Percheziții în Constanța Mandat de arestare menținut la Tribunalul București!

  • Decizia a fost luată de instanța penală în dosarul 8297/302/2022, fiind astfel respinsă contestația formulată de Bogdan Anghel, suspectul față de care se luase inițial măsura arestării preventive, la cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.
  • Pe de altă parte, judecătorii au respins și contestația procurorilor prin care au solicitat emiterea mandatelor de arestare și pe numele celorlalți suspecți.
  • Și cel de-al doilea dosar, în care s-a dispus în primă instanță respingerea propunerii de arestare preventivă formulată de anchetatori, respectiv 8298/302/2022, va ajunge, de asemenea, pe rolul Tribuinalului București, în urma contestației formulate de procurori.
 
Judecătorii Secției penale a Tribunalului București au menținut mandatul de arestare emis în urma perchezițiilor efectuate de sute de oameni ai legii în mai multe județe ale țării, inclusiv Constanța!
 
Decizia a fost luată de instanța penală în dosarul 8297/302/2022, fiind astfel respinsă contestația formulată de Bogdan Anghel, suspectul față de care se luase inițial măsura arestării preventive, la cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.
 
Pe de altă parte, judecătorii au respins și contestația procurorilor prin care au solicitat emiterea mandatelor de arestare și pe numele celorlalți suspecți.
 
Amintim, și cel de-al doilea dosar, în care s-a dispus în primă instanță respingerea propunerii de arestare preventivă formulată de anchetatori, respectiv 8298/302/2022, va ajunge, de asemenea, pe rolul Tribuinalului București, în urma contestației formulate de procurori.
 
Ce spun procurorii
 
În comunicatul remis ZIUA de Constanța, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au arătat următoarele:
 
„Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situație de fapt:
 
În perioada 10.08.2020 orele 17:20 - 11.08.2020, în jurul orelor 11:00, un inculpat a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată O. R.-I. iar, fără consimțământul acesteia și prin exercitarea de amenințări și acte de violență a întreținut cu aceasta raporturi sexuale normale și orale și a agresat-o fizic, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare mai multe zile de îngrijiri medicale.
 
Un număr de 6 inculpați, direct sau prin interpuși (trei inculpați), comercializează și dețin în acest scop, obiecte de vestimentație purtând mărci identice cu mărci înregistrate pentru produse identice aparținând unor brand-uri celebre ( Moncler, Gucci, Ferrari, Valentino, Max Mara Brioni, Pal Zileri, Belstaff, Siviglia, Off-WhiteValentino, Giorgio Armani, Brioni, Chanel, Louis Vuitton, Versace, Tom Ford, Prada, Burberry, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Paul & Shark etc.).
 
 Majoritatea persoanelor care achiziționează aceste bunuri nu au cunoștință despre caracterul contrafăcut al acestora.
 
Cu privire la modalitatea și locul de contrafacere a bunurilor, se reține că, o mare parte din bunuri sunt contrafăcute și comercializate în România la fabricile aparținând la două societăți comerciale, administrate de doi din inculpați, iar o altă parte sunt contrafăcute sunt exportate în Italia.
 
Sus numiții au legături infracționale cu mai multe persoane din rândul angajaților ( 6 inculpați) precum și alți colaboratori ( trei societăți comerciale), care participă la contrafacerea bunurilor prin efectuarea diferitelor procese de fabricație (efectuarea broderiilor, cusăturilor, contrafacerea etichetelor, elaborarea programelor informatice pentru mașinile de cusut și celelalte utilaje), introducerea în țară a materialelor necesare contrafacerii acestora (etichete, fermoare, țesături etc) importate din Italia.
 
Doar un procent mic din sumele de bani obținute în urma comercializării produselor contrafăcute sunt înregistrate în actele contabile, cea mai mare parte fiind încasate direct de către persoanele mai sus menționate și interpușii acestora, acest aspect rezultând în principal din profitul mic declarat de către societăți la sfârșitul exercițiului financiar.
 
Pentru a evita înregistrarea în contabilitate a bunurilor, la autoritatea vamală competentă nu sunt declarate toate achizițiile de materie primă din Italia și evident nici produsele contrafăcute importate“.
 
Au mai spus procurorii următoarele:
 
„Bunurile sunt comercializate, în general, către o clientelă cu circuit închis din care fac parte persoane potente financiar (vedete, oameni politici, patroni, sportivi, angajați ai administrației locale, medici, notari, angajați ai unităților bancare, etc.).
 
Totodată, persoanele cercetate în cauză comercializează bunuri contrafăcute în alte fabrici din țară și din străinătate ai căror furnizori nu au fost identificați până în prezent.
 
