Oficial de la CNSAS Magistrați constănțeni cu verdicte de necolaborare cu Securitatea (document)

  • Procurorul militar constănțean Claudiu Lazăr este unul dintre magistrații verificați de CNSAS.
  • Și judecătoarele Elena Carina Gheorma, de la Curtea de Apel Constanța, și Geta Cristina Ghernaja, de la Tribunalul Constanța, au primit verdict de necolaborare.
În acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul  la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008 şi ale Hotărârii nr. 2/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional  pentru  Studierea  Arhivelor  Securităţii,  Colegiul  C.N.S.A.S.  a  dezbătut,  pe  ordinea  de  zi  a ședinței din 14 iulie mai multe teme.
Printre acestea, s-a aflat și situația mai multor magistrați, din Constanța și din țară. Lista completă a tuturor magistraților verificați în ședința din 14 iulie poate fi accesată în secțiunea Document.
Conform datelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, unul dintre magistrații verificați este și procurorul constănțean Claudiu Lazăr, din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.
În aceeași ședință, au fost analizate și situațiile judecătoarelor Elena Carina Gheorma, de la Curtea de Apel Constanța și Geta Cristina Ghernaja, din cadrul Tribunalului Constanța, dar și magistratul Simona Gheorghe, judecător al Tribunalului Tulcea.
Nu în ultimul rând, membrii CNSAS au verificat și cazul judecătoarei Ingrid Emina Giosanu (Vunvulea), de la Curtea de Apel Pitești, născută în Constanța.
În cazul tuturor acestor magistrați, Colegiul a infirmat notele de constatare și a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că persoanele verificate nu au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia. (vezi Secțiunea Document).

Citește și:

Oficial, de la CNSAS:
Verdict de necolaborare pentru un fost magistrat din conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța (document)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 iunie 2020

24 Jun 2020 834

Cât are magistratul care îi anchetează pe militarii constănţeni (documente)

28 Sep 2011 5689

Jurnal de ConstantaPrefectul Palaz reaminteşte şefilor de deconcentrate

28 Jun 2011 833