Oficial de la instanță! Mai multe percheziții în Constanța! S-a lăsat cu arestări

 
 
 
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
 
La data de 7 martie a.c.,  polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, cu sprijinul  Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale București și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.
 
Din cercetări a reieșit că, la data de 15 spre 16 martie 2022, 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, s-ar fi agresat fizic reciproc, pe strada Sălciilor, din municipiul Constanța, folosind arme albe și arme de foc.
 
Un bărbat, de 34 de ani, ar fi suferit mai multe leziuni traumatice provocate cu un obiect tăietor-înțepător, iar un altul, de 38 de ani, ar fi suferit o rană prin împușcare.
 
La data de 7 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate arme albe, muniție neletală, telefoane mobile și spray-uri iritant lacrimogene.
 
În urma probatoriului administrat, 7 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 

Ulterior, la data de 8 martie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a propus luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru 3 dintre ei, și măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru ceilalți 4.
 
Cei 7 bărbați vor fi prezentați, astăzi, instanței de judecată, cu propuneri corespunzătoare.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Solicitarea procurorilor a fost înregistrată la Tribunalul Constanța sub numărul unic 1878/118/2023, având ca părți, conform portalului instanțelor de judecată,
 
Petreanu Bogdan Tudor -  inculpat
Nistor Florin Daniel -  inculpat
Dumitru Constantin - inculpat
Pase Constantin Virgil - inculpat
Bădrăgan Daniel - inculpat
Stoian Eduard George - inculpat
Mangu Adrian Gabriel - inculpat
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și a dispus arestarea preventivă a inculpaților Petreanu Bogdan Tudor, Nistor Florin Daniel și DUMITRU Constantin, pe o durata de 30 zile, incepand cu data de 8.03.2023 si pana la data de 6.04.2023, inclusiv.
 

„Dispune emiterea de îndata a mandatelor de arestare preventivă. Respinge cererile formulate de inculpati, prin aparator, de luare a masurii arestului la domiciliu sau control judiciar, ca nefondate. Măsura se comunica administratiei locului de detinere. În baza art. 227 alin. 2 C.proc.pen. raportat la art. 218 şi art. 222 C. proc. pen., dispune aplicarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatii Pase Constantin Virgil, Bădrăgan Daniel, Stoian Eduard George Si Mangu Adrian Gabriel, pe o durată de 30 zile, de la data de 8.03.2023 și până la data de 6.04.2023, inclusiv. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului PASE CONSTANTIN VIRGIL obligaţia de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în municipiul Constanţa str. (...), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului BĂDRĂGAN DANIEL, obligaţia de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în municipiul Constanţa (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului STOIAN EDUARD GEORGE, obligaţia de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în municipiul Constanţa (...), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului MANGU ADRIAN GABRIEL, obligaţia de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în municipiul Constanţa (...). Constanţa, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice intre ei sau cu ceilalti inculpati din (...) direct sau indirect, prin intermediul altor persoane Dispune plasarea, de indata a inculpatilor Pase Constantin Virgil, Bădrăgan Daniel, Stoian Eduard George Si Mangu Adrian Gabriel din masura retinerii sub puterea masurii arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. (4) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpati si comunicare pentru procuror . Pronunţată în camera de consiliu, azi, 8.03.2023“.

 
Decizia nu este una definitivă!
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Cine sunt persoanele implicate!
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a preluat dosarul împușcăturilor de pe strada Sălciilor (VIDEO)

 
Tulcea! Bărbatul care s-a dezbrăcat pe un drum județean a scăpat de închisoare!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 540

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 622

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 590

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 829

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 534

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 515

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 497

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1290

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 642

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 627

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 977

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1087

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 701

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 682

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1901