă, pleacă! Mi-a promis că mă ține până la moarte, că mă ține aici. M-a ținut doar un an de zile. I s-a părut lui că nu sunt corect, că sunt mizerabil, că nu știu să mă închin, că nu mă spăl“.

 
Bărbatul spune că a dat foc unor rufe folosind un chibrit apoi incendiul s-a extins.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
LIVE VIDEO
Incendiu de amploare la o mănăstire din Agigea, județul Constanța. Arde acoperișul clădirii (galerie foto+video)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a incendiat mănăstirea din Agigea! Unde se află acum (video)

23 Oct 2021 2205

Date oficiale de la IPJ Constanța Bărbatul care a incendiat mănăstirea din Agigea a fost reținut

21 Oct 2021 2458

Cine a incendiat mănăstirea din Agigea. Bărbatul care i-a dat foc spune că a fost un act de răzbunare (video)

20 Oct 2021 20523

LIVE VIDEO Incendiu de amploare la o mănăstire din Agigea, județul Constanța. Arde acoperișul clădirii (galerie foto+video)

20 Oct 2021 7613