Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!

  • Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind urgentarea anchetei penale, ce a fost deschisă încă din anul 2019, a fost luată în dosarul 260/1/2022 al Curții Supreme.
  • Amintim, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Andrei Bodean, era vizat de o anchetă instrumentată de procurorul SIIJ constănțean Zarafina Puiu.
  • Decizia Curții Supreme este definitivă și a fost luată de completul C187JDL al Secției penale, prezidat de magistratul Elena Barbu.
 
Curtea Supremă a dat un termen de șase luni procurorilor din cadrul Parchetului General să finalizeze ancheta ce-l vizează pe magistratul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța!
 
Amintim, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Andrei Bodean, era vizat de o anchetă instrumentată de procurorul SIIJ constănțean Zarafina Puiu.
 
La pensionarea procurorului Zarafina Puiu, dosarul în care este vizat și șeful DNA Constanța a fost preluat de un alt procuror al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută drept Secția Specială a magistraților.
 
La începutul acestui an, Secția Specială a fost desființată, iar dosarele aflate în lucru ce îi vizează pe magistrații Curților de Apel ori ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai Parchetului General, ai Parchetelor Curților de Apel, ai DIICOT ori DNA au fost trimise spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind urgentarea anchetei penale, ce a fost deschisă încă din anul 2019, a fost luată în dosarul 260/1/2022 al Curții Supreme.
 
O nouă contestație, nu mai devreme de 1 ianuarie 2023!
 
În această cauză, s-a analizat contestația privind durata anchetei, formulată de Mihaela Lupu (Bodîrlău), Sorin Calaigii (avocat din Constanța), Vasile Balaican (procuror din Constanța).
 
La rândul lor, magistrații Andrei Bodean și Sorin Constantinescu, din cadrul DNA Constanța, alături de Viorel Petroșan, Ion, Vasile și Ștefan Miron, dar și Olimpia Caragea sunt intimați.

 
Duupă ce a amânat de mai multe ori pronunțarea unei soluții, Curtea Supremă a luat următoarea decizie:
 

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Calaigii Sorin, Lupu (Bodîrlău) Mihaela şi Balaican Vasile privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.273/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică“.
 
„Stabileşte termenul de 6 luni în care procurorul să rezolve cauza nr.273/P/2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, potrivit art. 327 Cod procedură penală“, se arată în minuta hotărârii.
 
De asemenea, judecătorii au mai spus că „o nouă contestaţie cu privire la durata procesului penal nu poate fi formulată mai devreme de 1.01.2023“.
 
Astfel, în prezent, procurorii Secției de Urmărire penală și criminalistică au la dispoziție șase luni pentru a finaliza ancheta ce îl vizează inclusiv pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean.
 
Decizia Curții Supreme este definitivă și a fost luată de completul C187JDL al Secției penale, prezidat de magistratul Elena Barbu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zarafina Puiu, procurorul SIIJ ce-l ancheta pe şeful DNA Constanţa, îndepărtată din sistem
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat!

24 Jun 2022 820

Un fost preşedinte, cu rang de secretar de stat, trimis în judecată de DNA Constanţa. Începe procesul (DOCUMENT)

20 Jun 2022 1021

Achitare pentru Mariana Mircea, fost primar din Cernavodă, în primă instanță! Procurorii Anticorupție, nemulțumiți. Nou termen în apel

18 Jun 2022 526

Sechestru de 22 de milioane de euro într-un dosar DNA Constanța

18 Jun 2022 1688

Tribunalul București, undă verde pentru începerea judecății într-un dosar DNA. Este vizat un teren din Constanța

11 Jun 2022 547

Ionel Badiu, fost inspector superior CJ Tulcea, acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA. Când se va pronunța tribunalul

10 Jun 2022 656

DNA Constanța, flagrant la Tulcea! Inspector superior al Consiliului Județean, prins în fapt

09 Jun 2022 894

Pedepse grele într-un dosar DNA Constanța, pentru trafic de droguri

08 Jun 2022 930

Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat la DNA Constanța! Când se va pronunța instanța

06 Jun 2022 672

Mihai Halep, trimis în judecată de DNA - Secţia de Combatere a Corupţie. Dosarul, amânat de Tribunalul Constanța

04 Jun 2022 1576

Un teren din Portul Tomis ar putea ieși zilele viitoare de sub sechestrul DNA!

01 Jun 2022 1253

Judecătorul Marius Cristian Epure s-a abținut în dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu

01 Jun 2022 1024

ZIUA LIVE. Mai girează USR Constanța politicile unui primar intrat în atenția procurorilor DNA?

30 May 2022 983

Valeriu Iorga, din dosarul ARSVOM, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA! Când se va pronunța instanța

30 May 2022 909

Procurorii DNA Constanţa, nemulţumiţi de o decizie din dosarul Irinei Manole, fostă șefă în OFIR Tulcea

30 May 2022 1284