Oficial! DNA a cerut arestarea unui avocat și a unui comisar șef de poliție! Judecătorii au respins solicitareaCurtea de Apel București a respins cererea DNA de luare a măsurii arestării preventive în cazul lui Stoica Ion-Joe, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență, și Şoricică Ion, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
 
Decizia nu este definitivă!
 
Oficial!
 

Respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de DNA privind pe inculpaţii Şoricică Ion şi Stoica Ion-Joe. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpații Şoricică Ion şi Stoica Ion-Joe, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 05.10.2022 și până la data de 03.12.2022, inclusiv. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpaților obligația: - să nu părăsească teritoriul României, fără încuviințarea prealabilă a organului judiciar. Atrage atenția inculpaților că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpa?ilor dacă nu sunt reținuți, arestați sau deținuți în altă cauză. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore.

 
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08 ianuarie 2022 - prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.

Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 


La data de 05 octombrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lector universitar, arestat pentru mită, cere să fie pus în libertate!

24 Feb 2023 910

Oficial! Lector universitar, doctor, arestat pentru luare de mită, în formă continuată!

22 Feb 2023 682

Fiul lui Victor Piţurcă, plasat sub control judiciar în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme

01 Feb 2023 508

Arestat la cererea DNA Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, prima reacție oficială

29 Nov 2022 980

DNA Șeful Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi, arestat!

24 Oct 2022 836

Director din Ministerul Educației, arestat preventiv, la cererea DNA! Contestație respinsă

20 Sep 2022 908

Doi magistrați de la Curtea Supremă, la pensie! Ce dosare au judecat de la Constanța (GALERIE FOTO)

07 May 2022 1863

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, reținut pentru mită

05 Apr 2022 969

Procurorii DNA explică în detaliu vaccinarea la chiuvetă de la Mangalia (REFERAT PROPUNERE ARESTARE)

24 Jan 2022 6296

Referat propunere de arestare DNA Constanța Unde ar fi primit mită Bogdan Dumitrașcu, adjunctul APIA (DOCUMENT)

19 Jan 2022 2166

Marian Vanghelie, lăsat în libertate sub control judiciar. Alţi şase inculpaţi au primit mandate de arestare într-un dosar de corupţie cu prejudiciu de peste 256 milioane lei

15 Jan 2022 1177

DNA Constanța acuză - nave de salvare achiziționare cu fraudarea legislației! Cine a fost trimis în judecată și când va avea loc primul termen

04 Jan 2022 1950

Doi procurori DNA Constanța ar fi fost amenințați. Propunerea de arestare, respinsă

24 Dec 2021 1856

Breaking News! Decizia Curții de Apel Suceava în dosarul vaccinărilor false de la Mangalia! Ce se întâmplă cu suspecții

24 Dec 2021 2259

Dosarul vaccinărilor false Suspecții din Mangalia află azi dacă vor fi eliberați din arest!

24 Dec 2021 1428