Patru ani de închisoare cu suspendare pentru o femeie din Constanţa, trimisă în judecată de DNA


Claudia Căpitanu, administrator al unei societăţi comerciale, trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru evaziune fiscală, a fost condamnată.
 
Tribunalul Constanţa a decis condamnarea femeii la patru ani de închisoare sub supraveghere.
 
Instanţa a admis acţiunea civilă a părţii civile Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice GALAŢI - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa formulată împotriva inculpatei şi a dispus obligarea ei la plata sumei de 7.247.447 lei, reprezentând 3.313.576 lei impozit pe profit și 3.934.871 lei reprezentând TVA reprezentând despăgubiri civile.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că „în perioada martie 2009 - iunie 2010, inculpata Căpitanu Claudia, în calitatea menţionată mai sus, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţilor fiscale, a omis, cu intenţie, să evidenţieze în contabilitate sau în alte documente legale (declaraţii, deconturi TVA, situaţii financiare, bilanţuri ș.a.) operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în sumă totală de 20.709.583 lei“.
 
„Veniturile respective au fost obţinute din tranzacţionarea de către societatea inculpatei a unor produse, servicii sau lucrări în domeniul construcţiilor. Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 7.247.447 lei din care 3.313.576 lei cu titlu de impozit pe profit și 3.934.871 lei cu titlu de TVA. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 7.247.447 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, măsura sechestrului asigurător precum și a popririi asigurătoare asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deţinute de inculpata Căpitanu Claudia, până la concurenţa prejudiciului“, se mai arată în rechizitoriul DNA. 
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Citește și:


Fostul ministru al Comunicaţiilor și Societăţii Informaţionale, trimis în judecată pentru spălare de bani

Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, trimis în judecată de DNA. Tribunalul a stabilit cel de-al 33-lea termen
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Claudia Căpitanu, trimisă în judecată de DNA Constanţa, condamnată definitiv (document)

18 Jan 2020 2999

Administratorul unei societăți comerciale, trimis în judecată de DNA Constanţa

08 Mar 2019 1580