Oficial! Un polițist din IPJ Constanța, condamnat și obligat să muncească în folosul comunității

  • Conform procurorilor, polițistul ar fi fost prins în flagrant delict pe data de 3 septembrie 2020, în timp ce primea suma de 500 de lei.

Agentul de poliție de la Ostrov, prins în flagrant delict de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Constanța când ar fi primit 500 de lei, a fost condamnat azi de Tribunalul Constanța.
 
El a primit, pentru infractiunea de trafic de influență, pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare.
 
Mai mult, instanța i-a interzis omului legii dreptul de a fi ales în autorirăţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia de politist, de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de doi ani, a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
 
„Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere stabilit, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanta, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare“, potrivit minutei judecătorești.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, polițistul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primariei/Consiliului Local Ostrov sau din cadrul Primariei/Consiliului Local Lipnita, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Conform procurorilor, polițistul ar fi fost prins în flagrant delict pe data de 3 septembrie 2020, în timp ce primea suma de 500 de lei.
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.