Polițiștii din dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ rămân sub control judiciar

  • Cei doi polițiști sunt acuzați de luare de mită și fals în declarații în formă continuată.
  • În perioada 5-8 aprilie 2019, pe litoralul din județul Constanța s-a depistat și ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri.


Costinel Tudorel Bobîrnea și Constantin Cătălin Popaene, agenți ai Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, trimiși în judecată de DIICOT într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România, rămân sub control judiciar. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel București.


Cei doi polițiști sunt acuzați de DIICOT de luare de mită și fals în declarații în formă continuată, constând în aceea că, în noaptea de 21-22 martie 2019, în calitate de agenți ai Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins și primit de la coinculpații M.I. și L.P.R.P. câte 1.000 euro fiecare pentru a nu întocmi dosar penal suspectului, L.G.D., pe care l-au depistat în trafic conducând cu permis necorespunzător categoriei, un autoturism ce tracta o remorcă pe care se afla ambarcațiunea în care
se găsea cantitatea de aproximativ 3 kg. cocaină, din marfa recuperată din apele Mării Negre.


Dosarul mare a fost denumit generic „Cocaina de la Marea Neagră“! După răsturnarea unei șalupe pline cu droguri, multe zile la rând, atât pe litoralul românesc, cât şi pe cel bulgăresc au ajuns la mal zeci de pachete de cocaină. În acest context amintim că stațiunile din Constanța au fost controlate „la sange“ în aprilie 2019. Doar în perioada 5-8 aprilie 2019, pe litoralul din județul Constanța s-a depistat și ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri.


În acest dosar au fost trimise în judecată 18 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, dare de mită, luare de mită și fals în declarații în formă continuată. Drogurile au o valoarea de piață de aproximativ 600.000.000 euro dacă ar fi fost vândută en detail.


Citește și


Detalii știute până azi doar de anchetatori! Rechizitoriul unuia dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România! (document)

„Cocaina de la Marea Neagră“ Unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România a ajuns în instanță. Operațiunea a primit numele de cod „Frații Grimm“. Iată motivul
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cocaina de la Marea Neagră“ Tribunalul Tulcea, termen nou într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România! (VIDEO)

30 Aug 2023 1126

Droguri de 600 de milioane de euro Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ (VIDEO)

11 Apr 2022 8500

„Vedetă“ de talie internațională, la un pas de arestare la Tulcea. Cine este personajul și când se va lua prima decizie

06 Sep 2021 2791

Tulcea. Veste bună pentru cei doi polițiști rutieri trimiși în judecată în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“

05 May 2021 2653

Tulcea. Încă două noi arestări în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“!

20 Apr 2021 3176

„Cocaina de la Marea Neagră“ Unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România a ajuns în instanță. Operațiunea a primit numele de cod „Frații Grimm“. Iată motivul

16 Jul 2020 1896

Chestorul Ioan Buda va sesiza Parchetul cu privire la șeful de la crimă organizată și antidrog Tulcea, pentru drogurile din Marea Neagra

15 Jul 2019 3507

Cazul „Cocaină pe litoralul românesc“ Drogurile din Marea Neagră, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului Bulgariei (galerie foto)

11 Apr 2019 4004

Milioane de euro prin nisip. Pachet cu droguri găsit, azi noapte, pe plaja Mării Negre. Cocaină puritate 90%

07 Apr 2019 8533