Operațiunea „Omaha“ 50 de constănțeni trimiși în judecată după 70 de percheziții în județ! Pronunțare amânată

  • Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori DIICOT Constanța, au efectuat aproape 70 de percheziții domiciliare, în vederea destructurării unui presupus grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani, care ar fi acționat în județul Constanța!
  • Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au finalizat cercetarea specifică în faza camerei preliminare în dosarul „Omaha“, cauză în care aproape 50 de constănțeni au fost deferiți justiției.

Tribunalul a fixat pronunțarea pentru săptămâna viitoare.

Oricare va fi decizia instanței, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Amintim că în luna noiembrie 2020, când polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori DIICOT Constanța, au efectuat aproape 70 de percheziții domiciliare, în vederea destructurării unui presupus grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani, care ar fi acționat în județul Constanța!

În total, 111 persoane au fost conduse la audieri.

Ulterior acțiunii, peste 40 de persoane arestate preventiv de Tribunalul Constanța.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de nouă persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.


Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.

Polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 7 laptopuri, 3 tablete, 3 harduri externe, 5 stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, un pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.

La operațiune au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Patru medici, condamnați într-un dosar al DNA!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic de minori și exploatarea cerșetoriei BCCO Constanța a finalizat un dosar extrem de sensibil! Începe procesul

15 Mar 2023 767

IGPR, anunț important pentru cei care vor să conducă Serviciul Antidrog din Constanța!

23 Feb 2023 1101

Se caută șef pentru Serviciul Antidrog din Constanța!

06 Feb 2023 2869

Arestare în prag de seară la Tribunalul Constanța!

03 Feb 2023 2749

Percheziții în Constanța! Se cere prelungirea arestului într-un caz de trafic de persoane, droguri și proxenetism

27 Jan 2023 929

BCCO Constanța, flagrant în parcarea unui supermarket pentru prinderea unui bărbat ce cumpăra telefoane cu euro falși, în 2017. Condamnare

26 Jan 2023 3815

Droguri în Mamaia! Mai mulți italieni condamnați la Constanța, într-un dosar DIICOT! Se așteaptă decizia finală

14 Jan 2023 1146

Trafic internațional de droguri Mascații din Constanța au descoperit la o percheziție zeci de kilograme de canabis! Final de anchetă!

12 Jan 2023 1140

Societate de dezmembrări auto din localitatea Cobadin, amendată de Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO)

06 Jan 2023 1650

Arestarea momentului la Tribunalul Constanța!

06 Jan 2023 21450

70 de percheziții în Constanța, Eforie, Techirghiol, Tuzla și MangaliaÎncepe procesul într-unul dintre cele mai „grele“ dosare instrumentate de polițiștii BCCO Constanța

05 Sep 2022 15110

Peste 40 de percheziții în Mangalia! Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei! Zeci de persoane trimise în judecată

05 Aug 2022 2404

Se caută șef pentru Serviciul Antidrog din BCCO Constanța!

14 Jun 2022 2940

Arestată pentru 30 de zile Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, cere să fie eliberată

09 May 2022 2747

Percheziții Polițiștii BCCO Constanța, acțiune fulger în Hunedoara și Suceava! Ședință importantă azi la tribunal (VIDEO)

09 Feb 2022 1719