Pieton accidentat mortal de un autobuz al Armatei Române, la Constanța. Sentință definitivă

 
  • Inculpatul a condus un autobuz al Armatei Române, pe Şoseaua Mangaliei, din Constanța.
  • Potrivit oamenilor legii, în dreptul magazinului Auchan, șoferul autobuzului miliar nu a acordat prioritate de trecere şi astfel l-a surprins şi a accidentat mortal o persoană, bărbat, 59 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
  • Starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.
 
Sentință definitivă în cazul tragediei rutiere din decembrie 2020, pe Şoseaua Mangaliei, din Constanța, când un bărbat a fost accidentat mortal de un autobuz al Armatei Române. Conform magistraților, victima s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Ulterior impactului cu autobuzul, victima a fost lovită și de o altă mașină.
 
În urma cercetărilor specifice s-a stabilit că starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.
 
Conducătorul autobuzului militar a fost condamnat definitiv.
 
Conform anchetatorilor, în dimineața zilei de 07 decembrie 2020, în jurul orelor 06:00, inculpatul a condus un autobuz al Armatei Române, pe Şoseaua Mangaliei, din Constanța.
 
Potrivit oamenilor legii, în dreptul magazinului Auchan, șoferul autobuzului miliar nu a acordat prioritate de trecere şi astfel l-a surprins şi a accidentat mortal o persoană, bărbat, 59 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
 
Ulterior impactului cu autobuzul, victima a fost lovită și de o altă mașină, un Audi.
 
Starea de pericol
 
În urma cercetărilor specifice s-a stabilit că starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.

 
În primă instanță, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului  la pedepasa de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 

Instanța a dispus acordarea sumei de 210.000 euro la cursul B.N.R. din ziua plăţii cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, înstanță care, zilele trecute, a desfinţat , în parte sentinţa apelată, şi rejudecând a redus cuantumul despăgubirilor acordate, cu titlu de daune morale părţii civile (A.A.) de la 50.000 euro la 25.000 euro, iar părţilor civile (...),(...), şi (...) de la 40.000 euro, la 20.000 euro fiecare.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
A recunoscut tot la DNA
Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat definitiv, la Constanța, cu executare! Se va rejudeca latura civilă

12 Jun 2024 742

Cetățean nepalez, mort într-un accident la Constanța! Prima condamnare, cu executare. Dosarul, la Curtea de Apel

12 Jun 2024 574

Informații de ultim moment! Cine este șoferul mort în accidentul produs între Năvodari și Corbu? (VIDEO)

30 May 2024 7125

Accident mortal între Năvodari si Corbu. Date de ultim moment de la IPJ Constanța!

30 May 2024 3594

Accident mortal între Năvodari si Corbu. Un șofer a murit în urma impactului dintre o cisternă și un autoturism (FOTO+VIDEO)

30 May 2024 11770

UPDATE Tragedie pe calea ferată în județul Constanța! Persoană accidentată mortal de un tren de călători între stațiile Basarabi și Dorobanțu

13 May 2024 1730

Cetățean nepalez, mort într-un accident la Constanța! Prima condamnare, cu executare. Daune de aproape un sfert de milion de euro

12 May 2024 1122

„Ai plecat mult prea devreme dintre noi“ Cine este tânărul mort în accidentul de la ieșire din 2 Mai spre Mangalia, județul Constanța? (VIDEO)

30 Apr 2024 14438

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 10654

Șocant! Accidentul mortal de la Sinoe, județul Constanța, surprins de camerele de supraveghere! (VIDEO)

28 Apr 2024 3761

„Dumnezeu să te odihnească în pace, drag prieten“ Cine este tânărul mort în accidentul de la Sinoe, județul Constanța? (VIDEO)

28 Apr 2024 5366

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 7463

FOTO+VIDEO Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

04 Apr 2024 9113

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1367

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2958