Polițist din Mangalia, proces împotriva Agenției Naționale de Integritate. Cazul, ajuns la Curtea Supremă

  • Dosarul are indicativul 1565/118/2021 și a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța după ce Tribunalul Constanța și-a declinat competența de soluționare a cazului, apreciind că aceasta aparține Curții.
  • Acum, Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea polițistului, însă acesta a declarat recurs, așa încât dosarul a fost recent înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Dosarul în care un polițist din Mangalia a contestat în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate, potrivit căruia omul legii s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, după ce prima instanță a respins acțiunea omului legii.
 
Dosarul are indicativul 1565/118/2021 și a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța după ce Tribunalul Constanța și-a declinat competența de soluționare a cazului, apreciind că aceasta aparține Curții.
 
Acum, Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea polițistului, însă acesta a declarat recurs, așa încât dosarul a fost recent înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Părți în cauză sunt Ionel Claudiu Doicaru, în calitate de reclamant și, respectiv, Agenția Națională de Integritate, în calitate de pârât.
 
Ce a spus Agenția de Integritate
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, pe 18 februarie 2021, ANI a remis un comunicat de presă în care se arată că „Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a opt persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010“.
 
Printre persoanele vizate de informațiile transmise de ANI se număra și Ionel Claudiu Doicaru, „funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Poliția Municipiului Mangalia“, legat de care inspectorii de integritate spun că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
 
Astfel, se arată în comunicatul remis de ANI că Ionel Claudiu Doicaru, „în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

 
Totodată, se făcea precizarea că „Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare“.
 

În replică, polițistul din Mangalia a dat în judecată ANI, însă a pierdut procesul, în primă instanță.
 
Acum, cazul a ajuns pe rolul Curții Supreme, așa încât această instanță va pronunța decizia definitivă în proces.
 
Până la acest moment, nu a fost fixată încă data primei înfățișări în recurs, dosarul fiind recent înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Începe procesul pe averea comisarului șef Dancu, fostul comandant al IPJ Constanța!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierul local din Medgidia Samir Menan, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 345

Ciprian Ionuț Solomencu, primarul din Nufăru, județul Tulcea, renunță la procesul din Constanța cu Agenția Națională de Integritate (MINUTA)

12 Apr 2024 451

Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, proces la Constanța cu inspectorii de integritate

27 Mar 2024 505

Agenția Națională de Integritate duce la Curtea Supremă dosarul privind averea unui fost polițist de frontieră din Constanța

23 Feb 2024 514

Decizie definitivă în procesul deschis de Agenția de Integritate Consiliului Local Pardina (MINUTA)

22 Feb 2024 678

Curtea de Apel Constanța amână procesul deschis de primarul din Nufăru Agenției de Integritate! Se cer mai multe acte în dosar

18 Feb 2024 518

Primarul comunei Nufăru, din Tulcea, citat mâine la Curtea de Apel Constanța

14 Feb 2024 699

Dr. Laurențiu Bădescu, fostul manager SAJ Constanța, pierde definitiv procesul deschis Agenției Naționale de Integritate! (MINUTA)

01 Feb 2024 1397

Curtea de Apel Constanța, verdict în așteptare pentru Gianina Ionela Topolov

29 Jan 2024 849

Fost polițist al Gărzii de Coastă, victorios în procesul deschis de Agenția de Integritate, pentru avere! Aproape 12.000 de lei, cheltuieli de judecată pentru omul legii (MINUTA)

28 Dec 2023 1049

Fostul viceprimar al comunei Agigea, vizat de ANI

18 Dec 2023 890

Averea unui fost polițist din Garda de Coastă, pe masa Curții de Apel! Când se dă verdictul

16 Dec 2023 993

Secretarul comunei Albești, în proces cu Agenția Națională de Integritate, la Tribunalul Constanța

29 Nov 2023 863

ANI acuză - Valeriu Anton, primarul din Corbeanca, avere „nejustificată“ de 3 milioane de lei

20 Nov 2023 798

ANI Secretarul General al Comunei Albești, județul Constanța, în conflict de interese

09 Nov 2023 990