Perseverent! Bărbatul care a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța, condamnat pentru a treia oară


 
  • Pentru că ar fi lovit și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Constanța (SMURD) Constanța, inculpatul a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, și plata a 2.200 lei amendă penală.
 
  • În cel de al doilea dosar, pentru comiterea infracţiunii de violență în familie, violare de domiciliu și încălcarea unui ordin de protecție provizoriu, magistrații de la Curtea de Apel i-au aplicat atunci inculpatului (după contopire) doi ani, două luni și 20 zile de închisoare, cu executare.
 
  • Acum, în cel de al treilea dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de furt și după contopirea pedepselor anterioare, inculpatul a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, la care se adaugă amenda penală în cuantum de 2.200 lei.
 
 
O nouă condamnare pentru individul care, în ianuarie 2019, a lovit și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Constanța (SMURD) Constanța!
 
Vinerea trecută, judecătorii din Constanța au decis condamnarea bărbatului la pedeapsa de patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
 
Instanța a constatat că infracţiunea de furt este concurentă cu infracţiunile pentru care inculpatul a mai fost condamnat în trecut și a decis, în final, condamnarea bărbatului la 2 ani şi 4 luni de închisoare, la care se adaugă amenda penală în cuantum de 2.200 lei.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru furt.
 
În actul de sesizare a instanței procurorii arată că, la data de 18 noiembrie 2020, inculpatul a sustras din incinta unui magazin patru batoane de salam, în valoare de aproximativ 55 de lei. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie.
 
Decizia de condamnare nu este definitivă.
 
Aproape de finele anului trecut, cel în cauză fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de violență în familie, violare de domiciliu și încălcarea unui ordin de protecție provizoriu. Magistrații de la Curtea de Apel i-au aplicat atunci inculpatului (după contopire) doi ani, două luni și 20 zile de închisoare, cu executare.
 
Amintim că aproape de finele anului 2021, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a individului pentru că ar fi lovit și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Constanța (SMURD) Constanța.
 
Inculpatul a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, și plata a 2.200 lei amendă penală.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut că, la data de 26 ianuarie 2019, organele de poliție au întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu, ca urmare a intervenției la apelul 112, prin care s-a reclamat exercitarea de violențe asupra unui membru al echipajului SMURD care s-a prezentat în seara zilei de 26.01.2019 la domiciliul pacientului domiciliat în municipiul Constanța.
 
Din probele administrate în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:
 
La 26 ianuarie 2019, martorul (...) a solicitat intervenția unui echipaj SMURD prin apel SNUAU 112, acuzând dureri lombare. La domiciliul acestuia s-a prezentat, în jurul orei 21.30, o autospecială a ISU Constanța, echipajul fiind format din trei pompieri militari, fiecare având și competență de paramedic.
 
Pacientul a fost consultat și i-a fost pus în vedere că, pentru consultații amănunțite și tratament de specialitate, echipa SMURD îi poate asigura transportul la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Constanța.
Pacientul a refuzat transportul
 
Pacientul a refuzat transportul, motivând că timpul de așteptare la spital este prea lung și dorește să fie tratat la domiciliu. În aceste condiții, i-a fost adus la cunoștință de către membrii echipajului că aceștia nu au astfel de competențe, ci ar fi nevoie să apeleze din nou 112, pentru a solicita expres un medic la domiciliu.
 
În acest context, fiul pacientului, respectiv inculpatul (...), aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a manifestat insistent nemulțumirea față de competențele reduse ale echipei SMURD. Fiind deranjat de refuzul pompierilor militari de a-i acorda tratament medicamentos tatălui său, a manifestat un comportament violent, fizic și verbal.
 
Astfel, când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului. Acțiunea violentă a inculpatului a fost oprită de intervenția martorilor, care l-au îndepărtat pe inculpat de lângă ambulanță.
 
Ulterior, până la sosirea organelor de poliție ce fuseseră solicitate prin dispecerat de către șoferul ambulanței SMURD, respectiv de martorul (...), inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membri ai echipajului, totodată amenințându-i cu moartea, repetând cuvinte le „Vă omor, pe voi și pe familiile voastre, vă arăt eu la toții“, amenințări ce le-au provocat o puternică stare de temere.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Penitenciarul Poarta Albă are un nou „client“! Este bărbatul care a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Alertă la Eforie Nord! Doi bărbați, din Ialomița și Dâmbovița, au murit. Una dintre victime, salvamar. Victimele, scoase inconștiente din mare (FOTO+VIDEO)

08 Aug 2022 1798

UPDATE Mai multe persoane implicate într-un accident rutier în zona ICIL din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Aug 2022 2735

UPDATE Un tânăr de 23 de ani s-a înecat în mare în Stațiunea Saturn (FOTO+VIDEO)

08 Aug 2022 1391

Accident rutier, la Eforie. O mamă și un copil au ajuns la spital

07 Aug 2022 999

EXCLUSIV! Primele imagini cu accidentul mortal de la Cobadin. Două fete de 13 și 16 ani au murit (VIDEO)

05 Aug 2022 13368

UPDATE O mașină a intrat în stâlp la ieșire din Constanța, drumul spre Cumpăna. Primele informații (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Aug 2022 5731

O victimă rănită în urma unui accident rutier grav în cartierul Viile Noi, din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jul 2022 5487

Doi militari au leșinat în timpul evenimentului din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD (VIDEO)

30 Jul 2022 2728

Incendiu la un apartament de pe strada Constantin Hurmuzache din municipiul Constanţa

29 Jul 2022 632

UPDATE - Starea victimelor Accident grav pe Autostrada A2, București Constanța! O persoană este încarcerată (FOTO + VIDEO)

28 Jul 2022 3388

UPDATE Incendiu violent pe strada Soarelui din municipiul Constanța. Trei locuințe, mistuite de flărări (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Jul 2022 1387

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier grav la Mihail Kogălniceanu. Un motociclist, cetățean elvețian, transportat la spital (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Jul 2022 8023

UPDATE. Județul Constanța Autoturism răsturnat la intrare în Costinești. O victimă transportată la spital (GALERIE FOTO)

27 Jul 2022 1359

LIVE VIDEO Conducătorul unui triciclu, decedat într-un grav accident rutier în localitatea Valu lui Traian din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jul 2022 16643

În sprijin, la căutare, și scafandri de la ISU Constanța Un bărbat posibil înecat în fluviul Dunărea. Se afla cu oile la păscut

20 Jul 2022 854