Percheziții DIICOT! Trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, în Mangalia, Neptun, Jupiter și Venus! Finalul de anchetă

 
 
  • În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit faptul că femeia de 43 de ani, în calitate de lider al grupării, ar fi acționat, îndeosebi, pe linia coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri ai grupului, cât și a contabilizării sumelor de bani obținute de minorii traficați, asigurând totodată suvenirurile pe care minorii le ofereau spre vânzare trecătorilor.
  • În perioada iulie-august 2022, liderul grupării, alături de ceilalți membri, i-ar fi determinat pe copiii săi (6 minori, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani) să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de suveniruri, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestor activități.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT Constanța, au dispus trimiterea în judecată a șase inculpati, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.
 
În cauză, oamenii legii au efectuat șase mandate de percheziție domiciliară, 4 în județul Bacău și 2 în județul Constanța.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2022, o femeie, de 43 de ani, împreună cu alte 2 persoane (o femeie, de 27 de ani și un bărbat, de 21 de ani) ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte 3 persoane (o femeie, de 30 de ani și doi bărbați, de 24, respectiv 28 de ani), cu scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, în municipiul Mangalia, cât și în stațiunile Neptun, Jupiter și Venus.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit faptul că femeia de 43 de ani, în calitate de lider al grupării, ar fi acționat, îndeosebi, pe linia coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri ai grupului, cât și a contabilizării sumelor de bani obținute de minorii traficați, asigurând totodată suvenirurile pe care minorii le ofereau spre vânzare trecătorilor.
 
În perioada iulie-august 2022, liderul grupării, alături de ceilalți membri, i-ar fi determinat pe copiii săi (6 minori, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani) să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de suveniruri, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestor activități.
 
De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost identificați 8 minori, exploatați prin obligarea la practicarea cerșetoriei.
 
Aceștia au fost predați reprezentanților D.G.A.S.P.C. Constanța.
 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Ca urmare a finalizării cercetărilor, inculpații au fost deferitți justiției, dosarul fiind trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.

 
Oricare va fi decizia instanței, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
La activități au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Bacău și Galați, ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile Constanța și Bacău, dar și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Doi ani de închisoare cu executare pentru primul (și momentan singurul) dobrogean condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mascații din Constanța, percheziții în București și Ploiești! Două persoane trimise în judecată

05 Feb 2023 543

Arestare în prag de seară la Tribunalul Constanța!

03 Feb 2023 1862

Oficial! Trafic de droguri la Constanța (VIDEO)

03 Feb 2023 645

Oficial de la DIICOT Tulcea. O minoră a căzut victima metodei „Loverboy“!

02 Feb 2023 630

Cel mai tânăr inculpat trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, sub control judiciar

30 Jan 2023 2330

Condamnarea momentului la Constanța! Sunt vizați șase cetățeni italieni

27 Jan 2023 836

Percheziții în Constanța! Se cere prelungirea arestului într-un caz de trafic de persoane, droguri și proxenetism

27 Jan 2023 664

Suspecți de trafic de narcotice, prinși de procurorii DIICOT Constanța

18 Jan 2023 867

Droguri în Mamaia! Mai mulți italieni condamnați la Constanța, într-un dosar DIICOT! Se așteaptă decizia finală

14 Jan 2023 953

Trafic internațional de droguri Mascații din Constanța au descoperit la o percheziție zeci de kilograme de canabis! Final de anchetă!

12 Jan 2023 951

Zeci de percheziții DIICOT a reținut trei persoane care au vândut droguri unor minori

08 Jan 2023 725

Arestarea momentului la Tribunalul Constanța!

06 Jan 2023 21197

Plecări masive din sistem Foști magistrați din Constanța, în căutarea dreptății, în instanță!

06 Jan 2023 1359

Unanimitate la CSM pentru noul șef al DIICOT Constanța!

30 Dec 2022 1472

Constanța. Tânărul care a furat patru conserve de ton Rio Mare, arestat preventiv într-un alt dosar

26 Dec 2022 4844