De asemenea, în perioada 08-09.02.2022, cu intenție, în calitate de medic de familie în cadrul unei clinici din Mun. București, un inculpat a introdus în aplicația informatică Registrul Național de Vaccinări date necorespunzătoare adevărului, respectiv împrejurarea că, un alt inculpat ar fi fost imunizat cu produsul de vaccinare Johnson&Johnson, în data de 11.01.2022, ora 19:18.
 
La data de 07.04.2020 procurorii din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din carul Judecătoriei Sector 5 cu propunere de arestare preventivă cu privire la 6 dintre inculpați.
 
Propunerea a fost admisă în parte de către instanță, față de un inculpat dispunându-se măsura preventivă a arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, față de 3 inculpați dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar iar față de 2 inculpați propunerea de arestare a fost respinsă.
 
Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, pe numele unuia dintre suspecți a fost emis mandat de arestare preventivă de către judecătorii Sectorului 5, fiind vorba despre cel căruia i se aduc acuzațiile ce vizează fapte de violență.
 
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de autorități, în data de 6 aprilie 2022, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, peste 300 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratelor Județene de Poliție Constanța și Hunedoara, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Combatere a Crimei organizate, au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară în București și județele Hunedoara, Dolj, Timiș și Constanța, precum și mai multe mandate de aducere.
 
Amintim aici și că, în dosar, în baza probelor existente la dosarul cauzei, au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor mii de articole considerate de lux: peste 5000 de articole de îmbrăcăminte (geci, treninguri, hanorace, tricouri, etc) , peste 700 de perechi de  încălțăminte, 356 de parfumuri, 671 perechi ochelari de soare, aproximativ 80 de portofele, genți și curele și mai multe ceasuri, toate susceptibil a fi contrafăcute și purtând însemnele unor mărci protejate“.
 
„De asemenea, au fost identificate și ridicate peste 35.000 de  accesorii pentru îmbrăcăminte (nasturi, fermoare, capse, etichete, catarame) susceptibil a fi contrafăcute, toate   purtând însemnele unor mărci protejate, precum și peste    1.500 de metri bandă pentru geci , inscripționată cu numele unei cunoscute mărci.
 
Au fost  identificate și indisponibilizate sume în euro și lei – peste 100.000  euro și aproximativ 35.000 lei.
 
În cadrul aceluiași dosar a rezultat că pe parcursul campaniei de vaccinare, un medic din București ar fi introdus în aplicația electronica date ce nu corespund adevărului, respective că ar fi imunizat mai multe persoane, cu un anumit tip de ser, fapt nereal.  În urma percheziției domiciliare efectuate a fost identificată  și ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 660.000 lei și 13.000 euro“, au mai spus autoritățile.
 
Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Vizată și Constanța
Ce au decis judecătorii în cazul perchezițiilor la care au participat peste 300 de polițiști

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii DIICOT Constanța lansează „bomba“ la Mangalia! Proxenetism, camătă, șantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălarea banilor

09 Aug 2022 1698

Județul Constanța Percheziții în Medgidia la persoane suspectate de furt calificat (FOTO+VIDEO)

09 Aug 2022 526

Mascații de la Combaterea Criminalității Organizate au descins în Constanța și în Tulcea! Iată ce au descoperit (VIDEO)

08 Aug 2022 606

Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, în alertă! Procurorii DIICOT, percheziții pentru trafic de droguri. Detalii

05 Aug 2022 5836

Tribunalul Constanța a decis! Hoții de catalizatoare rămân în arest

28 Jul 2022 522

MAI În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră

27 Jul 2022 460

Percheziții la Constanța la persoane suspectate de înșelăciune. Prejudiciul, aproximativ 90.000 de euro

27 Jul 2022 674

Percheziții la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale (VIDEO)

27 Jul 2022 606

Percheziții după un scandal monstru în Ovidiu! Începe procesul

22 Jul 2022 1876

Peste 50 de percheziții domiciliare Aproape 100 de artiști falși, audiați de procurorii din Constanța

21 Jul 2022 1088

UPDATE. Percheziții la cântăreții de manele! Cum s-ar fi încercat inducerea în eroare a unei instituții publice din Constanța

20 Jul 2022 1528

Traficanții care au creat primul laborator clandestin din România de extragere a cocainei, reținuți pentru 30 de zile

12 Jul 2022 597

Furt din hala unei societăți comerciale. Patru persoane reținute de polițiști (GALERIE FOTO)

10 Jul 2022 832

DNA, percheziții la instituții publice din Caras Severin

07 Jul 2022 509

Urmările perchezițiilor de ieri, de la Constanța!

07 Jul 2022 842