Percheziții în România și Finlanda, într-un dosar de trafic de persoane și spălare de bani

  • 14 percheziții pe teritoriul României și Finlandei.
  • 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, suma de 45.000 de euro și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie au fost indisponibilizate.
În perioada mai-noiembrie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Eurojust, au reușit destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare de bani.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care avea ca obiect de activitate exploatarea unui număr mare de persoane vătămate, prin practicarea prostituției, grup care a activat în Finlanda, aceștia beneficiind de sume mari de bani provenite din practicarea prostituție și menținând controlul asupra fetelor cu acte de violență și amenințare.

În vederea coordonării investigațiilor, a fost constituită o echipă comună de anchetă (JIT) între România (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova) și Finlanda (Departamentul de Poliție Helsinki, Serviciul de Investigații Criminale, Unitatea pentru Infracțiuni Grave).

O acțiune comună s-a desfășurat, la data de 13.05.2020, și în cadrul căreia s-au efectuat 14 percheziții pe teritoriul României și Finlandei, fiind indisponibilizate 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, suma de 45.000 de euro și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Până în prezent, 9 inculpați au fost puși sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Detalii cu privire la acțiune pot fi regăsite și pe site-ul Eurojust: https://www.eurojust.europa.eu/human-traffickers-swiftly-taken-court-support-eurojust”, transmit procurorii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Statele Unite ale Americii cer Ministerului Justiţiei din România extrădarea unui bărbat din Constanța (MINUTĂ)

11 Mar 2024 973

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 483

UE a ajuns la un acord provizoriu privind reglementări mai stricte pentru combaterea spălării banilor, inclusiv în sectorul cripto

18 Jan 2024 472

Licitații publice. Snow Clean, afaceri cu bani publici Compania unuia dintre administratorii de la Drumuri Județene SA a dat lovitura la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța! (DOCUMENT)

15 Dec 2023 1723

Înfiinţarea unei agenţii europene pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor, aprobată de UE

13 Dec 2023 711

Grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor, destructurat de procurorii DIICOT (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 1008

Se caută șef pentru Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor

23 Aug 2023 879

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de spălare de bani și trafic de migranți

04 May 2023 1494

Bărbat căutat de autoritățile din Ungaria pentru spălare de bani, reținut la Constanța

01 May 2023 805

Doi cetăţeni români, arestaţi în SUA şi acuzaţi de spălare a 1,4 milioane de dolari. Cum acționau suspecții

15 Mar 2023 1371

Percheziții de amploare la persoane bănuite de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave! Printre județele vizate, și Constanța (VIDEO)

14 Dec 2022 1758

Percheziții la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Un cetățean britanic, reținut

25 Nov 2022 1242

DIICOT Percheziții în București, Tulcea și alte patru județe într-un dosar de spălare a banilor. Imobile și autoturisme de lux, cumpărate de suspecți (GALERIE FOTO)

05 May 2022 1744

Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, condamnat la un an de închisoare pentru spălare de bani în dosarul Microsoft

29 Dec 2021 1696

Percheziții domiciliare în Galați. Bărbați reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor

04 Nov 2021 1192