Patru tineri din Constanţa, specialişti în furt calificat. Au spart apartamente şi maşini. Ce a decis instanţa

Patru tineri din Constanţa au dat mai multe spargeri de locuinţe şi maşini şi au primit pedepse pe măsura faptelor. Totuşi, unul dintre inculpaţi a făcut apel, însă, până la soluţionare, acesta şi-a retras apelul, deciziile instanţei de fond rămânând definitive în şedinţa din 11 aprilie.
 
Inculpatul D.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat (faptă comisă în dauna persoanei vătămate I.V.), furt calificat (faptă comisă în dauna persoanei vătămate F.P.) şi furt calificat (faptă comisă în dauna persoanei vătămate W.A.H.), a primit pedeapsa de internare într-un centru educativ pe o durată de doi ani.
 
Pentru inculpatul N.Ş.A., instanţa a decis prelungirea internării într-un centru de detenţie cu un an, inculpatul urmând să execute măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani pentru furt calificat.
 
Pentru inculpatul A.N.M. se menţine măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de cinci ani pentru infracţiunile de furt calificat. Instanţa prelungeşte măsura educativă a internării într-un centru de detenţie cu o durată de un an faţă de inculpatul A.A., inculpatul urmând să execute măsura internării într-un centru de detenţie pe o durată de patru ani. La fel, este condamnat pentru infracţiunile de furt calificat.

Unde au dat spargeri tinerii

 
Faptele comise de tineri sunt încă de când erau minori. Prima faptă a avut loc în data de 4 august 2015. La data de 4.08.2015, persoana vătămată F.P., în vârstă de 78 de ani, a formulat plângerea penală înregistrată sub nr. 11408/P/2015, în care reclamă că în aceeaşi zi, în intervalul orar 13.00-16.30, persoane necunoscute, prin forţarea ferestrei din PVC. au pătruns în locuinţa sa din municipiul Constanţa. unde au răvăşit mai multe obiecte, însă nu au sustras bunuri.
 
Ulterior, Ia data de 12.08.2016, persoana vătămată a arătat că, după ce a aranjat obiectele răvăşite, a constatat lipsa unui decodor marca „Thomson“, ce se afla lângă televizor în camera de zi, precizând că nu cunoaşte valoarea bunului sustras, fiindu-i lăsat în custodie de către reţeaua de televiziune prin cablu UPC.
 
În aceeaşi zi, 4.08.2015, persoana vătămată W.A.H., în vârstă de 52 de ani, a formulat plângerea penală înregistrată sub nr. xxxxx/P/2015, în care reclamă că în aceeaşi zi, în intervalul orar 13:00-16:30, persoane necunoscute, folosindu-se de o scară, au escaladat fereastra locuinţei sale de la etajul I al imobilului situat în mun. Constanţa, au pătruns în interior, de unde au sustras un TV LCD marca Philips, două monitoare LCD marca Samsung şi un laptop marca HP Pavilion, cauzând un prejudiciu de aproximativ 900 lei.
 
Fiind audiată, persoana vătămată W.A.H. a arătat că este proprietarul apartamentului situat la etajul I al imobilului din Constanţa, la parterul imobilului locuind mătuşa sa, persoana vătămată F. P. Persoana vătămată W.H. a precizat că apartamentul e folosit pentru depozitarea diverselor obiecte de uz casnic de care nu are strictă nevoie şi se află în grija mătuşii sale.
 
La data de 4.08.2015, persoana vătămată W. A.H. a fost anunţată telefonic de către persoana vătămată F.P. cu privire la faptul că ambele locuinţe au fost sparte. Prezentându-se la faţa locului, persoana vătămată W.A.H. a observat că mai multe lucruri sunt răvăşite, constatând lipsa unui TV LCD marca Philips, a două monitoare LCD marca Samsung şi a unui laptop marca HP Pavilion. Totodată, persoana vătămată a precizat că a găsit o scară care era în curte, rezemată de perete, în dreptul unei ferestre.

 
Întrucât la data comiterii faptelor cei patru inculpaţi aveau vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, în cauză s-a dispus efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice, în vederea stabilirii discernământului.
 

Fiind audiaţi în calitate de suspecţi/inculpaţi, A. A. şi A.N.M. au recunoscut comiterea infracţiunilor reţinute în sarcina acestora, cu precizarea că inculpatul A.A. ar fi asigurat paza şi nu ar fi pătruns în cele două locuinţe, în timp ce D. C. şi N.Ş.A. nu au dorit să dea declaraţii, prevalându-se de dreptul la tăcere.
 

Au spart şi o maşină

 
La data de 9.04.2017, în jurul orei 1.54. lucrătorii din cadrul secţiei 3 Poliţie Constanţa au fost dirijaţi să se deplaseze la intersecţia străzilor Răscoala din 1907 şi Cuza Vodă, unde era reţinută o persoană care a forţat portiera unui autoturism şi a încercat să sustragă bunuri din interior. La faţa locului a fost identificat martorul D.D., care a declarat verbal că în timp ce se deplasa pe stradă a observat că un tânăr se află în autoturismul marca Dacia Logan, ce aparţine prietenului său I.V. şi căuta bunuri în torpedo, motiv pentru care a procedat la imobilizarea acestuia, după care a sesizat organele de poliţie. La faţa locului s-a prezentat şi persoana vătămată. Persoana în cauză a fost identificată ca fiind inculpatul D.C., iar lângă autoturismul în care a fost surprins, s-a găsit o şurubelniţă cu mâner din plastic, de culoare roşie.
 
La data de 9.04.2017 persoana vătămată I.V. a formulat plângere penală înregistrată sub nr. 4033/P/2016, împotriva numitului D.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci tineri, reținuți pentru că ar fi sustras din mai multe mașini, în Medgidia, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii?

28 Mar 2024 470

IPJ Bacău3 tineri reținuți de polițiști după un scandal

26 Mar 2024 300

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 467

Știri Constanța Doi tineri, prinși cu droguri în mașină, între Castelu și Nisipari!

21 Mar 2024 449

Tineri cu comportament suspect, depistați într-un autoturism în Medgidia! Ce au constatat polițiștii

20 Mar 2024 458

Exclusiv! Procurorii din Mangalia cer strămutarea! Pascu Matei Vlad ar putea fi judecat la o altă instanță

19 Mar 2024 1001

Opt elevi Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi, în practică la IJJ Constanța

18 Mar 2024 479

Vlad, un tânăr de 19 ani, dornic să intre în rândurile IPJ Constanța (Galerie FOTO)

17 Mar 2024 1045

Farul Constanța Hagi, decizie luată în privința căpitanului de echipă. „Identitatea noastră înseamnă academia. Revenim la origini“ (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 1487

Promovare a profesiei de polițist Zeci de tineri interesați au participat la evenimentul de la Constanța (FOTO)

16 Mar 2024 632

Patru fotbaliști de la Farul Constanța, convocați la loturile naționale Under-20 și Under-21 ale României (GALERIE FOTO)

16 Mar 2024 901

În județul Vaslui Patru tineri au fost grav răniţi, după ce au intrat cu mașina într-un cap de pod. Unul din ei este în comă, iar altul a suferit o amputație

16 Mar 2024 427

LIVE VIDEO Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1144

Procesul 2 Mai Sebastian Olariu ar fi împlinit mâine, 22 de ani. Ce mesaj a transmis prietenul său (VIDEO)

14 Mar 2024 839

UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1731