Justitie

Polițiști, trimiși în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual


Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Covasna au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui ofiţer de poliţie cu funcţie de conducere în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi instigare la fals intelectual, precum şi a doi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, respectiv Biroului Rutier, pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

În fapt, în cauză s-a reţinut că în data de 20.04.2019, în jurul orei 01:00, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ca urmare a nerespectării prevederilor legale, ofiţerul de poliţie a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, rezultând vătămarea corporală a cinci persoane.

Ulterior, agenţii de poliţie care au făcut parte din echipa de cercetare care s-a prezentat la faţa locului şi a efectuat cercetarea accidentului rutier, la instigarea ofiţerului de poliţie cu funcţie de conducere şi a soţiei acestuia, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală, nu l-au testat cu aparatul etilotest, respectiv nu i-au solicitat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei; nu au identificat, legitimat şi notat datele de identitate ale martorilor prezenţi la faţa locului şi nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la date despre producerea evenimentului rutier. În același timp, au consemnat, în mod nereal, în cuprinsul procesului-verbal de cercetare la faţa locului că, la momentul accidentului, autoturismul a fost condus de soţia ofiţerului şi, cu ştiinţă, au omis să consemneze în cuprinsul procesului-verbal  de cercetare la faţa locului date cu privire la alte mijloace de probă identificate.

În cauză, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Covasna au desfăşurat, pe parcursul cercetărilor, activităţi de urmărire penală, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov.
 
„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmit procurorii.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier grav în judeţul Braşov. Patru victime. Un decedat. O maşină răsturnată, o alta zdrobită de gardul unui imobil

07 Apr 2020 611

UPDATE Tren de călători, în flăcări, în judeţul Braşov. O persoană carbonizată (galerie foto)

06 Apr 2020 1809

Deputatul Mircea Dobre, despre declarațiile ministrului Sănătății - „Eventuala închidere a Constanței nu va rezolva problema. Care este situația în spitalele din județ? Câți medici sunt infectați?”

06 Apr 2020 1812

Alertă. Ministrul Sănătății „La Brașov și Constanța sunt focare COVID cu personal medical intens contaminat”

05 Apr 2020 7265

Un tânăr din Brașov, condamnat cu executare la Constanța. Pentru ce a fost trimis în judecată

04 Apr 2020 619

Cutremur în Zona seismică Vrancea!

03 Apr 2020 481

Cutremur în România. La ce adâncime s-a produs

01 Apr 2020 652

Brașov. Explozie urmată de incendiu într-un bloc. Echipajele de intervenție, la fața locului

31 Mar 2020 762

Cutremur în județul Vaslui!

26 Mar 2020 358

Cutremur de 4.2 în județul Dâmbovița!

19 Mar 2020 885

UPDATE Incendiu la o clădire de birouri în judeţul Braşov. Au fost mobilizate forţe impresionante la intervenţie

18 Mar 2020 1033

108 cazuri de coronavirus confirmate în România. Printre ele, și un copil de patru ani infectat

14 Mar 2020 660

Cutremur înregistrat în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut

14 Mar 2020 652

Încă patru cazuri de COVID 19. Numărul total a ajuns la 79 în România

13 Mar 2020 375

Cutremur, de dimineață, în zona Vrancea!

13 Mar 2020 652