Justitie

Poliţişti de la Rutieră, reclamaţi la DNA Constanţa „Victima“ este un primar din Prahova. A fost condamnat

Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa vor trebui să soluţioneze un dosar deschis în urmă cu aproximativ şapte ani. În cauză este vorba despre un cetăţean (primar din Prahova) care a fost condamnat în primă instanţă, la Tulcea, pentru săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. În sarcina acestuia, magistraţii au stabilit un an şi patru luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit la doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Decizia magistraţilor din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa atât de către inculpat, cât şi de procurori. Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru finele lunii octombrie.
 
Conform rechizitoriului, în luna noiembrie 2011, inculpatul a fost surprins pe drumul Constanţa - Tulcea de un echipaj al Poliţiei Rutiere Tulcea, conducând un automobil cu viteza aproximativă de 140 de kilometri pe oră. După ce a fost tras pe dreapta, şoferul a susţinut la faţa locului că unul dintre poliţişti i-ar fi cerut suma de 20.000 de lei, pentru a scăpa de sancţiune. Mai mult decât atât, cel în cauză s-ar fi postat în mijlocul drumului şi ar fi încercat să oprească şi alţi participanţi la trafic. Pentru că nu a avut succes, inculpatul s-ar fi pus în faţa autospecialei de poliţie în timp ce aceasta era pusă în mişcare. În acest context, inculpatul a susţinut că poliţistul care se afla la maşina autospecialei ar fi ambalat motorul maşinii şi ar fi încercat să dea cu maşina peste el, însă oamenii legii prezenţi la faţa locului au susţinut contrariul.
 
După ce a fost sancţionat, şoferul a formulat o reclamaţie pe numele celor trei poliţişti care formau echipajul din teren, oamenii legii fiind acuzaţi de luare de mită, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi abuz în serviciu.
 
În urma cercetărilor specifice, atât procurorii DNA Constanţa, cât şi cei ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus clasarea plângerilor, pe motiv că faptele descrise în plângere nu există.
 
Unul dintre poliţiştii vizaţi de plângere au solicitat ca inculpatul să fie cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.
 
Trimis în judecată pentru această infracţiune, inculpatul s-a ales cu un an şi patru luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit la doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Totodată, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă (...), poliţist, şi a dispus obligarea inculpatului către omul legii la plata sumei de 5.000 de lei, reprezentând daune morale.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Procurorul“ arestat de Tribunalul Constanța, solicitare către judecători. Ce solicită inculpatul

04 Aug 2020 992

Oficial! Un fals procuror, arestat preventiv la Constanța

01 Aug 2020 885

„Procuror șef birou“, încătușat de DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

31 Jul 2020 733

DNA Constanța a trimis în judecată un cetățean acuzat de șantaj și înșelăciune

24 Jul 2020 462

Trei foști directori ai ANR, trimiși în judecată de DNA, achitați în primă instanță. Cazul, din nou în atenția judecătorilor

23 Jul 2020 766

S-a cerut rejudecarea unuia dintre cele mai mari dosare ale DNA Constanța. Iată decizia judecătorilor

23 Jul 2020 1120

De ce a fost achitat Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia!

22 Jul 2020 1201

Reabilitarea tronsoanelor de cale ferată de pe ruta București – Constanța Fost consilier al ministrului Transporturilor, trimis în judecată de DNA. Iată rechizitoriul procurorilor (rechizitoriu)

17 Jul 2020 1577

Un nou termen în cazul fostei șefe a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea

15 Jul 2020 646

Doi foști primari din Constanța, trimiși în judecată de DNA, condamnați. Dosarul, în apel, a primit un nou termen

11 Jul 2020 1059

Fermă de capre la Săcele Doi cetățeni străini, trimiși în judecată de procurorii DNA Constanța (rechizitoriu)

09 Jul 2020 763

Dosare pe fonduri europene, trimise în instanță. Doi afaceriști, deferiți justiției de către DNA Constanța

07 Jul 2020 670

Daniel Linteş, fostul director general al SOCEP, trimis în judecată DNA Constanța. S-a stabilit un nou termen

06 Jul 2020 652

IPJ Constanța are un nou șef. Un fost ofițer DNA Adjuncții comisarului șef Glugă

03 Jul 2020 2375

Fostul prefect al Constanței, Adrian Viorel Nicolaescu, trimis în judecată de DNA Constanța

01 Jul 2020 1263