Percheziții în Constanța și Tulcea! Proxenetism prin metoda seducţiei! Arestări contestate



Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori ai D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au desfășurat o acțiune într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. 2 persoane au fost reținute.

ÎPolițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța și Tulcea, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 telefoane mobile, susceptibile că ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 34 de ani, ar fi recrutat o minoră, de 16 ani, din județul Tulcea, iar prin promisiunea mincinoasă a unei relații de iubire și specularea stării de vulnerabilitate a tinerei, ar fi transportat-o pe aceasta până în județul Constanța (stațiunea Mamaia), unde ar fi adăpostit-o, cu ajutorul unei femei, de 34 de ani, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la prostituție.

Totodată, prin același mod de operare și pentru aceleași scopuri, bărbatul ar fi racolat o altă tânără, de 18 ani, pe care, cu ajutorul aceleiași femei, ar fi adăpostit-o la aceeași locație din stațiunea Mamaia.

În cursul lunii noiembrie a.c., bărbatul le-ar fi determinat pe cele 2 tinere la practicarea prostituției, în municipiul Constanța, sens în care s-ar fi ocupat de găsirea locației destinate desfășurării activității de prostituție, de aprovizionarea cu cele necesare tinerelor, de paza și protecția acestora pe perioada desfășurării activității de prostituție, precum și transportarea celor două la locațiile indicate de către clienți.

Totodată, bărbatul ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către cele 2 tinere.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cele 2 fete au fost identificate, fiind conduse la audieri și, ulterior, predate D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea instituționalizării.

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul și femeia, de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ulterior arestați preventiv.

Mandatele de arestare au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.


Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis" Constanța.

Conform anchetatorilor, deşi această activitate de seducţie reprezintă o adevărată inducere în eroare a victimelor cu privire la promisiunile făcute de exploatatori, faptul că persoanele de sex feminin au reprezentarea faptului că vor practica prostituţia conduce la „ocolirea” elementului material al infracţiunii de trafic de persoane, aspect bine cunoscut de către exploatatori.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metoda „lover boy“ Doi bărbați din Giurgiu ar fi racolat mai multe femei pentru prostituție

01 Sep 2023 934

Membrii grupării plasau tinere și la Constanța Tinere românce, unele minore, racolate prin metoda „lover boy” și obligate să se prostitueze în vestul Europei și în Emirate (FOTO+VIDEO)

12 Jan 2023 1785

„Lover boy“! Povestea cutremurătoare a unei tinere din Constanța care a picat în plasa proxenetismului prin metoda seducţiei

11 Nov 2022 29607

Proxenetism prin metoda seducţiei! Închisoare cu executare pentru un tânăr constănțean acuzat că și-a trimis soția „la stradă“. Interceptări

30 Jul 2022 1864

La percheziții, și polițiști din Constanța Grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, destructurat de polițiști. Foloseau metoda „lover boy” pentru a păcăli tinere (GALERIE FOTO)

26 May 2022 1964

Metoda „Lover boy“ Membrii unei familii din Constanța, acuzați de proxenetism. Când începe procesul

18 Aug 2021 2314

Metoda ,,lover-boy” Mascații de la DIICOT, percheziții la Tulcea. Mandatele de arestare, contestate

18 Jul 2021 2862

Tulcea. Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism. Cum acționau suspecții

13 Jul 2021 1999

Proxenetism prin metoda seducţiei Metoda „Lover boy“ aplicată cu succes la Constanța. Detalii exclusive din ancheta procurorilor

16 Apr 2021 11949

DIICOT Reținuți pentru trafic de minori, proxenetism și alte infracțiuni. Victimele, exploatate în țări din Europa

20 Nov 2020 1742

Primele condamnări într-un mega-dosar instrumentat de DIICOT

21 Aug 2020 1881

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Acționau prin metoda „lover boy”

18 Sep 2019 2130

Minoră de 14 ani, victimă a metodei „Lover Boy“. Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă

14 Aug 2018 1912

Tinere, obligate să se prostitueze pe Autostrada Soarelui. Suspectul, reținut de procurorii DIICOT

16 Feb 2018 2190

Percheziţii în România şi Olanda. Tinere racolate prin metoda „Lover Boy”

14 Sep 2016 2571