Polițist, arest preventiv pentru restituirea unui permis de conducere. Ce mită a primit

  • Polițist arestat preventiv pentru trafic de influență
  • Acesta a primit mită în valoare de 2.800 lei  pentru a-i convinge pe polițiștii rutieri să restituie un permis de conducere suspendat.
 
Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
 
În cauză, cercetările au fost efectuate de către polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.
 
În fapt, în luna octombrie 2020, polițiștii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, constând în aceea că în ziua de 30 august 2020, un agent de poliție a pretins și a primit de la o  persoană fără calitate specială, suma de 2800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă polițiști din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmbovița, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva zile înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulației pe drumurile publice.
 
Miercuri, 25 noiembrie 2020, ofițerii D.G.A. - Dâmbovița,  sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul polițistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița  pentru continuarea cercetărilor.
 
La aceeași dată, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat precum și luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta fost prezentat Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă, propunere adimisă de către instanța de judecată,transmite Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă oficial.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președinte din Curtea de Apel Constanța, promovat la Înalta Curte. Când se instalează în funcție

22 Jan 2022 935

Premieră în justiția din România! Închisoare cu executare pentru bărbatul care a omorât câinele unui vecin (MOTIVARE)

21 Jan 2022 458

Premieră în justiția din România Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a omorât câinele unui vecin. De la ce a pornit conflictul

18 Jan 2022 739

Ce judecător din Constanţa pleacă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (DOCUMENT)

18 Jan 2022 1132

Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, adus la DNA

13 Jan 2022 649

Magistrat de la Curtea de Apel Constanța, admis la interviul pentru Curtea Supremă! Al treilea în ultimii trei ani (DOCUMENT)

13 Jan 2022 399

Asociația Constanța Altfel pierde procesul cu primarul și Consiliul Local Constanța și Astera Consulting care voia să finalizeze mastodontul de beton din Portul Tomis

13 Jan 2022 3144

Decizie definitivă în dosarul fostului șef al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța. Primarul Chițac învins și la recurs

12 Jan 2022 2883

Consilierul personal al primarului Chițac „captiv" în SC Gropper SRL. Procesul continuă la Curtea de Apel Constanța

12 Jan 2022 1095

Municipiul Constanța prin primar cere despăgubiri de la Bonello Proiect în legătură cu o achiziție publică

12 Jan 2022 702

Lupta pentru Peninsula Constanța. Când va judeca Înalta Curte cererea de strămutare a procesului. S-a cerut și suspendarea cazului!

12 Jan 2022 800

Constanța Altfel pierde procese pe bandă rulantă. Era vizată vânzarea mai multor terenuri din zona Peninsulară. Magistrații de la Curtea de Apel Constanța și-au motivat decizia

11 Jan 2022 1555

Primăria Dobromir pierde procesul cu Curtea de Conturi. Apelul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța

10 Jan 2022 793

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie va fi desfiinţată până la sfârşitul lunii martie

07 Jan 2022 706

Dosarul indemnizațiilor parlamentarilor, plimbat între instanțe. Înalta Curte a învestit Tribunalul Constanța cu soluționarea cauzei

07 Jan 2022 746