Pensionare la vârful procurorilor antimafia din Constanța! Magistratul care a instrumentat cazul crimelor din serie ce au îngrozit județul părăsește sistemul

  • DIICOT Constanța este unul dintre cele mai puternice servicii teritoriale din țară, printre cazurile instrumentate la nivelul acestuia numărându-se și dosarul tonelor de cocaină depistate în Vama Agigea, ce a dus la descoperirea unei impresionante cantități de narcotice și în America de Sud, dar și alte cazuri, cu un impact la fel de mare.

Procurorii antimafia din Constanța, dar și din țară, pierd un adevărat profesionist, prin plecarea din sistem a magistratului Paul Ardeleanu, șeful DIICOT Constanța!


Procurorul a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii cererea privind eliberarea sa din funcție, ca urmare a pensionării, solicitarea fiind aprobată în cadrul ședinței Secției pentru Procurori a CSM, de la finele acestei săptămâni.


Ani la rând, DIICOT Constanța a fost condus de procurorul șef Paul Ardeleanu, serviciul teritorial de la malul mării fiind unul dintre cele mai puternice din țară, printre cazurile instrumentate la nivelul DIICOT Constanța numărându-se și dosarul tonelor de cocaină depistate în Vama Agigea, ce a dus la descoperirea unei impresionante cantități de narcotice și în America de Sud, dar și alte cazuri, cu un impact la fel de mare.De departe, unul dintre dosarele de răsunet instrumentate de magistratul Paul Ardeleanu este cel al crimelor în serie ce au îngrozit județul Constanța și nu numai.


Cazul s-a finalizat cu condamnarea la ani grei de detenție a regizorului Sergiu Băhăian, dar și cu detenție pe viață pentru suspecții considerați a fi complicii săi, Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș, care, de altfel, au murit în închisoare la scurtă vreme după descoperirea faptelor.


Mai mult decât atât, în anul 2011, procurorul Paul Ardeleanu s-a numărat printre cei şase magistraţi din Constanţa care au fost felicitaţi de procurorul general al României, pe atunci, Laura Codruţa Kovesi, pentru activitatea desfăşurată în perioada 2010 - iunie 2011, cu ocazia Zilei Justiţiei.


În HCSM 1763/2022, Secția pentru Procurori a CSM a arătat că magistratul Paul Ardeleanu are o vechime în funcția de procuror de peste 25 de ani.


Magistratul a solicitat eliberarea din funcție începând cu data de 18 decembrie 2022, aceasta fiind de altfel, și ziua de naștere a procurorului.


Se arată în finalul HCSM că Secția pentru Procurori „propune Președintelui României eliberarea din funcție, prin pensionare, a domnului Ardeleanu Paul, procuror șef al Serviciului Teritorial Constanța din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism“.


După semnarea decretului de către Președintele României, magistratul Paul Ardeleanu va fi eliberat din funcția de procuror, ca urmare a pensionării.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Bahaian, „Șlepac este un criminal nenorocit"
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Droguri la Sunwaves! Cetățean britanic, condamnat la Constanța

21 May 2024 466

Cocaină la Constanța! Procurorii DIICOT anunță reținerea unui bărbat. Date oficiale din anchetă (FOTO+VIDEO)

15 May 2024 652

Date din dosar Cetățean francez, condamnat cu executare la Constanța, pentru droguri

15 May 2024 467

Justiție Constanța Tânăr prins cu Cannabis pe plajă, la Vama Veche, începe procesul (RECHIZITORIU)

13 May 2024 467

Procuror nou la DNA Constanța! Un alt magistrat se alătură „armatei“ Anticorupție începând cu 1 iunie 2024

12 May 2024 8267

Flagrant delict la festival, în Mamaia Un bărbat a prezentat „oferta” de droguri procurorilor DIICOT (VIDEO)

07 May 2024 551

Droguri la un festival din Mamaia Arest preventiv pentru trei persoane. Oficial de la Tribunalul Constanța

07 May 2024 798

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 610

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 632

Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!

04 May 2024 994

Justiție Constanța Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

03 May 2024 701

DIICOT, surpriză la percheziții în București! Canabis în borcane de murături (FOTO)

03 May 2024 498

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 754

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 595

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 809