Justitie

Poliţist din Constanţa, menţinut sub control judiciar. Care sunt acuzaţiile

Judecătoria Constanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de Gigi Cristian Ruşescu, de la Secţia 5 Poliţie Constanţa. Instanţa i-a respins poliţistului cererea de revocare a măsurii controlului judiciar, ca neîntemeiată. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Gigi Cristian Ruşescu a fost trimis în judecată, la finele lunii septembrie 2017, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Poliţistul este acuzat că, la data de 30 august 2017, în jurul orei 9.00, în calitate de agent de poliţie în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, în zona Gării din municipiul Constanţa, un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean turc.
 
Procurorii mai arată că poliţistul i-ar fi adus la cunoştinţă conducătorului „comiterea unei presupuse contravenţii (fapt nereal) şi i-a solicitat acestuia remiterea unei sume de bani, pentru a nu-i aplica o amendă şi a nu-i ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus“. În prezent, dosarul se află la Judecătoria Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un poliţist din Constanţa a luat cu executare. Cât a cerut IPJ Constanţa cu titlu de daune morale

10 Dec 2018 1889

Protocol cu SRI Decizie importantă în ultimul dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa

05 Oct 2018 865

Trei poliţişti din Constanţa au luat cu executare. Un altul, cercetat din greşeală. Judecătorii redeschid dosarul

05 Sep 2018 4873