Percheziții Minoră exploatată sexual într-un apartament din Constanța! Arest prelungit pentru mai multe persoaneJudecătorii de la Tribunalul Constanța au decis menținerea în stare de arest preventiv a mai multor persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Decizia de azi nu este definitivă!
 
Cazul este instrumentat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2022 – martie 2023, unul dintre persoanele bănuite ar fi recrutat o persoană vătămată minoră, de 17 ani, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, provocată inclusiv de consumul de droguri, cu scopul de a o exploata sexual, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției.
 
Totodată, persoana bănuită cu sprijinul altor două persoane bănuite, ar fi adăpostit, transportat și obligat persoana vătămată minoră, să practice prostituția, într-un apartament din municipiul Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.
 
În acest scop, una dintre persoanele bănuite ar fi realizat imagini care înfățișau persoana vătămată minoră, în mai multe ipostaze, cu tentă vădit sexuală, imagini pe care le-ar fi distribuit prin atașarea lor la anunțuri care ar fi fost publicate, în vederea atragerii de clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu aceasta.
 
De asemenea, în cauză s-a reținut faptul că alte două persoane ar fi deținut, la 21 martie 2023, în vederea comercializării, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.
 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cocaină  și 100 de grame 3-CMC, 2 cântare electronice, 1.800 de euro, 200 de franci și 21.000 de lei.
 
Totodată, au fost ridicate două arme, respectiv una letală cu glonț, cu încărcător aferent, 6 cartușe de calibrul 6,35 mm și o armă neletală, de tip pistol, pe bază de gaze lacrimogene, calibrul 9 mm, cu încărcător aferent, deținute fără drept, 20 de terminale mobile, precum și alte mijloace de probă.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de percheziții în Constanța pentru trafic de minori și proxenetism

03 Oct 2023 455

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de furt și tâlhărie. Doi suspecți, reținuți

01 Oct 2023 515

Percheziții în mai multe județe printre care și Constanța și Tulcea! Vizate, persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Sep 2023 670

Armă de foc găsită în timpul unor percheziții în județul Constanța la persoane suspectate de agresiune și violare de domiciliu

27 Sep 2023 554

Percheziții la Mangalia! Vizate persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 855

Persoane cercetate pentru infracțiuni din sfera criminalității economice Percheziții în mai multe județe! Vizată și Constanța

26 Sep 2023 501

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 996

Percheziție la locuința unei persoane bănuite de furt calificat efectuat în Constanța. Constatările polițiștilor

14 Sep 2023 624

Vizată și mama lui Vlad Pascu Operaţiunea Hidra. Percheziţii vizând adolescenţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală şi pe litoral(VIDEO)

14 Sep 2023 512

UPDATE Percheziții la Constanța la două persoane suspectate că ar fi agresat un bărbat pe strada Eliberării

13 Sep 2023 665

Percheziții în Constanța și Năvodari Descoperită o cultură de cannabis! A fost ridicată o cantitate însemnată de droguri (FOTO)

02 Sep 2023 862

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de proxenetism și prostituție. Șapte suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 1978

UPDATE - Dosarul ar fi instrumentat de DNA Acțiune la Primăria Limanu! Anchetatorii au ridicat documente

08 Aug 2023 2316

Percheziție la Trezoreria Constanța! Averea și interesele șefului de serviciu din trezorerie vizat în dosar (DOCUMENTE)

03 Aug 2023 6472

Două persoane, obligate să cerșească în mai multe județe, printre care și Constanța. Trei suspecți, reținuți de procurori

27 Jul 2023 662