Perdant la programul de finanțare pentru activități sportive, Club Sportiv Lake View a dat în judecată Municipiul Constanța prin Primar

  • CS Lake View a chemat în judecată Municipiului Constanța prin Primar.
  • Cazul a fost recent înregistrat la Tribunalul Constanța, având numărul 5171/118/2020, iar obiectul fiind „anulare act administrativ“.
  • În luna iulie, Clubul Sportiv Lake View s-a numărat printre cluburile care nu au primit finanțare de la bugetul local în cadrul programului „Promovarea Sportului de Performanță“.
Proces cu greutate pe rolul instanțelor constănțene. Clubul Sportiv Lake View a acționat în instanță municipalitatea. În luna iulie 2020, Clubul s-a aflat pe lista perdanților în ce privește programul de finanțare locală „Promovarea Sportului de Performanță“.

Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța, a precizat că, până la momentul redactării articolului (nr., 2 septembrie), instituția nu a primit nicio informare de la instanță legat de acest proces, fiind înregistrat de scurtă vreme.
 

Dosarul nr. 5171/118/2020

Litigiul dintre Clubul Sportiv Lake View și municipalitate are numărul de dosar 5171/118/2020. Acesta a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 1 septembrie 2020.
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Portalul Instanțelor de Judecată, părți în cauză sunt Clubul Sportiv Lake View, în calitate de reclamant, și, respectiv, Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de pârât.
Obiectul dosarului îl reprezintă „anulare act administrativ“, iar dosarul se află în prezent în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată.
Contactată teletonic, Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța, a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că încă nu s-a primit niciun act oficial din partea instanței legat de acest dosar, acesta fiind recent înregistrat.
 

9.000.000 de lei, pentru primul loc

Amintim că, în luna iulie 2020, Primăria Constanța a anunțat care sunt câștigătorii selecției de proiecte sportive, în cadrul Programului „Promovarea sportului de performanță pentru jocuri sportive și jocuri individuale“.
În timp ce primul clasat a primit o finanțare de 9.000.000 de lei de la bugetul local, iar proiectele asociațiilor situate pe locurile 2 și 3 au primit finanțări de 1,2 milioane de lei, Club Sportiv Lake View Constanța s-a numărat printre perdanții finanțărilor.
Astfel, Clubul a fost notat cu 30,67 de puncte, proiectul său fiind respins de autoritățile locale, alături de cele ale altor cinci asociații sportive.
Se arată în documentul procedurii că „în conformitate cu prevederile Regulamentului privind acordarea de finannțări din bugetul municipiului Constanța pentru activități sportive“, mai multe proiecte au fost declarate respinse, printre care și cel prezentat de CS Lake View.
 

Contestația CS Lake View, respinsă în 2019

Nici în anul 2019, Club Sportiv Lake View nu s-a regăsit pe lista celor ce au primit finanțare din partea municipalității pentru derularea proiectelor sportive.
În acest sens, se arată în documentul „Raport final al sesiunii de selecție de proiecte sportive în cadrul programelor «Promovarea Sportului de Performanță» și «Sportul pentru Toți»“, al Primăriei Constanța, următoarele: „Prin raportul de soluționare a contestațiilor nr. 148274/01.08.2019, comisia de soluționare a contestațiilor resping contestațiile formulate de Asociația Club Sportiv Flamingo Volleyball Club, Asociația Club Sportiv Selena S.N. Constanța, Club Sportiv Lake View Constanța ca neîntemeiate“.
Așa cum am precizat, procesul intentat de CS Lake View Municipiului Constanța prin Primar se află în procedura prealabilă acordării primului termen de judecată.


Citește și:

Au fost stabiliți câștigătorii programului „Promovarea Sportului de Performanță”, finanțat de Primăria Constanța. Handbalul și fotbalul iau potul cel mare! (documente)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Club Sportiv Lake View, adversar în instanță al Municipiului Constanța prin Primar. Când se judecă procesul

01 Jan 2021 2168