Percheziţii la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Acționau prin metoda „lover boy”


În această dimineață, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Buzău şi a două comune limitrofe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În fapt s-a reţinut că în perioada 2010-2017 s-a constituit și a funcționat un grup infracțional organizat de tip interfamilial, format din 6 suspecţi, asociere infracțională specializată în comiterea de infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane prin obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicarii prostituției de către mai multe tinere pe teritoriile Regatului Spaniei și al Confederației Elvețiene, precum și în comiterea infracțiunii de spălare a banilor astfel obținuți, cu prelungirea acestei ultime activități infracționale până la nivelul anului 2019.

Coordonatele ce au conturat modul de acțiune al grupării s-au înscris în activități ilicite definite prin :

- recrutarea din Romania de tinere ce urmau să fie supuse exploatării sexuale pe teritoriile Spaniei și al Elveției. Metoda cel mai des utilizată pentru recrutarea tinerelor a fost metoda cunoscută sub denumirea ”lover boy”ce consta în manifestarea unor sentimente de afecțiune însoțită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante și aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obținute în alt mod decât practicarea prostituției de către tânăra în cauză. Interesul real al proxenetului era dezvăluit ori devenea evident pe durata desfășurării activității de prostituție când tânăra era supusa la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite in cele mai multe cazuri de corecții fizice, iar cea mai mare parte a banilor obținuți erau direcționați pentru satisfacerea exclusiva a dorințelor materiale ale proxenetului. Datorita acestei perioade de început în care tinerele erau în zona de control si influență a proxenetului, acestea au amânat dezvăluirea activității infracționale organelor de urmarire penala până în momentul când au realizat ca sunt victimele unei înșelăciuni sentimentale.
- transportul tinerelor în Spania și Elvetia (cu autoturismul ori cu avionul)
- cazarea tinerelor în Spania și Elvetia în apartamente închiriate în fapt de către membrii grupării, în care locuiau și acestia din urmă.
- identificarea cluburilor și plasarea tinerelor in aceste localuri pentru practicarea prostituției
- supravegherea tinerelor astfel incat acestea sa ramana în zona de control in influenta a membrilor grupării
- colectarea banilor obținuti din prostituție.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională (aproximativ 944.000 de euro) au fost investite de către membrii grupului în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achizitionate pe numele suspecţilor ori pe numele altor persoane și revandute ulterior, urmarindu-se astfel ascunderea sau disimularea origii ilicite a acestor bunuri, ascunderea ori disimularea adevaratei naturi, a provenientei, dispozitiei, circulatiei sau a proprietatii bunurilor.

În cauză urmează a fi instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor imobile şi autoturisme până la concurenţa sumei de 944.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și a jandarmilor din Ploieşti şi Buzău.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmit procurorii.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 243

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 440

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1010

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 783

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1311

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 679

SPIT Constanța cere insolvența Balcan Logistic SA! Firma, parte responsabilă civilmente într-un dosar DIICOT cu un presupus prejudiciu de 180 de milioane de euro

20 Mar 2024 684

Trei persoane reținute la Tulcea pentru trafic de droguri! Ce au stabilit procuroriii DIICOT (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 633

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 536

IGPR Acțiuni pentru combaterea criminalității organizate (VIDEO)

16 Mar 2024 414

Mihai Marius Aurel (Pitbull) și Rafte Daniel, trimiși în judecată de DIICOT

15 Mar 2024 667

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 3924

Finul lui Adrian Mutu, reținut înainte de nuntă pentru trafic de droguri

10 Mar 2024 627

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 2847

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 624