Panică la Penitenciarul Poarta Albă! Un deținut a dat foc unei saltele. Condamnare definitivă

 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a unui bărbat, de 36 de ani, din Bacău, deținut în Penitenciarul Poart Albă la momentul săvârșirii faptei, la șase ani de închisoare cu executare (pedeapsă obținută prin contopire).
 
El a fost trimis în judecată pentru distrugere.
 
S-a reținut prin actul de sesizare în sarcina inculpatului că în timp ce se afla la Penitenciarul Poart Albă, în executarea unei pedepse privative de libertate, a ars cu o brichetă învelișul textil al unei saltele din cameră în care se afla, punând astfel în pericol bunurile din cameră, precum și persoanele aflate în proximitatea camerei.
 
Fiind audiat, cel în cauză a recunoscut că, în timp ce se afla la Penitenciarul Poarta Albă, a ars cu o brichetă învelișul textil al unei saltele, justificând fapta prin aceea că își dorea să fie transferat la Penitenciarul Slobozia.

Audiați în calitate de martori, gardienii care erau de tură în ziua respectivă au declarat că, în decembrie 2016, în timp ce se aflau de serviciu la secția E4 în cadrul Penitenciarului, au simțit miros de fum în dreptul unei camere, motiv pentru care au deschis ușa camerei respective și l-au surprins pe deținut cu o brichetă aprinsă în mână în timp ce ardea o saltea.
 
La momentul la care l-a întrerupt pe deținut din acțiunea de a aprinde salteaua patului cu o brichetă, salteaua era aprinsă în proporție de 10% și a apreciat că dacă nu intervenea, aceasta ar fi ars în întregime, întrucât era alcătuită din material textil și burete, materiale ușor inflamabile. Totodată, martorii au mai arătat că la momentul la care au intrat în cameră, era mult fum, iar aerul era irespirabil.

Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a bărbatului la șase ani de închisoare cu executare (pedeapsă obținută prin contopire).
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înscris la Facultatea de Drept Un tânăr din Constanța, acuzat de trafic de droguri, a prezentat judecătorilor o caracterizare favorabilă de la preot

18 Sep 2021 1260

Spitalul Penitenciar Constanța Poarta Albă a a atribuit un contract de furnizare medicamente (document)

04 Sep 2021 1806

Județul Constanța. Incendiu în localitatea Poarta Albă

02 Sep 2021 579

RAJA Investiții cu fonduri europene în Murfatlar, Poarta Albă și Castelu. Ce valoare are contractul

30 Aug 2021 717

Constănțean, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru șantaj

29 Aug 2021 704

Județul Constanța Bărbat, căutat pentru furt, prins în Vama Veche cu buletin fals. A fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

27 Aug 2021 473

Județul Constanța Polițist, agresat de un bărbat, la Poarta Albă

23 Aug 2021 1224

Judeţul Constanţa Primăria comunei Poarta Albă angajează asistent medical

23 Aug 2021 530

Bărbat căutat de polițiștii vâlceni, prins la Constanța și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă

09 Aug 2021 416

Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat pe DJ 228 Poarta Albă-Ovidiu. Au fost semnalate scurgeri de combustibil

09 Aug 2021 1094

Constănțean încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru trafic de droguri

08 Aug 2021 730

Județul Buzău Bărbat, implicat într-un conflict privind refuzul achitării unei note de plată, într-un restaurant din Mamaia. Ce spune IPJ Constanța

04 Aug 2021 1110

Bărbat din Mangalia, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Ce pedeapsă va primi

28 Jul 2021 750

Bărbat, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru trafic de droguri

27 Jul 2021 497

Circ în trenul Constanța – București! Un deținut de la Poarta Albă și-a tatuat grade de colonel pe umeri! Polițist mușcat. Dosarul, în apel

26 Jul 2021 45964