Justitie

Oficial! Procurorii spun că au descoperit la Constanța o rețea care vindea motorină și benzină „la negru“. Ce s-a decis în instanță

  • Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.

Judecătoria Constanța a respins toate cele opt propuneri de arestare preventivă formulate de procurori în dosarul (6836/P/2020) privind furturilor de motorină și benzină. Cei duși la arestare (șoferi pe autocisterne de transport carburant) au fost puși în libertate. Doi dintre ei au fost plasați sub control judiciar.


Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpa?ț i trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.


Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Constanța.


Minuta judecătorilor

„Respinge ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul nr. 6836/P/2020, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpații (...). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților de sub puterea ordonanțelor de reținere nr.6836/P/2020 din data de 11.09.2020, dacă nu sunt reţinuți sau arestați în altă cauză. Dispune luarea faţă de inculpații (...) a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12 septembrie până la data de 10 noiembrie, inclusiv“.


Amintim că urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict un bărbat, șofer pe o autocisternă de transport carburant, în timp ce ar fi sustras 50 de litri de produs petrolier cu miros specific de benzină.


Din cercetări, a reieșit faptul că, 7 bărbați (șoferi ai unor autocisterne), în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu, mai exact ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități, acestea fiind depozitate în magaziile societății cu scopul comercializării.


În continuare, polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor: 515 litri produs petrolier cu miros specific de benzină, 1.576 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, mai multe sigilii, o pompă electrică de transfer, mai multe recipiente goale, 14.000 de lei și 2.000 de euro.


Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 13.780 de lei.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.


Citește și

UPDATE - S-a emis mandat de arestare
Încătușat de polițiștii constănțeni, pentru pronografie infantilă. Ancheta, coordonată de DIICOT ConstanțaTrafic de droguri de risc și mare risc la Constanța. Final de anchetă și acuzații oficiale 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a cerut suplimentarea posturilor scoase la concurs pentru Curtea de Apel Constanța

21 Oct 2020 867

Judecătorii din Constanța au decis soarta unor urși din Harghita, Covasna și Argeș

12 Oct 2020 1051

Judecători noi la Constanța! Lista completă

09 Oct 2020 1513

CNSAS a verificat mai mulți judecători și procurori din Constanța. Ce verdicte au primit (documente)

05 Oct 2020 1613

Veste importantă pentru toți cei care au fost amendați în baza vechiului regulament al parcărilor din Constanța

02 Oct 2020 2604

Izabela Stoian, nou președinte în Tribunalul Tulcea

23 Sep 2020 451

Iată judecătorii din Constanța care vor să promoveze

17 Sep 2020 954

Anunț important de la CSM Cum se modifică activitatea instanțelor, de la 1 septembrie (document)

27 Aug 2020 767

CSM analizează azi cazul procurorului constănțean Anca Beatrice Resmeliţă

25 Aug 2020 740

Oficial, de la Consiliul Superior al Magistraturii Ce posturi de conducere sunt libere, în instanțele constănțene

04 Aug 2020 802

Judecătorii constănțeni Mihaela Cristina Mocanu și Claudiu Iulian Răpeanu, în atenția CSM

06 Jul 2020 518

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța

06 Jul 2020 1180

Patru judecătoare, eliberate din funcții prin pensionare

03 Jul 2020 553

Vicepreședinte de instanță dobrogeană, în atenția Consiliului Superior al Magistraturii

25 Jun 2020 767

A primit avizul anual pentru menţinerea în funcţie. Eugenia Pușcașu rămâne judecător la Înalta Curte

21 Jun 2020 635