Pedofil dovedit la Năvodari! A luat zece ani de închisoare

 
  • Inculpatul este unchiul persoanelor vătămate și, spun anchetatorii, a profitat de vârsta acestora și de promiscuitatea existentă în cadrul locuinței din Năvodari (fiindu-i îngăduit de către părinții persoanelor vătămate să doarmă în aceeași cameră cu acestea).
 
  • Din raportul de expertiză medico-legală efectuat în cadrul dosarului penal a reieșit că inculpatul suferă de tulburare de personalitate de tip mixt, intelect la limită, analfabetism, parafilie (pedofilie) în condiții de intoxicație etilică
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze un dosar penal în care un pedofil (dovedit) din Năvodari, județul Constanța, a fost condamnat în primă instanță la zece ani de închisoare cu executare, pentru viol și agresiune sexuală în formă continuată.
 
Victimele individului sunt doi copii, însă pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
Potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, inculpatul are 30 de ani, nu este căsătorit, lucrează în construcții și este neșcolarizat, neștiind să citească sau să scrie.
 
De asemenea, din raportul de expertiză medico-legală efectuat în cadrul dosarului penal a reieșit că inculpatul suferă de tulburare de personalitate de tip mixt, intelect la limită, analfabetism, parafilie (pedofilie) în condiții de intoxicație etilică.
 
Individul este la primul contact cu legea penală.
 
Judecătorii care au dictat sentința de zece ani de închisoare, pentru viol și agresiune sexuală în formă continuată, arată că infracțiunile săvârșite de inculpat prezintă un grad de pericol social concret sporit din cauza împrejurărilor în care au fost comise: asupra unor copii (...), din scopul urmărit (satisfacerea unor nevoi de natură sexuală prin constrângerea victimelor la întreținerea de acte de natură sexuală), din urmarea produsă (încălcarea inviolabilității sexuale a victimelor, raportat și la posibilele traume psihice viitoare pe care persoanele vătămate le-ar putea avea, cu consecințe directe asupra dezvoltării armonioase a acestora.)
 
Raportat la toate aceste aspecte, instanța a apreciat că pentru sancționarea, prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni și formarea unei atitudini corecte față de ordinea de drept este necesară aplicarea unei pedepse de șase ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol, a unei pedepse de cinci ani și șase luni pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată, și a unei pedepse de cinci ani pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală
 
Având în vedere că infracțiunile au fost săvârșite în concurs, prima instanță a aplicat pedeapsa cea mai grea, de șase ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (1/3 din 10 ani și 6 luni = 3 ani și 6 luni), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de nouă ani și șase luni închisoare.

 
Instanța a constată că în cauză nu sunt îndeplinite condițiile art. 83 Cod penal, privind amânarea aplicării pedepsei și nici dispozițiile art. 91 Cod penal, referitoare la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, așa încât inculpatul va executa pedeapsa în regim de detenție.
 

Nemulțumit, inculpatul a contestat decizia Judecătoriei Constanța, la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru anul viitor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Pensionar acuzat de pedofilie, arestat preventiv. Își alegea victimele de la biserică
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

23 Jul 2016 1970