Oficial! Ionuț Adrian Fotin, fost inspector la Antifraudă Constanța, acuzat de mită, va fi pus în libertate



 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului
 
Ionuț Adrian Fotin, fost inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, va fi pus în libertate!
 
Decizia a fost luată azi de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, președintele Tribunalului Constanța.
 
Oficial!
 

În baza art. 208 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală raportat la art. 242 alin. 1 Cod procedură penală: Revocă măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul FOTIN IONUŢ-ADRIAN (...) prin încheierea nr 199 din 04 11 2021 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr 8229/118/2021. Dispune punerea în libertate a inculpatului la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu contestaţie în 48 ore de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi 11 11 2021.

 
Recent, procurorii DNA au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Fotin Ionuț Adrian (cercetat în stare de arest preventiv), la data faptei inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control inițiat și efectuat de inculpatul Fotin Ionuț Adrian, în calitatea menționată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societății comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

 
Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiași activități de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor  suma de 4.000 lei.
 

În prezența avocatului, inculpatul Fotin Ionuț Adrian a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- doi ani și zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.
 
Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acord de recunoaștere la DNA Cum a soluționat Tribunalul Constanța dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă

25 Dec 2021 2247

Doi inspectori ANAF Constanța, acuzați de luare de mită, au făcut înțelegeri cu procurorii Anticorupție (document)

15 Nov 2021 4628

Ionuț Adrian Fotin, de la Antifraudă Constanța, a recunoscut tot la DNA

10 Nov 2021 2344

Update. Arest pentru 15 zile Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

04 Nov 2021 5007