Oficial! DNA a cerut arestarea unui avocat și a unui comisar șef de poliție! Judecătorii au respins solicitarea



Curtea de Apel București a respins cererea DNA de luare a măsurii arestării preventive în cazul lui Stoica Ion-Joe, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență, și Şoricică Ion, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
 
Decizia nu este definitivă!
 
Oficial!
 

Respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de DNA privind pe inculpaţii Şoricică Ion şi Stoica Ion-Joe. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpații Şoricică Ion şi Stoica Ion-Joe, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 05.10.2022 și până la data de 03.12.2022, inclusiv. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpaților obligația: - să nu părăsească teritoriul României, fără încuviințarea prealabilă a organului judiciar. Atrage atenția inculpaților că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpa?ilor dacă nu sunt reținuți, arestați sau deținuți în altă cauză. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore.

 
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08 ianuarie 2022 - prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.

Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 


La data de 05 octombrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interceptări în dosarul lui Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București!

15 Feb 2024 1543

Judecătorii au respins cererea DNA de arestare a avocatului Anton Alin

19 Jan 2024 893

Socrii primarului din Baia Mare află luni dacă vor fi eliberați! Fărcaş Hîngan Georgiana Rodica rămâne judecător al dosarului lui Cătălin Cherecheș

12 Nov 2023 1162

Stenograme din dosarul soacrei primarului Cătălin Cherecheş, acuzată că a încercat să mituiască o judecătoare- „Să-i dea achitare"

10 Nov 2023 801

Gliga Dorin Petru și Gliga Claudia, socrii primarului Cătălin Cherecheș, cer să fie eliberați!

10 Nov 2023 1354

Socrii primarului din Baia Mare, Catalin Chereches, reținuți de DNA

09 Nov 2023 927

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu arestat preventiv pentru 30 de zile

05 Oct 2023 885

Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, ar putea fi pus în libertate! Totul se decide azi

27 Sep 2023 1003

Dumitru Buzatu a ajuns la Tribunalul Vaslui. Procurorii cer arestare preventivă pentru 30 de zile

23 Sep 2023 887

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, cere să fie pus în libertate

06 Sep 2023 786

Un șofer din Galați a încercat să-i mituiască pe polițiștii din Constanța!

25 Jul 2023 2160

Director în cadrul Agenției Domeniile Statului, arestat la cererea DNA

22 Mar 2023 1039

Lector universitar, arestat pentru mită, cere să fie pus în libertate!

24 Feb 2023 1272

Oficial! Lector universitar, doctor, arestat pentru luare de mită, în formă continuată!

22 Feb 2023 1021

Fiul lui Victor Piţurcă, plasat sub control judiciar în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme

01 Feb 2023 825