Oficial, de la DNA Ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța - la data faptelor, trimis în judecată!

  • „Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției“, au spus procurorii.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de la Investigarea Fraudelor, trimis în judecată de procurorii anticorupție, sub acuzații de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre finalizarea anchetei ce viza dispariția mai multor cantități de aur ridicate de la casa de amanet deținută de Virgil Dulea, în urma perchezițiilor din septembrie 2007.

Iată comunicatul oficial remis ZIUA de Constanța de Direcția Națională Anticorupție:

. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

CONSTANTINESCU MARIUS-PAUL, la data faptei ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

Inculpatul Constantinescu Marius-Paul, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și, în perioada 29.09 –11.12.2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kg bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părții civile) ridicate în urma unei percheziții domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale.

Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă.


Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre dosarele lui Radu Mazăre s-ar putea întoarce la DNA! Curtea de Apel Constanța a constatat „neregularitatea rechizitoriului“! (MINUTĂ)

24 Jun 2022 755

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat!

24 Jun 2022 837

UPDATE. Camera Deputaților, ședință pe tema cererii DNA de ridicare a imunității lui Adrian Chesnoiu

23 Jun 2022 530

UPDATE. Adrian Chesnoiu anunță că se retrage din funcție și se autosuspendă din PSD

23 Jun 2022 385

Ministrul Agriculturii, acuzat de abuz în serviciu. DNA cere ridicarea imunității

23 Jun 2022 414

Fostul director al al Administrației Bazinale de Apă “Prut-Bârlad”, trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

23 Jun 2022 333

Bogdan Nicolae Grădinaru, acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

23 Jun 2022 485

Înalta Curte, achitări pe linie în dosarul „Consultanța! (MINUTĂ)

22 Jun 2022 452

ICCJ Toate probele DNA sunt valide. Judecata fostului primar al Sectorului 1 pentru faptele de mare corupție poate începe

21 Jun 2022 659

Oficial de la DNA! Fostul ministru, Costel Alexe trimis în judecată

20 Jun 2022 470

DNA face precizări în cazul procesului fostului primar al orașului Sighetu Marmației. Despre ce este vorba

20 Jun 2022 464

Un fost preşedinte, cu rang de secretar de stat, trimis în judecată de DNA Constanţa. Începe procesul (DOCUMENT)

20 Jun 2022 1021

Achitare pentru Mariana Mircea, fost primar din Cernavodă, în primă instanță! Procurorii Anticorupție, nemulțumiți. Nou termen în apel

18 Jun 2022 527

Sechestru de 22 de milioane de euro într-un dosar DNA Constanța

18 Jun 2022 1688

Trei ani de închisoare cu suspendare! Flagrant lângă sediul RAR! Cum a fost prins de DNA un fost inspector superior CJ Tulcea! (DOCUMENT)

17 Jun 2022 1919