Operațiunea „Omaha“ Zeci de constănțeni menținuți în arest preventiv. Decizia este definitivă

  • Potrivit datelor oficiale, numele de cod al operațiunii a fost „Omaha”.
  • Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.
  • Dosarul este în lucru.

Două persoane, din cele 44 arestate preventiv Tribunalul Constanța, în cadrul operațiunii „Omaha“, au fost eliberate efectiv din spatele gratiilor! Restul inculpaților rămân în spatele gratiilor. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța, instanță ce a decis plasarea celor doi sub control judiciar. O a treia persoană a beneficiat, de asemenea, de clemența magistraților, care au decis și plasarea sa sub control judiciar, în loc de arest preventiv, însă această persoană este arestată în altă cauză penală.
 

Oficial de la instanță

„Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 24.11.2020 şi până la data de 22.01.2021 inclusiv. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii vor respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminată sau instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminată sau instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia Municipiului Constanţa şi Poliţia Municipiului Mangalia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.


Obligații

Pe timpul controlului judiciar, inculpaţii vor respecta următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a Municipiului Constanţa şi limita teritorială a Municipiului Mangalia, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza; b) să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; d )să nu se apropie de martorii din lucrări şi inculpaţii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect“.

Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Tot în acest dosar, zilele trecute, Tribunalul Constanța a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de un alt inculpat.
 

800 de grame de cannabis

Amintim că în urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 800 de grame de cannabis, 1 kilogram de substanță pulverulentă (substanță cu efect psihoactiv), 14 bucăți de melatonină, 51 de comprimate de ecstasy, 15 grindere, 10 cântare, 955 de pliculețe autosigilante goale și 4.000 de țigarete susceptibile a proveni din activități de contrabandă.


Zona sudică a litoralului

Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.

De asemenea, polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 7 laptopuri, 3 tablete, 3 harduri externe, 5 stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, 1 pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.

La activități, au participat polițiștii Inspectoratului de Polițe Județean Constanța, brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Galați și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.


La acțiune au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.


Citește și

Virginia Uzun, fosta șefă a SPIT Constanţa, condamnată definitiv (Oficial)

Lista persoanelor cercetate de DIICOT Constanța în dosarul celor 69 de percheziții

Un constănțean, arestat la domiciliu, la finele operațiunii „Omaha“! Alte 44 de persoane au ajuns în arest preventiv
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un service auto din Constanța, transformat într-o fabrică de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT

07 Jan 2021 1720

Zeci de constănțeni aflați în spatele gratiilor cer azi să fie puși în libertate

05 Jan 2021 1005

Date din ancheta DIICOT Povestea unor soți din Constanța care au primit din Portugalia mai multe perne pline cu cannabis

24 Dec 2020 2195

Aproximativ 40 de constănțeni, menținuți azi în arest preventiv. Decizia este definitivă

11 Dec 2020 1174

Aproximativ 40 de constănțeni menținuți în arest preventiv

08 Dec 2020 596

Procurorii DIICOT cer ca zeci de constănțeni să rămână în spatele gratiilor. Care sunt acuzațiile

05 Dec 2020 1251

Curtea de Apel va decide libertatea a zeci de constănțeni arestați după operațiunea „Omaha“

22 Nov 2020 9374

Un constănțean, arestat la domiciliu, la finele operațiunii „Omaha“! Alte 44 de persoane au ajuns în arest preventiv

20 Nov 2020 1134

Cei 44 de constănțeni, arestați la cererea DIICOT, cer să fie cercetați în libertate

18 Nov 2020 919

Lista persoanelor cercetate de DIICOT Constanța în dosarul celor 69 de percheziții

15 Nov 2020 9789

40 de constănțeni au fost arestați preventiv aseară! Date din ancheta polițiștilor

14 Nov 2020 10050

Zeci de persoane, încătușate într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate de procurorii DIICOT Constanța, din punct de vedere al numărul suspecților

14 Nov 2020 956

Zeci de persoane reținute la Constanța. Suspecții acuză că oamenii legii nu le-ar fi asigurat condițiile de distanțare socială

13 Nov 2020 2200

Un taxi, blocat în trafic de mascați! Zeci de percheziții în Constanța, Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Ancheta continuă

13 Nov 2020 4672

Surse Zeci de persoane vor fi reținute azi de DIICOT Constanța, la finele operațiunii „Omaha“

12 Nov 2020 1807