Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
  • Șeful DNA Constanța, mesaj dur după incendiu: „Dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești“.
  • După incendiu, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager al spitalului.
 
  • Ulterior, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța și a solicitat anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021.
 
 
Au trecut opt luni de incendiul care a distrus Secția de Terapie Intensivă din Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța! În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți. Șapte persoane și-au pierdut viața în urma incendiului, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare
 
Dosarul penal este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în cauză derulându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere calificată din culpă
 
Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 01 octombrie 2021.
 
În toamnă este așteptată finalizarea expertize tehnice menită să stabilească eventualele cauze și condițiile în care s-a produs incendiul principal și eventualele nereguli constatate în documentația și pregătirea împotriva incediilor.
 
Expertiza este efectuată de Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani alături de Instititul Național de Expertize Criminalistice (INEC) Iași.
 
După incendiu, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager al spitalului.
 
Ulterior, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța și a solicitat anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021.
 

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, Dispoziția nr. 5199/04.10.2021 face referire la „încetarea Contractului de management nr. 94762/08.06.2018 al doamnei Halichidis Stela, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța“.
 
Noul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 16 iunie 2022.

 
Amintim că după incediul de la Spitalul de Boli Infecțioase primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a făcut o declarație ce a fost criticată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.
 
„Vaccinați-vă cu totii pentru a nu ajunge în astfel de situații” a fost declarația în cauză.
 
Postarea integrală a șefului DNA Constanța, Andrei Bodean:
 
„Vaccinați-vă cu totii pentru a nu ajunge în astfel de situații” – Vergil Chitac, Primarul mun. Constanta, imediat după incendiu. Deci dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești.
Îmbolnăvirea te expune de fapt riscului de incinerare, nu instațiile electrice vechi de 80 de ani, lipsa detectoarelor de fum și a instalațiilor de stingere, nerespectarea normelor PSI și așa mai departe. Sănătatea, ne învață administrația, e cea mai bună paza contra carbonizării. Oare dacă ardea cardiologia sau ortopedia, ce ne-ar mai transmis edilul? Lasați-vă de fumat, slăbiți, apucați-vă de sport? Nu vă mai rupeți picioarele? Să ne înțelegem, sunt fanatic pro vaccin. Alaltăieri am facut doza a 3 a“, mesajul șefului DNA Constanța – octombrie 2021.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Șeful DNA Constanța
„Dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești“

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 580

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

31 Oct 2022 806

A trecut un an Tragedie, cu victime! Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Secția ATI, mistuită de flăcări

01 Oct 2022 937

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 842

La un an de la flăcările ce au cuprins Terapia Intensivă Tribunalul Constanța analizează dosarul deschis de fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, în urma incendiului

15 Sep 2022 933

Au trecut aproape 11 luni și nu știm ce a provocat tragedia de la Infecțioase - 12 morți

17 Aug 2022 1175

Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

23 Jul 2022 1882

LIVE Detalii despre când se va redeschide Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

05 Jul 2022 1261

ZIUA LIVE. După 9 luni de „moarte clinică”, Spitalul de Boli Infecțioase se pregătește timid să reintre în circuitul public (VIDEO+ GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 1626

ZIUA LIVE. Managerul SCBI Constanța, despre starea spitalului la 9 luni de la incendiu (VIDEO)

28 Jun 2022 1094

Incendiu la ATI Covid Procesul fostului manager al SCBI. Judecătorii cer listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării solicitate „dacă există“

13 Jun 2022 1497

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1890

DSP va realiza un raport în urma inspecției de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru redeschiderea parțială

12 May 2022 1115

Se administrează proba cu înscrisuri, în procesul dr. Halichidis, din Constanța

30 Apr 2022 1274

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul fostului manager. Dosarul, deschis azi, la Tribunal

29 Apr 2022 1190