Pieton accidentat mortal de un autobuz al Armatei Române, la Constanța. Sentință definitivă

 
  • Inculpatul a condus un autobuz al Armatei Române, pe Şoseaua Mangaliei, din Constanța.
  • Potrivit oamenilor legii, în dreptul magazinului Auchan, șoferul autobuzului miliar nu a acordat prioritate de trecere şi astfel l-a surprins şi a accidentat mortal o persoană, bărbat, 59 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
  • Starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.
 
Sentință definitivă în cazul tragediei rutiere din decembrie 2020, pe Şoseaua Mangaliei, din Constanța, când un bărbat a fost accidentat mortal de un autobuz al Armatei Române. Conform magistraților, victima s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Ulterior impactului cu autobuzul, victima a fost lovită și de o altă mașină.
 
În urma cercetărilor specifice s-a stabilit că starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.
 
Conducătorul autobuzului militar a fost condamnat definitiv.
 
Conform anchetatorilor, în dimineața zilei de 07 decembrie 2020, în jurul orelor 06:00, inculpatul a condus un autobuz al Armatei Române, pe Şoseaua Mangaliei, din Constanța.
 
Potrivit oamenilor legii, în dreptul magazinului Auchan, șoferul autobuzului miliar nu a acordat prioritate de trecere şi astfel l-a surprins şi a accidentat mortal o persoană, bărbat, 59 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
 
Ulterior impactului cu autobuzul, victima a fost lovită și de o altă mașină, un Audi.
 
Starea de pericol
 
În urma cercetărilor specifice s-a stabilit că starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.

 
În primă instanță, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului  la pedepasa de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 

Instanța a dispus acordarea sumei de 210.000 euro la cursul B.N.R. din ziua plăţii cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, înstanță care, zilele trecute, a desfinţat , în parte sentinţa apelată, şi rejudecând a redus cuantumul despăgubirilor acordate, cu titlu de daune morale părţii civile (A.A.) de la 50.000 euro la 25.000 euro, iar părţilor civile (...),(...), şi (...) de la 40.000 euro, la 20.000 euro fiecare.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
A recunoscut tot la DNA
Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primele informații de la Poliție despre accidentul rutier de la Mihail Kogălnicenu. Un pieton a murit

23 May 2023 841

Accident rutier mortal la Hârșova! Un biciclist și-a pierdut viața

21 May 2023 1813

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul mortal de la ieșire din Movilița. Un bărbat a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 May 2023 3042

Accident rutier la ieșire din Movilița! Un șofer a murit în urma impactului (FOTO+VIDEO)

19 May 2023 15376

Tragedie în Portul Constanța! Sentință definitivă. Compania Socep SA, bună de plată

19 May 2023 7505

Proces atipic, la Constanța - victima a „contribuit“ la propriul deces! Șofer din Tulcea trimis în judecată pentru omor, după ce ar fi lovit intenționat cu mașina un pieton

02 May 2023 5112

Video Medic de familie din Constanța, și un tânăr, condamnați pentru ucidere din culpă!

01 May 2023 24490

Tragedie la Tulcea, în drum spre Constanța! Un mort și trei răniți. Sentință definitivă

27 Apr 2023 8003

Accident mortal în noaptea de Revelion, la Medgidia! Șoferul, vinovat 60%, condamnat cu executare

24 Apr 2023 1315

Victima a traversat pe verde! Tragedie rutieră în Constanța! Pieton accidentat pe trecere. Prima condamnare și motivarea judecătorilor

15 Apr 2023 5571

Închisoare cu executare pentru un șofer din Constanța! Avea o alcoolemie de 2,40 mg/l alcool pur în sânge la prima probă

24 Mar 2023 1564

Ce viteză avea camionul! Tragedie în Lazu! Șofer profesionist condamnat definitiv – „A dat dovadă de neatenție și apreciere eronată a situației concrete în trafic“

23 Mar 2023 1411

Un bărbat din Bacău a murit IPJ Constanța, despre accidentul tragic de muncă din Piața Ovidiu. S-a întocmit dosar de cercetare penală

22 Mar 2023 1353

Tragedie rutieră între Năvodari și Mamaia! Pieton accident mortal pe trecere de un tânăr șofer grăbit! MOTIVARE

21 Mar 2023 2632

Constanța. Achitare pentru ucidere din culpă! Se cer daune de 3,5 milioane de euro

23 Feb 2023 3467