Pelehra, Halută şi Agisuna, printre admişi Constănţenii viitori auditori de justiţie. Avocaţi, grefieri, absolvenţi de Drept. Rezultatele definitive (document)


Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii rezultatele finale obţinute la concursul pentru auditori de justiţie. Şapte constănţeni se află pe lista celor admişi la concurs, iar pe aceştia îi aşteaptă acum testarea psihologică şi examinarea medicală. Printre cei admişi până în acest moment se numără George Pelehra, fost student la Drept al Universităţii „Ovidius“, avocaţii constănţeni Andrei Georgian Halută şi Elena Alina Lungu, dar şi Hacan Emrah Agisuna, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.


În secţiunea Documente puteţi consulta lista cu rezultatele definitive pentru auditorii de justiţie, obţinute în cadrul Concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, sesiunea septembrie 2019 – februarie 2020.


Pentru a reveni la constănţenii ce au făcut un mare pas înainte pe drumul spre o carieră de auditor de justiţie, potrivit rezultatelor definitive publicate de Consiliul Superior al Magistraturii, aceştia sunt şapte la număr.


Șapte admişi pentru Constanţa


În ordinea mediilor obţinute, lista candidaţilor constănţeni declaraţi admişi după susţinerea testării scrise şi a interviului pentru verificarea cunoştinţelor din domeniul juridic este deschisă de George G. Pelehra, cu media finală 7,70. Fost student al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, George Pelehra s-a înscris la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Aşa cum am menţionat, acesta a obţinut media finală 7,70, fiind notat la proba interviului cu 8,78, după ce la proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice obţinuse 77 de puncte, iar la proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice, teoretice şi practice obţinuse media 7,71.


Al doilea constănţean admis este avocatul Andrei Georgian (I.) Halută, cu media 7,37. Acesta s-a înscris la Tribunalul Constanţa şi a obţinut la interviu nota 8,64, la proba eliminatorie a fost notat cu 76 de puncte, iar media la proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice, teoretice şi practice a fost 7,15.


Cristina Georgiana (I.) Ciulpan, din Medgidia, este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Înscrisă pentru Tribunalul Constanţa, rezultatul său definitiv la concursul pentru auditor de justiţie a fost de 6,63. La interviu, tânăra primise nota 9,00, la proba eliminatorie obţinuse 70 de puncte, iar la proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice, teoretice şi practice a obţinut media 6,26.


Avocata constănţeană Elena Alina (D.) Lungu a obţinut un rezultat final 6,50, fiind înscrisă tot pentru Tribunalul Constanţa. La interviul, avocata fusese notată cu 7,16, la proba eliminatorie obţinuse 68 de puncte, iar media de la proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice, teoretice şi practice a fost de 6,21.


Hacan Emrah (Y.) Agisuna este grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar rezultatul său definitiv la concurs este, potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, 6,42. Nota la interviu fusese 8,12, punctajul obţinut la proba eliminatorie a fost 62, în timp ce media de la proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice, teoretice şi practice a fost de 6,65. Hacan Emrah Agisuna s-a înscris la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.


Următorul constănţean declarat admis este o absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, Elena Cerasela (D.) Gheorghe. Înscrisă tot la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, rezultatul său final a fost 6,42, iar nota de la interviu a fost cea mai mare notă primită de candidaţii constănţeni - 9,22. La proba eliminatorie, Elena Cerasela Gheorghe a obţinut 63 de puncte, iar media la verificarea cunoştinţelor juridice, teoretice şi practice a fost 5,97.


Nu în ultimul rând, tânăra constănţeancă Adriana (L.) Stoian, înscrisă pentru Tribunalul Constanţa, a fost şi ea admisă la concurs, obţinând rezultatul final 6,20. La interviu aceasta primise nota 8,58, la proba eliminatorie avusese punctajul 63, iar media la testarea scrisă pentru verificarea cunoştinţelor juridice, teoretice şi practice a fost 6,11.


