Pastilă amară pentru anchetatori! Toate cele 11 propuneri de arestare în Dosarul Motorina, respinse de Judecătoria Constanța

 
  • Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 25.000 de litri de produs petrolier, 55 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de bruiere a semnalului GPS, 20 de dispozitive de transfer combustibil, 39 de telefoane mobile, sumele de 180.920 de lei, 28.500 de euro și 400 de dolari australieni, 80 de autotractoare cu semiremorcă - cisternă, documente contabile utile cauzei, precum și alte bunuri și documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracțională.
 
Pastilă amară pentru anchetatorii din Constanța, în dosarul „Motorina“! Judecătoria Constanța a respins, ca neîntemeiată, propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul nr. 8455//P/2020, de luare a măsurii arestării preventive faţă de 11 persoane suspectat de furt calificat (produs petrolier).
 
Instanța a dispus punerea de îndată în libertate a celor 11 persoane, față de care a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27.05.2022 până la data de 25.07.2022 inclusiv.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații au fost obligați să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
Pe timpul controlului judiciar, instanța le-a impus inculpaților să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; - să comunice periodic, respectiv lunar, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.
 
„Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, se mai arată în decizia Judecătoriei Constanța.
 
Amintim că cele 11 persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 60 de ani, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate de polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Direcției de Poliție Transporturi și a Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi București, Craiova și Brașov, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În cauză a fost începută urmărirea penală față de 17 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, înșelăciune și infracțiuni informatice.
 
Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane.
 
Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 25.000 de litri de produs petrolier, 55 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de bruiere a semnalului GPS, 20 de dispozitive de transfer combustibil, 39 de telefoane mobile, sumele de 180.920 de lei, 28.500 de euro și 400 de dolari australieni, 80 de autotractoare cu semiremorcă - cisternă, documente contabile utile cauzei, precum și alte bunuri și documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracțională.
 
Ieri, polițiștii de la transporturi i-au prezentat pe cei 11 reținuți Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propuneri corespunzătoare.
 
Săptămâna trecută polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Direcției de Poliție Transporturi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune și fraudă informatică.
 
Descinderile au avut loc în municipiul București (6), precum și în județele Constanța (25), Tulcea (6), Ialomița (1), Călărași (1), Ilfov (2), Prahova (6), Dâmbovița (4), Argeș (17), Brașov (1) și Giurgiu (1).
 
Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane.
 
Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Arestul IPJ Constanța și-a deschis larg porțile! Mai mulți șoferi, încătușați în dosarul „Motorina“
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul „Motorina“, trimis în instanță, la Constanța Mai mulți șoferi acuzați de furt calificat! Procesul, amânat

13 Sep 2022 2615

Mega-dosar trimis în judecată! Motorină furată din Depoul de locomotive CFR Palas! Procurorii anunță finalul anchetei. Cine sunt inculpații

07 Sep 2022 3270

70 de percheziții în dosarul „Motorina“! Tribunalul Constanța a respins definitiv cele 11 propuneri de arestare!

08 Jun 2022 2377

Dosarul „Motorina“! Procurorii din Constanța solicită, în continuare, arestarea preventivă a 11 suspecți! Date din anchetă

03 Jun 2022 1760

Falimentul Excella Real Grup SRL, condamnată în celebrul dosar Motorina, discutat azi la Tribunalul Constanța

09 Feb 2022 1516

Condamnat în Dosarul „Motorina“ Radu Nemeş poate fi eliberat condiționat. Intervine DNA Constanța

17 Jan 2022 1857

Un polițist din Constanța, condamnat cu executare. Rejudecarea, formulată de trei civili, admisă în principiu

28 Dec 2021 1296

Prejudiciu, 31 de milioane de euro Mega-dosar la Tribunalul Constanţa! Procesul a început, după doi ani de la trimiterea în instanță, cu o amânare

19 Jul 2021 2006

Percheziții și interceptări Furturi masive din Portul Agigea! Macaragii, marinari și docheri, condamnați

08 Jul 2021 5316

Începe judecata în dosarul „Motorina“! Inculpați, mai mulți șoferi de autocisterne din Constanța

27 Apr 2021 1766

Procurorii din Constanța anunță percheziții într-un mega-dosar. Ce au descoperit anchetatorii

07 Apr 2021 1786

Opt ani de închisoare pentru un afacerist din Constanța. A fost cercetat într-unul dintre cele mai cunoscute dosare penale din România

27 Feb 2021 5096

Firmă condamnată în celebrul dosar Motorina. DNA a calculat un prejudiciu de 56 milioane euro Excella Real Grup SRL, în faliment. Procesul continuă la Tribunalul Constanța

03 Feb 2021 2121

Constanța Percheziții ale polițiștilor într-un dosar de fals, uz de fals și delapidare

11 Dec 2020 1576

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 1863