Percheziții la Constanța! Mai multe persoane arestare. Dosarul merge la Curtea de Apel




Tribunalul Constanța a dispus aseară arestarea preventivă a cinci persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Mandatele de arestare au fost contestată de inculpați la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Cazul este instrumentat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Conform anchetatorilor, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2022 – martie 2023, unul dintre persoanele bănuite ar fi recrutat o persoană vătămată minoră, de 17 ani, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, provocată inclusiv de consumul de droguri, cu scopul de a o exploata sexual, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției.
 
Totodată, persoana bănuită cu sprijinul altor două persoane bănuite, ar fi adăpostit, transportat și obligat persoana vătămată minoră, să practice prostituția, într-un apartament din municipiul Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.   În acest scop, una dintre persoanele bănuite ar fi realizat imagini care înfățișau persoana vătămată minoră, în mai multe ipostaze, cu tentă vădit sexuală, imagini pe care le-ar fi distribuit prin atașarea lor la anunțuri care ar fi fost publicate, în vederea atragerii de clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu aceasta., mai transmite sursa citată.
 
De asemenea, în cauză s-a reținut faptul că alte două persoane ar fi deținut, la 21 martie 2023, în vederea comercializării, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv. 
 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, la data menționată, au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cocaină  și 100 de grame 3-CMC, 2 cântare electronice, 1.800 de euro, 200 de franci și 21.000 de lei.   Totodată, au fost ridicate două arme, respectiv una letală cu glonț, cu încărcător aferent, 6 cartușe de calibrul 6,35 mm și o armă neletală, de tip pistol, pe bază de gaze lacrimogene, calibrul 9 mm, cu încărcător aferent, deținute fără drept, 20 de terminale mobile, precum și alte mijloace de probă.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial de la instanță!
Mai multe percheziții în Constanța! S-a lăsat cu arestări

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 486

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1020

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1314

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 536

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 3938

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 2847

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 627

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 499

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2110

Oficial! DIICOT Constanța anunță reținerea a două persoane pentru trafic de droguri

22 Feb 2024 819

Tânăr din Constanța, arestat la cererea DIICOT, cere să fie pus în libertate!

18 Feb 2024 693

Încă două persoane, reținute pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, în Constanța

16 Feb 2024 678

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

14 Feb 2024 953

Oficial de la DIICOT despre atacul cibernetic de la mai multe spitale din țară, inclusiv din județul Constanța

13 Feb 2024 652

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1336