Percheziții în Neamț. Șase persoane, audiate într-un dosar de camătă, șantaj și alte infracțiuni

  • Percheziții în Neamț.
  • Suspecții, cercetați pentru infracțiuni de camătă, șantaj, amenințare, hărțuire, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La data de 23.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, șantaj, amenințare, hărțuire, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor și nerespectarea regimului armelor si munițiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017 – 2020, pe raza județului Neamț, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat, bazat pe relații familiale și prietenii apropiate, al cărui scop a fost obținerea unor foloase injuste de la reprezentanții unor firme care administrau săli de jocuri de noroc, prin exercitarea de amenințări cu acte de violență atât asupra angajaților care își desfășurau activitatea în sălile respective, cât si asupra unor clienți, acțiuni care au determinat reprezentanții acestor săli să le achite acestora o „taxă de protecție”.

Totodată, gruparea s-a specializat și în oferirea de bunuri și diferite sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane de pe raza municipiului Roman, datornicii urmând a returna sumele de bani cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării.

În cazul nerecuperării de către membrii grupării a sumelor de bani împrumutate, în timpul stabilit de către aceștia, dobânzile creșteau zilnic, iar datornicii erau amenințați și constrânși psihic și fizic în vederea efectuării plăților.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 4 autoturisme, sumele de 6.700 de lei, 725 de euro și 12 telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Bacău, al polițiștilor din cadrul IPJ Neamț și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Alexandru cel Bun” Bacău și IJJ Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Trei persoane reținute pentru trafic de droguri. Au fost confiscate 50 grame de cannabis

22 Jan 2021 349

14 percheziții domiciliare Cinci persoane arestate la cererea DIICOT Constanța cer să fie puse în libertate

22 Jan 2021 487

Zeci de percheziții în Constanța, Mangalia, Eforie, Techirghiol și Tuzla. Procurorii DIICOT vor ca mai multe persoane să rămână în arest

22 Jan 2021 1253

DIICOT Percheziții masive în Capitală și mai multe județe. 105 suspecţi, conduși la audieri

20 Jan 2021 456

DIICOT Suspecți, reținuți pentru introducere în țară de droguri de risc și mare risc

20 Jan 2021 371

20 de ani de închisoare pentru furtul a două portofele din Spitalul Judeţean Constanţa și din Policlinica cu Plată. Pedeapsa contestată

20 Jan 2021 910

Droguri din China și Olanda! Procurorii DIICOT Constanța au efectuat 14 percheziții. Cinci persoane arestate

18 Jan 2021 718

DIICOT Minore șantajate cu imagini compromițătoare. Un suspect, arestat preventiv

15 Jan 2021 517

Droguri comercializate pe raza județului Iași. Doi suspecți, reținuți

14 Jan 2021 408

DIICOT- Brașov Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc

11 Jan 2021 587

DIICOT Trei inculpați, reținuți pentru pornografie infantilă, viol și complicitate la viol

09 Jan 2021 1109

Un service auto din Constanța, transformat într-o fabrică de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT

07 Jan 2021 1759

DIICOT Percheziții în Suceava. Doi inculpați reținuți pentru trafic de droguri

05 Jan 2021 694

Zeci de constănțeni aflați în spatele gratiilor cer azi să fie puși în libertate

05 Jan 2021 1035

Cazuri declinate Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri

05 Jan 2021 909