Oficial, de la DNA Ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța - la data faptelor, trimis în judecată!

  • „Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției“, au spus procurorii.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de la Investigarea Fraudelor, trimis în judecată de procurorii anticorupție, sub acuzații de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre finalizarea anchetei ce viza dispariția mai multor cantități de aur ridicate de la casa de amanet deținută de Virgil Dulea, în urma perchezițiilor din septembrie 2007.

Iată comunicatul oficial remis ZIUA de Constanța de Direcția Națională Anticorupție:

. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

CONSTANTINESCU MARIUS-PAUL, la data faptei ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

Inculpatul Constantinescu Marius-Paul, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și, în perioada 29.09 –11.12.2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kg bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părții civile) ridicate în urma unei percheziții domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale.

Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă.


Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amânare de pronunțare în dosarul lui Constantin Dina, fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății (RECHIZITORIU)

30 May 2023 584

Polițiștii Andrei Pantea și Valentin Olteanu, trimiși în judecată de DNA

29 May 2023 678

Judecătorul Gabriel Mustaţă, recuzat de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

29 May 2023 749

Chirurgul Mircea Beuran, achitat pentru luare de mită – „fapta nu există“! Când va fi luată decizia finală

29 May 2023 956

Fostul ministru Vlădescu, șapte ani de detenție la Curtea Supremă! Înalta Curte menține sechestrul pe mai multe bunuri din județul Constanța (MINUTA)

26 May 2023 554

Înalta Curte a respins o acțiune extraordinară a DNA Constanța! Era vizat dosarul lui Stere Gima

26 May 2023 692

Flagrant „marca“ DNA! S-au lăudat cu pile la ANPC

25 May 2023 747

DNA Percheziţii în Bucureşti şi alte două județe, într-un dosar care vizează achiziţii publice realizate în perioada 2022 – 2023

25 May 2023 527

Trafic de influență în timul pandemiei de Covid! Un asistent medical reținut de procurorii DNA

24 May 2023 539

Condamnare într-un dosar al DNA Constanța pe fonduri europene!

24 May 2023 2268

DNA explică de l-a trimis în judecată pe Mircea Minea, primarul comunei Chiajna! (DOCUMENT)

22 May 2023 644

Silviu Rahău, primarul din Crișan (Tulcea) și firma pe care o controlează (Pronautica SRL), acorduri de recunoaștere a vinovăției la DNA Constanța! Primele termene

22 May 2023 951

Florin Năforniță, inspector de stat în construcții, trimis în judecată de DNA!

21 May 2023 849

Vești proaste pentru cei care voiau să se angajeze ca șofer în DNA! Concursul a fost suspendat. Iată motivul

21 May 2023 1282

Geronimo Răducu Brănescu DNA Constanţa a trimis în judecată un fost preşedinte, cu rang de secretar de stat! Judecătorii s-au retras pentru deliberări (DOCUMENT)

20 May 2023 831