Justitie

Percheziţii în mai multe judeţe din ţară, între care şi Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu uriaş

La această oră, Poliția Română desfășoară o acțiune pe raza a 6 județe și în Capitală, în cadrul căreia sunt efectuate 30 de percheziții la persoane și firme bănuite de crearea unui prejudiciu 20.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, cu mărfuri importate din China.
 
În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează 30 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Arad, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
 
Sunt vizate locuințele unor persoane bănuite că ar coordona o activitate infracțională, precum și sediile sau punctele de lucru ale 13 societăți comerciale.
 
Polițiștii efectuează verificări financiar – contabile, împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
 
Din investigații a reieșit că, în perioada 2015-2017, persoanele vizate ar fi săvârșit infracțiuni de evaziune fiscală, în urma valorificării, pe teritoriul României, a unor mărfuri importate din China (electronice și accesorii gsm, produse de uz casnic și accesorii, jucării, îmbrăcăminte). Acestea ar fi folosit, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, facturi ce nu au la bază operațiuni reale, care ar fi fost derulate cu mai multe societăți comerciale de tip fantomă.
 
Conturile bancare ale acestor firme fantomă ar fi fost utilizate pentru efectuarea de operațiuni de schimb valutar a banilor obținuți din vânzări și pentru transferul acestora către societăți din China, cu care, în realitate, nu erau derulate operațiuni de import pentru mărfurile comercializate.
 
Prin activitatea infracțională, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 20.000.000 de lei.
 
În cauză, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, pentru audieri.
 
În acțiune sunt angrenați polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din județele Arad, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj și Ilfov, precum și luptători S.I.A.S..
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din societăţi comerciale. Mai mulți suspecți vor fi conduși la audieri

23 Apr 2019 182

Percheziții la depozite ale unor firme de transport. Mai multe produse au fost confiscate

20 Apr 2019 377

Cetățean iordanian reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane. Cum acționa suspectul

19 Apr 2019 296

Percheziții în Bulgaria și în România la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

19 Apr 2019 411

Percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani. Zeci de suspecți conduși la audieri

18 Apr 2019 514

Percheziții masive într-un dosar de fraudă informatică și fals informatic. Suspecții ar fi înșelat mai multe societății din UE

17 Apr 2019 458

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de substanțe psihoactive. Ce au stabilit anchetatorii

17 Apr 2019 361

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2019 410

Percheziţii într-un dosar de furt calificat. Mai multe persoane, audiate

15 Apr 2019 396

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

11 Apr 2019 483

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

10 Apr 2019 331

Zeci de cetățeni străini păcăliți prin anunțuri false de vânzare. Prejudiciu de sute de mii de euro

09 Apr 2019 391

Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România a fost reținut

09 Apr 2019 397

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. Vizate, persoane bănuite de afaceri ilegale cu tutun (galerie foto)

04 Apr 2019 1000

Percheziții la persoane bănuite de camătă și șantaj. Cum acționau suspecții. Zeci de persoane aduse la audieri (galerie foto)

03 Apr 2019 681