Petreceri cu lăutari celebri „Vali Americanul“ cere să fie eliberat. Cine și când va lua decizia finală

 
  • Potrivit Adevărul de Galați, Vasile „Americanu” este cunoscut în showbizul românesc pentru petrecerile cu lăutari celebri, iar în 2010 a fost condamnat definitiv. Judecătorii au concluzionat că acesta se face vinovat de comandarea şi finanţarea, în 2008,  a unui asasinat care-l avea ca ţintă pe rivalul său Cristinel Ghencea, zis „Chirmuş”, conform Adevărul de Galați.
 
  • Vasile Boşnigeanu deținea patru societăți comerciale, respectiv Amertrans SRL, Bio Recycle Solution SRL, Food Frigo Meat SRL și Util Machinery Expert SRL, toate cu sediul în Călăraşi.
 
Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cere să fie pus în libertate! Solicitarea lui Boşnigeanu va fi analizată de judecătorii de la Curtea de Apel București, pe data de 11 octombrie 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel București, aceasta va fi definitivă.
 
Vasile Boşnigeanu a fost trimis în judecată de DNA Constanța alături de Costel Ivan, tot din Călărași.
 
Pe data de 15 septembrie 2021, Curtea de Apel București a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de Ivan cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
 
Amintim că, zilele trecute, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au anunțat trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat persoană fizică, deținător al unor societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de șantaj, camătă și spălare a banilor, toate patru în formă continuată, și a unui inculpat persoană fizică, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la șantaj și complicitate la camătă și în stare de libertate a inculpatelor SC Amertrans SRL și SC Food Frigo Meat SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, primul inculpat, cu ajutorul celui de-al doilea, ar fi exercitat acte de violență psihică și fizică asupra unei persoane vătămate, pentru a o determina să dea suma de 150.000 lei dintr-un împrumut acordat anterior.
 
În aceeași perioadă, primul inculpat ar fi exercitat constrângeri asupra unei alte persoane vătămate, pentru a o determina să dea mai multe sume de bani, precum și un autoturism, cu scopul de a obține foloase materiale injuste.

 
Totodată, în urma probelor administrate, ar fi reieșit că cel puțin începând din anul 2020, primul inculpat, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi dat bani cu împrumut, cu o dobândă de 3 - 5% pe lună, ca îndeletnicire.
 

Același inculpat ar fi disimulat adevărata natură a sumelor date cu titlu de împrumut și respectiv încasate de la debitori, în săvârșirea infracțiunii de camătă, sub aparența nereală a unor relații comerciale licite, în realitate inexistente, derulate prin intermediul firmelor pe care le deține, respectiv SC Amertrans SRL și SC Frigo Food Meat SRL.
 
Astfel, inculpatul ar fi primit sume de bani de la datornici, inclusiv prin conturile bancare personale și ale societăților pe care le administrează, fiind notificat prin intermediul serviciilor de profil ale unităților bancare despre virarea sumelor respective.
 
Datele privind rulajele conturilor ar fi confirmat și împrejurarea că valoarea sumelor împrumutate și încasate în cursul anului 2020 și începutul anului 2021 de către inculpat ar fi fost de ordinul milioanelor de lei.
 
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile deținute de primul inculpat.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, cei trimiși în judecată sunt:
 
Boşnigeanu Vasile
Ivan Costel
SC Food Frigo Meat SRL      
SC Amertrans SRL       
 
Florentin Brişan și Marioara Brişan sunt părți vătămate, iar Constantin Cristian Gabriel este parte civilă.
 
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de Confidas.ro, Vasile Boşnigeanu deținea patru societăți comerciale, respectiv Amertrans SRL, Bio Recycle Solution SRL, Food Frigo Meat SRL și Util Machinery Expert SRL, toate cu sediul în Călăraşi.
 
SC Amertrans SRL a fost înființată în 2006 și are ca obiect de activitate „Transporturi rutiere de mărfuri“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, din Călărași, arestat la cererea DNA Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Practician în insolvență, trimis în judecată de DNA Constanța Gheorghe Sorin Predescu cere să fie reabilitat!

25 Nov 2021 425

Despăgubiri de mii de euro în Dosarul Portul, ancheta DNA „demontată“ de Curtea Supremă! Pe cine a nemulțumit sentința

25 Nov 2021 2292

Ancheta DNA Cum ar fi primit mită cei doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENT)

23 Nov 2021 1237

Acord de recunoaștere a vinovăției, la DNA Averea şi interesele lui Alexandru Mezei, directorul Căpităniei Zonale Constanța din ANR (documente)

19 Nov 2021 1655

Oficial! Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, din Călărași, arestat la Constanța

18 Nov 2021 788

Alexandru Mezei, fostul director al Autorității Navale Române, acord de recunoaștere a vinovăției, la DNA

18 Nov 2021 4045

Fonduri Europene Karadeniz Fatih și Topluoglu Timucin, trimiși în judecată de DNA Constanța, condamnați

17 Nov 2021 800

Unul dintre cei mai bogați oameni din România, închis la Poarta Albă Afaceristul Ioan Niculae, decizie surprinzătoare la Tribunalul Constanța

16 Nov 2021 1974

DNA! Inspectorii ANAF Constanța, acuzați de mită, câte trei ani închisoare, cu suspendare

15 Nov 2021 2431

Doi inspectori ANAF Constanța, acuzați de luare de mită, au făcut înțelegeri cu procurorii Anticorupție (document)

15 Nov 2021 2415

„Masa și dansul la final“ Detalii până azi secrete din dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă Constanța, acuzat de luare de mită (document)

13 Nov 2021 1708

Detalii din ancheta șefului DNA Constanța! Iată de ce a fost trimis în judecată afaceristul Daniel Rafte (document)

11 Nov 2021 1347

Surse - inculpat Halep Mihai DNA anunță finalizarea unui mega-dosar cu 44 de primării din Constanța și Tulcea. Prejudiciul

06 Nov 2021 9139

Cazul inspectorului de la Antifraudă, reținut pentru luare de mită, merge la Curtea de Apel Constanța

06 Nov 2021 1107

Dosarul Radu Mazăre - Decebal Făgădău a ajuns la Curtea de Apel. După șase luni de la prima decizie în cameră preliminară

06 Nov 2021 1228