Oficial, de la DNA Ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța - la data faptelor, trimis în judecată!

  • „Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției“, au spus procurorii.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de la Investigarea Fraudelor, trimis în judecată de procurorii anticorupție, sub acuzații de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre finalizarea anchetei ce viza dispariția mai multor cantități de aur ridicate de la casa de amanet deținută de Virgil Dulea, în urma perchezițiilor din septembrie 2007.

Iată comunicatul oficial remis ZIUA de Constanța de Direcția Națională Anticorupție:

. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

CONSTANTINESCU MARIUS-PAUL, la data faptei ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

Inculpatul Constantinescu Marius-Paul, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și, în perioada 29.09 –11.12.2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kg bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părții civile) ridicate în urma unei percheziții domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale.

Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă.


Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Generalul (r) Florian Coldea, fost prim adjunct al SRI, a achitat cauțiunea impusă de procurorii DNA!

29 May 2024 421

DNA îl trimite în judecată pe Stănculescu Cătălin Liviu, director în Complexului Energetic Oltenia!

29 May 2024 360

Denunțătorul, sute de contracte publice la Constanța! Ultima zi pentru depunerea cauțiunilor! Detalii din ancheta DNA - generalii Coldea și Dumbravă, prezentați drept „fondatorii «statului paralel»“

28 May 2024 580

Înalta Curte ar putea judeca mai repede dosarul în care este contestată delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța!

28 May 2024 423

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii au încetat procesul penal (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

28 May 2024 671

„Am încredere în justiție!“ Florian Coldea, fost adjunct al SRI, a semnat controlul judiciar!

27 May 2024 531

Sute de contracte publice la Constanța! Ce afaceri are Hideg Cătălin, cel care i-ar fi denunțat la DNA pe generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, foști șefi în SRI (DOCUMENTE)

26 May 2024 5252

Angajare la DNA! Salariul brut lunar - începând cu 18.590 lei. Detalii importante

26 May 2024 7610

Dosarul unui fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA, amânat pentru finele lunii septembrie 2024

24 May 2024 678

Oficial de la DNA! Foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sub control judicar

24 May 2024 445

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, audiat la DNA

23 May 2024 543

CSM, decizie importantă în cazul procurorului Mircea Adrian, șeful Serviciului privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA

22 May 2024 466

Tribunalul Constanța amână pentru septembrie 2024 dosarul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța! (RECHIZITORIU)

21 May 2024 593

Achitare pentru Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, în dosarul DNA! Primul termen în apel, în septembrie 2024! (DOCUMENT)

19 May 2024 1364

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 467