Oficial de la instanţă! Minorul de 15 ani, din Mangalia, acuzat că a bătut un alt băiat, de 13 ani, arestat preventiv


Ieri, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus ca tânărul de 15 ani, din Mangalia, cercetat în stare de arest la domiciliu pentru că ar fi bătut un alt băiat, de 13 ani, să fie arestat preventiv. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.


Oficial de la Parchet


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracţiunile de vătămare corporală şi tulburarea ordinea şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în infracţiunile de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, faţă de inculpatul minor S. D. M., în vârstă de 15 de ani, din municipiul Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.


Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 01.02.2020, orele 13.30, în timp ce afla pe bd. 1 Decembrie din Mangalia, pe fondul unor dispute anterioare, inculpatul minor S. D. M. i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore I. A. C., producându-i leziuni care i-au pus viaţa victimei în pericol prin hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unei fisuri de arteră vertebrală dreaptă, prognostic rezervat.


Inculpatul i-a aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii, ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze şi să cadă, iar în cădere inculpatul a continuat să-l lovească cu pumnii şi picioarele, până când a rămas inconştientă la pământ, fapte ce au dus la tulburarea ordinii şi liniştii publice în zonă conflictului.


Aşa cum arătam şi mai sus, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis cererea procurorului şi a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv faţă de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile.
 

Minută


„Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv În baza art. 242 alin.3 c.p.p. Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului, a inculpatului. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă şi punerea lui în aplicare la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Se comunică conform dispoziţiilor legale. În baza art. 275 alin.3 c.pr.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat în rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 17.02.2020“.
 

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.


Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


Citeşte şi

Copil de 13 ani, din Mangalia, în comă. S-a bătut cu un copil de 15 ani. Totul de la o ceartă pe Facebook

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.