Prin ce verificări mai trec candidaţii


Următorul pas spre cariera de auditor în justiţie îl constituie verificarea condiţiei de bună reputaţie, iar actele necesare pentru această probă trebuie depuse de către candidaţi în termen de cinci zile de la publicarea rezultatelor finale. Primul document ce li se cere viitorilor auditori pentru această probă este un CV care să cuprindă datele de identificare, datele de stare civilă, datele cu privire la studiile absolvite şi locurile de muncă anterioare, urmat de o caracterizare de la ultimul loc de muncă sau, după caz, caracterizarea de la unitatea de învăţământ absolvită. Caracterizarea trebuie să cuprindă menţiuni cu privire la existenţa ori inexistenţa unor eventuale sancţiuni disciplinare sau administrative, în ultimii trei ani.


De asemenea, este solicitată o adeverinţă eliberată de primării ori, după caz, de administraţiile financiare, din care să rezulte, dacă este cazul, natura şi tipul contravenţiilor comise şi sancţiunile contravenţionale aplicate în această perioadă. În plus, candidaţii trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze domiciliul avut în ultimii trei ani anteriori datei susţinerii primei probe din cadrul primei etape a concursului şi pot depune, totodată, orice alte înscrisuri pe care ei le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.


Pentru candidaţi urmează, de asemenea, examinarea psihologică şi examinarea medicală. Testarea scrisă din cadrul examinării psihologice va avea loc în data de 6 martie, iar interviul din cadrul aceleiaşi etape a concursului se va desfăşura pe 10 martie.


În paralel cu examinarea psihologică, toţi candidaţii declaraţi admişi până la acest punct sunt programaţi la examinarea medicală, etapă ce se va încheia pe 19 martie. Examinarea medicală se va desfăşura la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Ministerului Justiţiei, din Bucureşti. Costul investigaţiilor medicale este de 388 de lei.


În secţiunea Documente puteţi consulta lista rezultatelor definitive obţinute de toţi candidaţii pentru posturile de auditori de justiţie.
 

Citeşte şi:


INM face un anunţ foarte important!:
Cine sunt constănţenii care au trecut de proba eliminatorie

 

Mulţi veniţi, puţini vor fi aleşi!:

Iată cine vrea să fie judecător şi procuror la Constanţa!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Decizie de ultimă oră privind investiția W Titanic Resort SRL din Mamaia Nord!

15 Mar 2024 707

Iată „noul val“ al judecătorilor și procurorilor din România! Judecătoria Constanța, fruntașă la posturi libere pregătite pentru noii magistrați (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 1312

Magistraţi eliberaţi din funcţie! Klaus Iohannis a semnat decretele

09 Jan 2024 755

Examen de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari! S-au înscris patru candidați

04 Jan 2024 825

Examen de capacitate al magistraților stagiari! Consiliul Superior al Magistraturii publică lista candidaților înscriși în prima zi lucrătoare din 2024

31 Dec 2023 800

Decrete semnate azi, de Klaus Iohannis. Vizați mai mulți magistrați

08 Dec 2023 791

Mai mullți magistrați ies la pensie. Președintele României a semnat decretele

07 Dec 2023 875

Mai mulți judecători au vrut să plece de la Constanța. Răspunsul CSM

25 Nov 2023 6575

Conducerea Judecătoriilor Constanța, Medgidia și Mangalia, în atenția CSM

14 Nov 2023 1202

Mai mulți magistrați ies din sistem prin pensionare! Președintele Iohannis a semnat decretele

09 Nov 2023 991

Iată judecătorii din Constanța admiși la concursul de promovare (DOCUMENT)

07 Oct 2023 1626

Trei magistrați părăsesc sistemul prin pensionare! Lista

12 Sep 2023 823

Știri justiție Constanța Președintele Iohannis a semnat decretul! Un procuror din Constanța iese la pensie

08 Sep 2023 1061

Știri justiție CSM – „Este dincolo de orice îndoială faptul că și magistraților trebuie să le fie recunoscut accesul neîngrădit la justiție“

29 Aug 2023 821

Trei magistrați ies la pensie! Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele. Iată cine sunt aceștia

08 Aug 2023 1118