Pedepse definitive pentru o rețea de tineri care alimenta piața de cannabis din județul Constanța. Printre inculpați, un fost student la Teologie

  • Mai mulți inculpați, printre care și fostul student al Facultății de Teologie, au primit câteva doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.
  • Toți cei șase inculpați au recunoscut integral acuzațiile și implicit implicarea infracțională a inculpatului S.T.A., cel despre care s-a spus că ar fi inițiat și constituit grupul infracțional organizat
 
Sentință definitivă într-un dosar complex instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Constanța!
 
Mai mulți tineri din județul Constanța acuzați că fac parte dintr-o rețea care alimenta consumatorii de cannabis din întregul județ au fost condamnați definitiv, ieri, de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Potrivit actului de sesizare a instanței, cei în cauză (șapte la număr) au vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Mai mult, printre tinerii inculpați se numără și cel condamnat definitiv în dosarul crimei din Vama Veche, dar și un fost student al Facultării de Teologie.
 

Date din anchetă

 
Potrivit DIICOT, începând cu vara anului 2016 şi până în luna aprilie 2017, inculpaţii au comercializat droguri de risc (cannabis) mai multor consumatori de pe raza județului Constanța.
 
În luna aprilie 2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa. Cu această ocazie, au fost identificate 232 de grame cannabis, ţigarete cu cannabis, dispozitive de preparat, porționat și ambalare a dozelor de droguri, 3.665 de lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.
 

Prima condamnare

 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța, instanță în fața căreia șase dintre inculpați au recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în actul de sesizare. Mai mult, cei șase au dorit să dea declarație, astfel că, față de aceștia s-au admis cererile formulate de judecare a cauzei conform procedurii simplificate aplicabile în cazul recunoașterii vinovăției.
 
Astfel, la pedepsele aplicate s-a avut în vedere reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Toți cei șase inculpați au recunoscut integral acuzațiile și, implicit, implicarea infracțională a inculpatului S.T.A., cel despre care s-a spus că ar fi inițiat și constituit grupul infracțional organizat.
 
În continuare, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului mai sus precizat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Aceeași pedeapsă au primit-o și alți inculpați din prezentul dosar, inclusiv fostul student al Facultății de Teologie.

 
De asemenea, față de doi tineri s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de şase luni, pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată.
 

Potrivit DIICOT, inculpatul a aderat la grupul infracțional organizat în luna noiembrie 2016. Procurorii mai arată că suspectul a vândut, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017, mai multor martori, printre care se afla și un investigator sub acoperire, peste 60 de pliculețe conținând cantitatea totală aproximativă de 40 grame cannabis.
 

Pedeapsă pentru tânărul acuzat de crima de la Vama Veche

 
Tânărul condamnat definitiv la șase ani într-un centru de detenţie în dosarul crimei din Vama Veche a mai primit un an în acest proces. Tribunalul a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente, cea din cauza de faţă, ca şi cea care formează obiectul măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şase ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
 
Pe cale de consecință, magistrații de la Tribunalul Constanța au impus o singură măsură educativă pentru cele două fapte, respectiv prelungirea cu un an vechea măsură şi a dispus luarea măsurii educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şapte ani.
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis reducerea pedepsei de la șapte ani, la șase ani și trei luni.
 
Citește și:

Procurorii DIICOT au descoperit aproximativ nouă kilograme de ​cannabis. Detalii din anchetă

DIICOT
Minoră de 16 ani, obligată să se prostitueze de către un bărbat de 50 de ani. Poveste halucinantă


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Printre inculpați, un fost student la Teologie O rețea care alimenta consumatorii de cannabis din întreg județul Constanța, destructurată și condamnată

04 May 2020 2877

Pronunţarea în dosarul lui Bogdan Moise, fostul decan al Facultăţii de Teologie, amânată pentru 30 decembrie

21 Dec 2019 777

Decizie definitivă în dosarul lui Bogdan Moise, fostul decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa

28 Oct 2019 964

Bogdan Moise, fost decan al Facultăţii de Teologie, achitat. Apelul dosarului, în septembrie

31 Aug 2019 1496

Nemulţumiri după achitarea lui Bogdan Moise, fost decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa

12 Dec 2018 1080

Hotărâre definitivă pentru Bogdan Moise, decanul Facultăţii de Teologie din Universitatea „Ovidius“ din Constanţa

17 Mar 2018 2886

Bogdan Moise, decan al Facultăţii de Teologie, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel

27 Jan 2018 1738

Niciun candidat nu îşi doreşte să fie decan la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius”?

31 Jan 2017 2261

Teodosie, „turnat“ de ziarişti Arhiepiscopul Tomisului, primul înalt ierarh ortodox cercetat penal din istoria BOR (galerie foto)

13 Sep 2014 6364

Absolvenții Facultății de Teologie au depus Jurământul de credință

10 Jul 2014 1775

Programul Universitatăţii OVIDIUS în cadrul Zilelor Porţilor Deschise

03 Apr 2012 1129