Oficial! Unul dintre dosarele lui Radu Mazăre se va rejudeca (minută)

 
 
Curtea de Apel Constanța, decizie importantă pentru Radu Mazăre și DNA Constanța!
 
Judecători Ciprian Coadă și Marius Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanța, au decis azi, 25 august 2021, ca o parte din procedura camerei preliminare a dosarului în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, și Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, doi au fost trimiși în judecată de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Oficial
 

În baza art.4251 alin.7 pct.2 Iit. b Cod de procedură penală, admite contestaţiile formulate de către inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Enache Marcela împotriva încheierii de şedinţă nr.200/10.08.2021 pronunţată de către judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Constanţa în dosarul penal nr.8333/118/2020/al.
 
Desfiinţează încheierea atacată şi dispune rejudecarea cauzei de către judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Constanţa, cu respectarea dispoziţiilor art.342 Cod procedură penală - privind analiza competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală - şi art.403 Cod procedură penală, privind conţinutul expunerii hotărârii judecătoreşti.
 
Menţine măsurile dispuse şi actele îndeplinite în faţa judecătorului de cameră preliminară al Tribunalului Constanţa până la termenul de judecată din 10.05.2021. In baza art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.
 

 
În dosar, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Asta în timp ce Consiliul Local Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că „în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local“.

 
 „De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta șefului DNA Constanța.
 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cele două cauze.
 
Judecătorul fondului este Monica Laura Tănase, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor! Ultima oră! Decizia Tribunalului Constanța pentru pretențiile de milioane de euro! Se poate face apel

21 Oct 2021 746

Oficial! Ideea Contrast SRL a intrat în insolvență! Printre asociați, Radu Mazăre, Constantinescu Nicuşor și Sorin Strutinsky

21 Oct 2021 1186

Un alt teren de top din Constanţa, din retrocedări, s-a întors în proprietatea municipiului. Povestea din sala de judecată! (documente)

21 Oct 2021 3003

Decizie de ultim moment a judecătorilor! Este vizată Syntax Media Consulting SRL, vehiculată într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre (documente)

15 Oct 2021 684

Familia Gardef, la judecată cu primarul Constanței, pentru un teren din retrocedări. Ce a decis Curtea Supremă

14 Oct 2021 906

„Războiul“ de pe Plaja Modern! Cinci dosare pentru o parcare

09 Oct 2021 1309

Zece milioane de euro, de la Mazăre, pentru Constanța - cere Chițac! Ce se întâmplă cu dosarul

09 Oct 2021 922

Tribunalul Constanța, hotărâre de maximă importanță pentru toți actualii proprietari ai terenurilor retrocedate pe vremea lui Radu Mazăre! (documente)

08 Oct 2021 5593

Ce s-a întâmplat în procesul pentru casa lui Mazăre

07 Oct 2021 2037

„Pretențiile“ lui Chițac față de Mazăre, în dolari și euro! Decizia Tribunalului Constanța!

06 Oct 2021 1457

Tribunalul Constanța judecă azi procesul în care este vizată casa lui Radu Mazăre!

06 Oct 2021 1511

S-a terminat procesul în dosarul Polaris! Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, în așteptarea deciziei finale

05 Oct 2021 2333

Primul magistrat s-a abținut! Judecător nou pentru Radu Mazăre, în dosarul de la Constanța!

28 Sep 2021 1406

Compania fondată de Mazăre, Nicușor și antreprenorul Secărea a pus bazele unei noi firme pe piața imobiliară

25 Sep 2021 1309

Chițac vs. Mazăre Toamna „pretențiilor“. În euro și dolari. Cine și când dă verdictul!

24 Sep 2021 782