Oficial, de la CSM Ce judecători din Constanța s-au înscris la concursul pentru Curtea Supremă (DOCUMENT)

Magistratul Mihail Stănescu-Sas, în timpul mandatului de președinte al Judecătoriei Constanța
  • În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu cei 33 de judecători de la curțile de apel din țară ale căror candidaturi au fost admise.
Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele finale după verificarea îndeplinirii de către magistrați a condițiilor pentru participare la concursul pentru Curtea Supremă!
 
Potrivit datelor oficiale, printre judecătorii care își doresc avansarea la Înalta Curte de Casație și Justiție se numără și vicepreședintele Curții de Apel Constanța, magistratul Claudiu Iulian Răpeanu.
 
Vicepreședintele s-a înscris pentru un post la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței supreme, candidatura sa fiind admisă de comisia de examen.
 
Totodată, și magistratul Mihail Stănescu Sas, fostul președinte al Judecătoriei Constanța, în prezent judecător al Curții de Apel Constanța, Secția I Civilă, s-a înscris în concurs.
 
Judecătorul candidează la Curtea Supremă tot pentru un post în cadrul Secției I Civile.
 
Nu în ultimul rând, magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, s-a înscris la concursul pentru Curtea Supremă, tot pentru Secția de Contencios administrativ și fiscal.
 
Candidaturile celor trei judecători constănțeni au fost admise, așa încât aceștia urmează acum să susțină probele de concurs.
 
Concret, judecătorii urmează acum să fie evaluați în baza a 30 de lucrări ce vor fi selectate de către comisia de examinare, iar, ulterior, vor susține interviul în fața Secției pentru Judecători a CSM.
 

În total, sunt 15 posturi vacante la Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru care s-a organizat concursul, patru fiind la Secția I Civilă, cinci la Contencios administrativ și fiscal și șase la Secția Penală.
 
Concursul constă într-o probă având ca obiect evaluarea actelor întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora și un interviu susținut în fața Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

 
Potrivit Calendarului estimativ al desfășurării examenului, în perioada 6 februarie – 6 martie 2023 vor avea loc evaluarea lucrărilor candidaților, publicarea rezultatelor evaluării și a rapoartelor comisiilor de evaluare.
 
Desfășurarea interviului la CSM este programată după data de 15 martie 2023, ulterior urmând să se publice și rezultatele finale ale concursului.
 
În total, sunt 14 candidaturi admise în toată țara pentru Secția de Contencios administrativ și fiscal, alte nouă candidaturi sunt pentru Secția I Civilă și zece sunt pentru Secția Penală.
 
Astfel, sunt 33 de judecători din țară ale căror candidaturi au fost admise în această etapă, alți doi judecători hotărând anterior să se retragă din concurs.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu cei 33 de judecători de la curțile de apel din țară ale căror candidaturi au fost admise.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce judecători din Constanța au promovat examenul de grad. Notele obținute (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, la judecată cu Agenția Națională de Integritate, la Curtea de Apel Constanța

29 Mar 2023 327

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 544

Groapa de gunoi de la Poarta 9 Primăria Constanța pierde unul dintre procesele intentate Gărzii de Mediu!

28 Mar 2023 601

Accident rutier Patru ani de la decesul Mihaelei Şerban, judecător la Curtea de Apel Constanţa (VIDEO)

23 Mar 2023 1832

Percheziții la Constanța! Mai multe persoane arestare. Dosarul merge la Curtea de Apel

23 Mar 2023 659

În urmă cu scurt timp! Curtea de Apel s-a pronunțat în dosarul deschis de Școala 30 Constanța (MINUTA)

21 Mar 2023 6746

Un singur judecător din Constanța rămas în cursa pentru Curtea Supremă. Cine este și când va susține interviul

21 Mar 2023 1201

Hotărâre a Consiliului Local Constanța, anulată în primă instanță, la cererea consilierilor. Când se pronunță Curtea de Apel

21 Mar 2023 723

Verdict în așteptare privind terenurile afaceristului George Secărea, din strada Belvedere din Constanța

19 Mar 2023 921

Curtea de Apel, primul termen în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

19 Mar 2023 749

Curtea de Apel se pronunță marți în dosarul deschis de Școala 30 Constanța

18 Mar 2023 1199

Constanța. Șase ani de închisoare cu executare pentru tentativă la omor

17 Mar 2023 841

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă pentru un fost adjunct al Vămii Agigea. Ceruse daune morale de 2,5 milioane de euro (MINUTA)

16 Mar 2023 1496

Pastilă amară pentru Gabriel Comănescu de la GSP! Este vizată nava ADORNATE

16 Mar 2023 1025

Curtea de Apel Constanța a suspendat judecarea dosarului în care părți sunt secretarul municipiului Fulvia Dinescu și primarul Vergil Chițac

15 Mar 2023 1194