Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!

  • Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind urgentarea anchetei penale, ce a fost deschisă încă din anul 2019, a fost luată în dosarul 260/1/2022 al Curții Supreme.
  • Amintim, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Andrei Bodean, era vizat de o anchetă instrumentată de procurorul SIIJ constănțean Zarafina Puiu.
  • Decizia Curții Supreme este definitivă și a fost luată de completul C187JDL al Secției penale, prezidat de magistratul Elena Barbu.
 
Curtea Supremă a dat un termen de șase luni procurorilor din cadrul Parchetului General să finalizeze ancheta ce-l vizează pe magistratul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța!
 
Amintim, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Andrei Bodean, era vizat de o anchetă instrumentată de procurorul SIIJ constănțean Zarafina Puiu.
 
La pensionarea procurorului Zarafina Puiu, dosarul în care este vizat și șeful DNA Constanța a fost preluat de un alt procuror al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută drept Secția Specială a magistraților.
 
La începutul acestui an, Secția Specială a fost desființată, iar dosarele aflate în lucru ce îi vizează pe magistrații Curților de Apel ori ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai Parchetului General, ai Parchetelor Curților de Apel, ai DIICOT ori DNA au fost trimise spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind urgentarea anchetei penale, ce a fost deschisă încă din anul 2019, a fost luată în dosarul 260/1/2022 al Curții Supreme.
 
O nouă contestație, nu mai devreme de 1 ianuarie 2023!
 
În această cauză, s-a analizat contestația privind durata anchetei, formulată de Mihaela Lupu (Bodîrlău), Sorin Calaigii (avocat din Constanța), Vasile Balaican (procuror din Constanța).
 
La rândul lor, magistrații Andrei Bodean și Sorin Constantinescu, din cadrul DNA Constanța, alături de Viorel Petroșan, Ion, Vasile și Ștefan Miron, dar și Olimpia Caragea sunt intimați.

 
Duupă ce a amânat de mai multe ori pronunțarea unei soluții, Curtea Supremă a luat următoarea decizie:
 

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Calaigii Sorin, Lupu (Bodîrlău) Mihaela şi Balaican Vasile privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.273/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică“.
 
„Stabileşte termenul de 6 luni în care procurorul să rezolve cauza nr.273/P/2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, potrivit art. 327 Cod procedură penală“, se arată în minuta hotărârii.
 
De asemenea, judecătorii au mai spus că „o nouă contestaţie cu privire la durata procesului penal nu poate fi formulată mai devreme de 1.01.2023“.
 
Astfel, în prezent, procurorii Secției de Urmărire penală și criminalistică au la dispoziție șase luni pentru a finaliza ancheta ce îl vizează inclusiv pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean.
 
Decizia Curții Supreme este definitivă și a fost luată de completul C187JDL al Secției penale, prezidat de magistratul Elena Barbu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zarafina Puiu, procurorul SIIJ ce-l ancheta pe şeful DNA Constanţa, îndepărtată din sistem
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA, fără avocat la Tribunalul Constanța

20 Sep 2023 699

Dosarul lui Mihai-Octavian Gabur, fost director al companiei Navrom, repus pe rol în vederea reluării dezbaterilor privind prescripţia

18 Sep 2023 553

Interceptări DNA din dosarul care a cutremurat Direcția pentru Cultură Constanța „Optișpe, nouășpe, douăzeci. Dacă se poate să îi numărați“. „Nu, lăsați, e Ok“. (DOCUMENT)

17 Sep 2023 7853

Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, acuzat de șantaj! Apelul dosarului amânat pentru ​noiembrie 2023. Prima instanță a încetat procesul penal

17 Sep 2023 512

Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța, condamnată pentru mită și obligată la muncă în folosul comunității! (DOCUMENT)

15 Sep 2023 3429

UPDATE. Știri justiție Constanța Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis

13 Sep 2023 560

Dosar declinat de la DNA! Procurorii explică de ce le-au trimis în judecată pe angajatele Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanţa! (DOCUMENT)

12 Sep 2023 1280

Info-sud-est.ro ANALIZĂ Pentru corupția din Portul Constanța, DNA a finalizat un singur caz cu condamnare la închisoare, în ultimii 20 de ani / În alte dosare instanțele au pronunțat achitări sau închisoare cu suspendare

12 Sep 2023 1041

DNA acuză - luare de mită Curtea de Apel Constanța, anunț important în cazul lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Sep 2023 786

Judecătorul Cătălin Jigău, de la Curtea de Apel Constanța, pleacă la Tribunalul Militar Iași! (DOCUMENTE)

08 Sep 2023 691

Tribunalul Constanța, o nouă amânare de pronunțare în cazul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură

08 Sep 2023 684

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, cere să fie pus în libertate

06 Sep 2023 518

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, arestat la Constanța! Este cercetat de DNA pentru luare de mită

05 Sep 2023 750

Averea și interesele lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, acuzat de DNA Constanța de luare de mită (DOCUMENTE)

05 Sep 2023 1425

UPDATE. Oficial de la DNA. Surse Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, ar fi cercetat de DNA Constanța pentru luare de mită

05 Sep 2023 825