Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!

  • Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind urgentarea anchetei penale, ce a fost deschisă încă din anul 2019, a fost luată în dosarul 260/1/2022 al Curții Supreme.
  • Amintim, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Andrei Bodean, era vizat de o anchetă instrumentată de procurorul SIIJ constănțean Zarafina Puiu.
  • Decizia Curții Supreme este definitivă și a fost luată de completul C187JDL al Secției penale, prezidat de magistratul Elena Barbu.
 
Curtea Supremă a dat un termen de șase luni procurorilor din cadrul Parchetului General să finalizeze ancheta ce-l vizează pe magistratul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța!
 
Amintim, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Andrei Bodean, era vizat de o anchetă instrumentată de procurorul SIIJ constănțean Zarafina Puiu.
 
La pensionarea procurorului Zarafina Puiu, dosarul în care este vizat și șeful DNA Constanța a fost preluat de un alt procuror al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută drept Secția Specială a magistraților.
 
La începutul acestui an, Secția Specială a fost desființată, iar dosarele aflate în lucru ce îi vizează pe magistrații Curților de Apel ori ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai Parchetului General, ai Parchetelor Curților de Apel, ai DIICOT ori DNA au fost trimise spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind urgentarea anchetei penale, ce a fost deschisă încă din anul 2019, a fost luată în dosarul 260/1/2022 al Curții Supreme.
 
O nouă contestație, nu mai devreme de 1 ianuarie 2023!
 
În această cauză, s-a analizat contestația privind durata anchetei, formulată de Mihaela Lupu (Bodîrlău), Sorin Calaigii (avocat din Constanța), Vasile Balaican (procuror din Constanța).
 
La rândul lor, magistrații Andrei Bodean și Sorin Constantinescu, din cadrul DNA Constanța, alături de Viorel Petroșan, Ion, Vasile și Ștefan Miron, dar și Olimpia Caragea sunt intimați.

 
Duupă ce a amânat de mai multe ori pronunțarea unei soluții, Curtea Supremă a luat următoarea decizie:
 

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Calaigii Sorin, Lupu (Bodîrlău) Mihaela şi Balaican Vasile privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.273/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică“.
 
„Stabileşte termenul de 6 luni în care procurorul să rezolve cauza nr.273/P/2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, potrivit art. 327 Cod procedură penală“, se arată în minuta hotărârii.
 
De asemenea, judecătorii au mai spus că „o nouă contestaţie cu privire la durata procesului penal nu poate fi formulată mai devreme de 1.01.2023“.
 
Astfel, în prezent, procurorii Secției de Urmărire penală și criminalistică au la dispoziție șase luni pentru a finaliza ancheta ce îl vizează inclusiv pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean.
 
Decizia Curții Supreme este definitivă și a fost luată de completul C187JDL al Secției penale, prezidat de magistratul Elena Barbu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zarafina Puiu, procurorul SIIJ ce-l ancheta pe şeful DNA Constanţa, îndepărtată din sistem
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 971

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 670

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 641

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 662

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6938

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

20 Mar 2024 3440

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2736

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852

Acord de recunoaștere a vinovăției la DNA în cazul spitalului municipal din Constanța! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

11 Mar 2024 418

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1434

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 976

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3303

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2615

Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, rămâne în arest!

06 Mar 2024 569