Oficial! Unul dintre dosarele lui Radu Mazăre se va rejudeca (minută)

 
 
Curtea de Apel Constanța, decizie importantă pentru Radu Mazăre și DNA Constanța!
 
Judecători Ciprian Coadă și Marius Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanța, au decis azi, 25 august 2021, ca o parte din procedura camerei preliminare a dosarului în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, și Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, doi au fost trimiși în judecată de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Oficial
 

În baza art.4251 alin.7 pct.2 Iit. b Cod de procedură penală, admite contestaţiile formulate de către inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Enache Marcela împotriva încheierii de şedinţă nr.200/10.08.2021 pronunţată de către judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Constanţa în dosarul penal nr.8333/118/2020/al.
 
Desfiinţează încheierea atacată şi dispune rejudecarea cauzei de către judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Constanţa, cu respectarea dispoziţiilor art.342 Cod procedură penală - privind analiza competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală - şi art.403 Cod procedură penală, privind conţinutul expunerii hotărârii judecătoreşti.
 
Menţine măsurile dispuse şi actele îndeplinite în faţa judecătorului de cameră preliminară al Tribunalului Constanţa până la termenul de judecată din 10.05.2021. In baza art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.
 

 
În dosar, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Asta în timp ce Consiliul Local Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că „în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local“.

 
 „De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta șefului DNA Constanța.
 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cele două cauze.
 
Judecătorul fondului este Monica Laura Tănase, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MOTIVARE Judecătorii explică de ce se întoarce la DNA dosarul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța vândute „la prețuri diminuate“

17 Nov 2022 813

Peste două milioane de dolari sunt cerute în instanță pentru Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a întâmplat în proces

16 Nov 2022 2022

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de Primăria Constanța. Când începe procesul

08 Nov 2022 3171

Chițac cere aproape 4,5 milioane de dolari de la „echipa Mazăre“ pentru două dintre terenurile retrocedate ce nu mai pot fi recuperate. Un judecător de la Curtea de Apel s-a abținut!

05 Nov 2022 4414

Uraganul imobiliar pentru recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor ar putea reîncepe, la București! Se așteaptă hotărârea instanței

31 Oct 2022 1229

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv s-ar putea rejudeca!

23 Oct 2022 827

Răsturnare de situație! Tribunalul așteaptă să vadă dacă pretențiile lui Chițac față de Mazăre sunt prescrise sau nu! La mijloc sunt sute de mii de euro (MINUTA)

19 Oct 2022 6475

Chițac contra Mazăre, pentru peste 615.000 de euro! Judecătorii deschid azi dosarul

18 Oct 2022 1076

Xenoti SRL, firma care deține hotelul Flora, din Mamaia, în reorganizarea judiciară! Noul termen, ianuarie 2023

16 Oct 2022 4378

Frații Mazăre, cu cereri la Înalta Curte! Ce a decis Curtea Supremă

11 Oct 2022 861

Victorie de răsunet în instanță! Terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, revine în proprietatea Statului Român (MINUTA)

05 Oct 2022 6484

Dosarul campusului social Henri Coandă s-a putea rejudeca! Curtea Supremă a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de Alexandru Mazăre

26 Sep 2022 890

Înalta Curte a admis în principiu contestaţiile în anulare formulate de Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky împotriva deciziei din dosarul Polaris!

26 Sep 2022 995

Au declarat recurs. Magistrații de la Tribunal au dictat evacuarea Asociaţiei „Fair Play“, fondată de Radu Mazăre!

26 Sep 2022 660

Surse DNA Constanța a retras dispoziția de trimitere în judecată a lui Radu Mazăre, în dosarul terenurilor vândute „la prețuri diminuate“

22 Sep 2022 1247