Oficial Recursul Consiliului Local Constanța pentru Regulamentul Zonei Peninsulare, ajuns la Curtea de Apel

Strada Aristide Karatzali, Peninsula Constanța
  • Recursul vizează hotărârea Tribunalului Constanța de a suspenda aplicarea regulamentului până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
  • În cursul lunii aprilie 2022, Curtea de Apel Constanța a mai decis, într-un alt dosar, suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului, fiind respins, la momentul respectiv, recursul declarat atunci de Consiliul Local Constanța.
Pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța a fost înregistrat de curând recursul declarat de Consiliul Local Constanța, prin avocații săi, împotriva deciziei prime instanțe de a suspenda Regulamentul de acces în Zona Peninsulară.
 
Recursul vizează hotărârea Tribunalului Constanța de a suspenda aplicarea regulamentului până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
 
„Motivele invocate nu sunt de natură să determine efectul suspendării actului normativ“
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în motivele de recurs, puse la dispoziția ZIUA de Constanța de către surse apropiate cazului, avocații CLC au arătat, printre altele, că „de asemenea, contrar motivării instanței de fond, motivele invocate de reclamanți nu sunt de natură să determine efectul suspendării actului normativ, pentru că suspendarea reprezintă o situație de excepție, care se aplică în caz de invocare a unui motiv real de nelegalitate, nu pe baza unor interpretări personale ale reclamanților legate de situații și scenarii ipotetice, care nu au un corespondent în realitatea factuală și nu îi vizează pe reclamanți“.
 
Totodată, avocații CLC au mai spus că „în mod nelegal instanța de fond a reținut că în documentația aferentă adoptării hotărârii contestate trebuie să se regăsească avizul poliției rutiere, în condițiile în care acest aviz se eliberează ulterior adoptării hotărârii de către organul deliberativ“.
 
Au mai arătat avocații Consiliului Local în motivele de recurs: „cu referire la celelalte aspecte reținute de către instanța de fond ca reprezentând dovada pretinsului caz bine justificat, sub un prim aspect, nu este îndeplinită condiția vătămării, reclamanții invocând o serie de împrejurări ipotetice care nu îi privesc pe aceștia, iar, sub un al doilea aspect, motivele invocate de reclamanți nu fac dovada aparenței de nelegalitate a actului normativ“.
 
În proces, Consiliul Local Constanța este reprezent de avocatul Constantin Cojocaru, din cadrul Baroului București, și de Daniela Gheorghiu, din Baroul Constanța.
 
Acum, dosarul privind recursul a fost înregistrat la Curtea de Apel, Secția Contencios administrativ și fiscal, nefiind fixată încă data primei înfățișări.
 

Facem precizarea aici că, în cursul lunii aprilie 2022, Curtea de Apel Constanța a mai decis, într-un alt dosar, suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului, fiind respins, la momentul respectiv, recursul declarat atunci de Consiliul Local Constanța.
 
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța, „urecheat“ de avocații Consiliului Local, pentru suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria a demarat procedurile de actualizare a PUZ-ului pentru reabilitarea și revitalizarea Zonei Peninsulare

08 Jun 2023 430

Întâlnire de lucru pentru actualizarea PUZ Peninsulă Constanța. Când va avea loc?

29 May 2023 498

Ștefan Hălălău Viața militarului ce a fost închis în lagărul „Peninsula”

19 May 2023 610

Dosarul „Peninsula“, la Curtea de Apel Constanța! S-a înregistrat recursul

07 May 2023 776

Primăria Constanța explică în sfârșit de ce a reziliat proiectul de „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului - etapa II”

05 May 2023 2403

Primăria Constanța tace! Fondurile europene pentru „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța - etapa II” au fost pierdute

29 Apr 2023 4351

Regulamentul Peninsulei Constanța va fi decis la Curtea de Apel! „Considerăm că instanța a apreciat greșit că dreptul la sănătate nu este afectat de existența restricțiilor implementate“

26 Apr 2023 943

Stâlpișorii, motiv de proces! Peninsularii nu renunță! IPJ Constanța, chemat la judecată pentru avizul dat Regulamentului de acces

15 Apr 2023 1601

Tribunalul Constanța explică de ce a anulat Regulamentul Zonei Peninsulare din oraș (MOTIVARE)

12 Apr 2023 1475

Recursul consilierilor locali din Constanța pentru instalarea barierelor în Zona Peninsulară, lipsit de interes, spune Curtea (MINUTA)

10 Apr 2023 869

Judecătorii de la Curte, așteptați să se pronunțe legat de suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare, pe care Tribunalul l-a anulat

10 Apr 2023 772

Sondaj de opinie 65% dintre respondeți spun că primăria trebuie să renunțe la Regulamentul Peninsulei Constanța

10 Apr 2023 914

2020 vs. 2023 Spiritul civic și conștiința Peninsulei au învins din nou!

03 Apr 2023 1362

Sondaj de opinie Victorie în instanță pentru peninsulari. Credeți că Primăria Constanța ar trebui să renunțe definitiv la Regulamentul Zonei Peninsulare?

03 Apr 2023 1046

În urmă cu scurt timp Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

31 Mar 2023 1217