Oficial! Radu Mazăre și Marcela Enache, trimiși în judecată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța. Dosarul se va rejudeca

 
  • Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
  • Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Zilele trecute, judecători Ciprian Coadă și Marius Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanța, au decis ca unul dintre dosarele lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, aflat în cameră preliminară, să fie rejudecat.
 
Pe scurt, este vorba despre dosarul în care Radu Mazăre și Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, doi au fost trimiși în judecată de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Ca urmare a deciziei Curții de Apel Constanța, dosarul (8333/118/2020/a1*) a fost retrimis Tribunalului Constanța, urmând ca în perioada imediat următoare să fie stabilit primul termen de judecată.
 
Acuzații
 
Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Consiliul Local Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că „în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local“.
 
 „De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta șefului DNA Constanța.
 

Judecătorul fondului este Monica Laura Tănase, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Acuzații și răspunsuri
Adara Tramundana ar putea fi trasă la răspundere pentru situația financiară a Asociaţiei Culturale Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului (documente)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci judecători ai Curții de Apel Constanța, în atenția Inspecției Judiciare. S-au formulat cereri de recuzare

06 Oct 2021 1005

Continuă acțiunea disciplinară față de cei cinci judecători ai Curții de Apel Constanța

02 Oct 2021 1104

Se cere rejudecarea dosarului Vectra, una dintre cele mai mari cauze ale DNA Constanța! S-a stabilit ziua pronunțării

27 Sep 2021 1252

După achitarea din dosarul DNA Victorie în instanță pentru Carmen Trentea Tatu, fost director adjunct al SPIT Constanța

27 Sep 2021 1192

Inspecția Judiciară a demarat acțiunea disciplinară față de cinci judecători ai Curții de Apel Constanța!

22 Sep 2021 1065

Oficial! Unul dintre dosarele lui Radu Mazăre se va rejudeca (minută)

25 Aug 2021 2038

Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Judeţean Constanţa, la prima propunere făcută de comisia de liberare din penitenciar

12 Jul 2021 1556

Dosarul în care Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv ar putea fi rejudecat! Când va fi luată decizia

25 May 2021 1253

ZIUA LIVE. Despre daunele morale acordate în procesele de ucidere din culpă. „Există diferențe de opinie“

13 May 2021 2096

ZIUA LIVE. Judecătorul Ciprian Coadă, detalii despre acordarea daunelor morale

12 May 2021 840

ZIUA LIVE. Cum se stabilesc daunele morale în procesele de ucidere din culpă?

11 May 2021 1734

Curtea Supremă, în pronunțare în cazul Virginiei Uzun, fosta șefă a SPIT Constanța

07 May 2021 1589

Virginia Uzun, fosta șefă a SPIT Constanţa, condamnată definitiv (Oficial)

25 Nov 2020 3059

Pronunțare amânată în dosarul angajaților SPIT, achitați în primă instanță

05 Nov 2020 1436

Pronunțarea în dosarul lui Sorin Strutinsky, amânată

03 Jul 2020 829