Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de trafic de migranți și droguri de mare risc. Peste 40 de persoane, audiate

foto: Poliția de Frontieră

Miercuri, 18 mai, rocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Arad, în colaborare cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Arad şi poliţişti de frontierā din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara (ITPF) şi Oradea, efectuează 37 de percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin într-un dosar de trafic de droguri de mare risc și trafic de migranți.

Potrivit Poliției de Frontieră, în luna august a anului 2021, în județul Timiș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din 41 de membri, care a acționat în zona de vest a țării, racolând migranți proveniți din Orientul Mijlociu. Se pare că aceștia au trecut ilegal frontiera cu România, dinspre Bulgaria și Serbia, cu scopul de a se îndrepta spre Ungaria.  

Migranții erau preluați de către membrii grupului infracţional organizat şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, pe raza judeţului Arad.

Ulterior, aceștia erau călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania, mai precizează sursa citată. 

Trafic de droguri de mare risc

Totodată, în perioada ianuarie - mai 2022, membrii ai grupului infracțional au deținut și vândut, fără drept, droguri de mare risc - cocaină cocaină în schimbul unei sume de 100 euro pentru un gram şi amfetamină în schimbul unei sume de 150-180 lei pentru un gram, dar și droguri de risc, respectiv cannabis, în schimbul a 50 lei pentru un gram. Consumatorii se aflau pe raza județelot Timiș, Arad și Caraș Severin. 

foto: Poliția de Frontieră

Un număr de 44 de persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Arad. 
 

„Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontierā Timişoara, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Sectorul Poliţiei de Frontierā Deta, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărșand, B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Iași, S.C.C.O. Caraș Severin și Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad și Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş Severin.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”, precizeză reprezentanții Poliției de Frontieră. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ialomița Percheziții domicilare la persoane bănuite de abuz în serviciu și delapidare. Ce s-a descoperit (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 608

Bărbat din Bacău, acuzat de delapidare. Trei percheziţii domiciliare în acest dosar!

18 Jun 2022 510

Scrisori cu droguri Mega-dosar DIICOT! Zeci de percheziții în pușcării. Este vizat și Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța (VIDEO)

17 Jun 2022 612

Percheziții la trei spitale și mai multe cabinete medicale din județul Galați. Prejudiciul din dosar, aproximativ 200.000 de lei

15 Jun 2022 504

Percheziții în județul Bistrița Năsăud. Vizate, persoane suspectate că au sustras banii de pe cardurile unor pensionari (VIDEO)

15 Jun 2022 529

Doi tineri din județele Galați și Tulcea, reținuți pentru trafic de minori. Ce au stabilit anchetatorii

10 Jun 2022 534

Descinderi la suspecți de furt, cămătărie și șantaj. Unde acționau persoanele cercetate (VIDEO)

09 Jun 2022 548

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune cu indemnizații de creștere a copilului. Polițiști din cadrul IPJ Constanța au participat la descinderi (VIDEO)

09 Jun 2022 864

Județul Constanța Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, reținuți pentru trafic de droguri

08 Jun 2022 633

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. Ce au găsit oamenii legii în locuințele suspecților (VIDEO)

08 Jun 2022 744

70 de percheziții în dosarul „Motorina“! Tribunalul Constanța a respins definitiv cele 11 propuneri de arestare!

08 Jun 2022 1848

Patru persoane, reținute în urma perchezițiilor din județele Ialomița și Tulcea. Prejudiciul, estimat la aproximativ 100.000 de lei

07 Jun 2022 784

Percheziții în județele Ialomița și Tulcea într-un dosar cu prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro(GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 804

Dosarul „Motorina“! Procurorii din Constanța solicită, în continuare, arestarea preventivă a 11 suspecți! Date din anchetă

03 Jun 2022 1443

Trafic de droguri de mare risc la Tulcea. Doi suspecți au ajuns după gratii (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 May 2022 690