Oficial, de la DNA Ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța - la data faptelor, trimis în judecată!

  • „Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției“, au spus procurorii.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de la Investigarea Fraudelor, trimis în judecată de procurorii anticorupție, sub acuzații de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre finalizarea anchetei ce viza dispariția mai multor cantități de aur ridicate de la casa de amanet deținută de Virgil Dulea, în urma perchezițiilor din septembrie 2007.

Iată comunicatul oficial remis ZIUA de Constanța de Direcția Națională Anticorupție:

. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

CONSTANTINESCU MARIUS-PAUL, la data faptei ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

Inculpatul Constantinescu Marius-Paul, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și, în perioada 29.09 –11.12.2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kg bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părții civile) ridicate în urma unei percheziții domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale.

Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă.


Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 290

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 506

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 413

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 396

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 829

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 423

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 697

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 502

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 908

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 724

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 560

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1554

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 686

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 773

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 761