Oficial de la Tribunalul Constanța Trei bărbați, arestați la domiciliu în dosarul lui Gabriel Coteanu, șeful Poliției Eforie

  • Doi din cei trei arestați la domiciliu sunt din din municipiul Caracal, județul Olt. Asta în timp ce cel de al treilea inculpat este din Techirghiol, județ Constanța

Azi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31 august 2020, față de „inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, șef al Poliției Eforie, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu“.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.

Doi din cei trei arestați la domiciliu sunt din din municipiul Caracal, județul Olt. Asta în timp ce cel de al treilea inculpat este din Techirghiol, județ Constanța.
 
Doi din cei trei arestați la domiciliu sunt din din municipiul Caracal, județul Olt. Asta în timp ce cel de al treilea inculpat este din Techirghiol, județ Constanța.
 
Iată decizia oficială a judecătorilor privind arestarea la domiciliu a celor trei persoane:
 
Solutia pe scurt: În baza art.219 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 4 lit.d C.p.p., art.218 C. proc. pen. şi art.223 alin.2 C. proc. pen., Admite propunerea de arest la domiciliu formulata de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DNA-ST Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr.48/P/2019 de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpaţii U.Ș., D.G.R.V. şi D.R.R. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii, pentru o durată de 30 zile. Impune inculpatului U.Ș. obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din oraşul Techirghiol, jud.Constanţa, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.(1) C. proc. pen. impune inculpatului D.G.R.V. obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din mun. Caracal, jud.Olt, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.(1) C. proc. pen. impune inculpatului D.R.R. obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din mun. Caracal, jud.Olt, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, cei trei inculpaţi au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice între ei cei trei inculpaţi din prezenta cauza. În baza art.221 alin.9 C.p.p. desemnează ca organ de supraveghere a executării măsurii arestului la domiciliu secţia de poliţie în a cărei rază teritorială se află domiciliul unde execută măsura arestului la domiciliu fiecare dintre cei trei inculpaţi.
 
Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Respinge cererea de luare a măsurii controlului judiciar formulată prin apărători de cei trei inculpaţi. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Executorie de la pronunţare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, contestație la Tribunalul Constanța

02 Nov 2023 1108

Horia Constantinescu, președintele ANPC, acționat în instanță de Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

03 Aug 2023 2486

Cornel Gabriel Coteanu Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată într-un alt dosar! (DOCUMENT)

02 Jun 2023 2615

Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, trimis în judecată într-un alt dosar

18 May 2023 1611

Sentință definitivă în primul dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DNA Constanța!

07 Feb 2023 2345

DNA Dosarul unuia dintre cei mai vechi șefi din IPJ Constanța, amânat pentru la anul

15 Dec 2022 2671

Premieră la DNA Constanța! Se reia cercetarea judecătorească în primul dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii Anticorupție

12 Nov 2022 2108

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 mai 2022

31 May 2022 2471

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată de DNA. Procesul, amânat

02 Oct 2021 4101

Premieră la DNA Constanța! Începe judecata! (document)

22 Sep 2021 4368

Iulian Grigorenco și Alexandru Stan, menținuți în arest la domiciliu

04 Sep 2021 3979

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 6467

Condamnare definitivă pentru unul dintre inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie

15 Jul 2021 3013

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța a scăpat de controlul judiciar

25 Jun 2021 2766

O nouă hotărâre în cazul comisarului-șef Coteanu acuzat de luare de mită

16 Jun 2021 2493