Justitie

„Pentru mine este o continuare a activității de la DNA” Kovesi cere procurorilor și judecătorilor „să continue ce s-a început”

 
Laura Codruța Kovesi a declarat, joi seară, la Digi24, că se bucură că poate continua activitatea pe care a început-o la DNA, odată cu ocuparea funcției de procuror-șef european.

Ea a adăugat că, deși procedura nu este încheiată, votul Consiliul Uniunii Europene este un pas important și că „alegerea unui procuror român este o recunoaștere a înregii activități depuse de sistemul de justiție românesc”.

 „Pentru mine este o continuare a activității de la DNA”, a răspuns ea, întrebată dacă sunt multe persoane care s-ar teme că va ocupa această funcție.

În ceea ce privește votul Kovesi a spus că „Eu îl apreciez ca o majoritate extrem de importantă. Nu aș putea să spun exact care sunt țările care au votat pentru, împotrivă sau care s-au abținut, pentru că nu cunosc acest detaliu. M-am bucurat că există această majoritate, care ne arată că e o decizie asumată.”

Fosta șefă a DNA a mai spus că nu s-a simțit singură „în această luptă” și a evitat să vorbească despre revenirea discursului antijustiție, după referendumul și alegerile din luna mai: „Ca om care lucrez în justiție, nu aș vrea să fac comentarii”.

„Sistemul de justiţie a fost supus unui asalt, nu doar prin comentarii în spaţiul public, ci şi prin încercări repetate de modificare a legislaţiei, prin introducerea unor amendamente în legislaţie sau prin încercarea de a modifica codurile penale şi cred că este foarte important ca justiţia să reziste în continuare, să-şi facă treaba într-un mod profesionist şi cel puţin treaba noastră, ca procurori, este să facem anchete, să fie judecate de instanţele de judecată, iar ce se întâmplă în spaţiul public şi declaraţiile politice - nu cred că sunt în măsură şi nici nu doresc să le comentez”, a precizat fosta șefă a DNA.

Ea le cere procurorilor și judecătorilor cu care a lucrat ”să continue ce s-a început”.

”Sper ca acest vot să schimbe un pic situaţia în sistemul de justiţie şi colegii mei să fie mult mai mobilizaţi şi mai determinaţi şi să se simtă încurajaţi să continue ce s-a început şi nu putem să negăm că, în ultimii ani, în România, cel puţin cât am condus eu DNA, rezultatele au fost clare şi statisticile vorbesc singure.”, a spus, joi seara, la Digi 24, Kovesi.


Sursa foto: Digi24
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul UE a numit azi procurorii din cadrul Parchetului European care va fi condus de Codruţa Kovesi. Cine va reprezenta România

27 Jul 2020 590

Curtea Supremă a respins recursul Inspecției Judiciare privind acțiunea disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi

02 Jun 2020 1363

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman salută decizia Curții Europene a Drepturilor Omului privind-o pe Laura Codruța Kovesi

06 May 2020 851

Laura Codruța Kovesi, discurs în Parlamentul European „Ne vom confrunta cu oameni puternici şi periculoşi”

03 Dec 2019 1112

CSM propune eliberarea din funcţie a Laurei Codruța Kovesi, de la DIICOT Sibiu

31 Oct 2019 882

Laura Codruţa Kövesi a fost validată în funcţia de procuror-şef european de Parlamentul European

16 Oct 2019 1187

Laura Codruţa Kövesi, în urma acordului dintre Parlamentul European și Consiliul UE, va deveni procuror-șef european

24 Sep 2019 1026

Laura Codruţa Kovesi, desemnată procuror-şef european

19 Sep 2019 1462

Sondaj de opinie Laura Codruţa Kovesi, în preferinţele cititorilor pentru a ocupa postul de procuror-şef european

29 Jul 2019 966

Sondaj de opinie Credeţi că Laura Codruţa Kovesi va deveni procuror şef european?

22 Jul 2019 1473

Laura Codruţa Kovesi – sprijin deplin pentru a deveni procuror-şef european

18 Jul 2019 612

CSM a respins una dintre acţiunile formulate de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi

24 Jun 2019 948

Acţiune a Inspecţiei Judiciare împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. CSM a amânat pronunțarea

12 Jun 2019 925

Traian Băsescu despre Laura Codruța Kovesi „Sper să obţină postul de procuror-şef european şi să nu se amestece în politică”

16 May 2019 809

CSM analizează astăzi două acțiuni disciplinare întocmite de Inspecția Judiciară pe numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi

08 May 2019 660